Honiara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pacific Art Festival 2012 en Malaita

Lieve Lieve mensen thanx voor de toffe reacties!

Goedemorgen 't is 06:00 uur en we pakken de trein naar het vliegveld ff inchecken, althans dat denken we.... Aan de balie wordt ons gevraagd naar ons terugticket en we pakken de tickets van Sydney naar Dusseldorf., zonder blikken of blozen zegt madam: U kunt niet mee met de vlucht! Tuurlijk, dacht 't niet! Na een "kleine discussie" mochten we uiteindelijk toch mee en op Honiara vliegveld hebben we gezegd, lees gelogen dt we een terugticket hebben voor de 25ste juli. Immigratie geloofde ons op onze stalen overtuigende gezichten. Wihoei binnen, komen we goed mee weg. Met de taxi gaan we naar Chesters Resthouse, onderweg krijgen we al een voorproefje want onze chauffeur rijdt ons rond over het festivalterrein,dit is ten grootte v/d helft v/h Lowlandsterrein, geweldig ziet het eruit! Binnen een uur hebben we onze spullen gedumpt bij Chester en staan we op het festivalterrein, super zeg! Er doen 27 diverse pacificeilanden aan mee en v/d Salomoneilanden doen er 9 provincies mee die alle 9 hun eigen bamboostamhuis nagebouwd hebben en daarin tonen zij alle 9 hun eigen cultuur. Provincie Malaita gaf in hun stamhuis een demostratie van shellmoney, dit zijn schelpjes waar ze sieraden van maken en werd vroeger gebruikt als betaalmiddel , tegenwoordig wordt het als bruidschat gebruikt. Er zijn 2 podia waar alle pacifeilanden hun eigen zang en dans laten zien. Wij vinden het optreden v/d Aboriganals echt super vet, het echte oergevoel compleet met didgereedoo! Er wordt getattoeerd, ook op de traditionele manier! Helaas is alles volgeboekt en is er een lange wachtlijst, toch laten we eigenwijs onze naam achter. Niet geschoten is altijd mis. Divers pacificeilanden maken houten cano's en fantastische houtsnijwerken. We komen weer eens tijd tekort, wat is dit een gaaf festival en dan is dit alleen nog maar het festivalterrein. In het centrum van Honiara zelf is er in het museum een expositie v/d geschiedenis v/d Salomoneilanden te zien en ze hebben een visual arts terrein waar ze o.a. een art gallery hebben waar alle deelnemende eilanden hun kunstwerken laten zien. Wauw!, Eegien en kraaien Luukie jullie hadden dit ook geweldig gevonden! De afgelopen 4 dagen hebben we heel wat tribal optredens gezien, veel locals ontmoet,ook deze mensen zijn weer super aardig!, op Vip tribunes gezeten en super veel vuurwerk gezien! (en jullie weten allemaal hoe gek Nien dan wordt ) De eindceremonie vind plaats in het voetbalstadion en we hebben uiteraard inderdaad jazeker suzan de beste plekken gescoord! Op de Jan en Dirk-Jan manier! We zitten nl op de tribune v/d medewerkers v/h Pac.Art Festival, fantastische plekken want natuurlijk gaan de deelnemende eilanden compleet uit hun dak als ze bij onze tribune aankomen waar al hun collega's zitten ( en wij dus). Voor onze neus dun ze diverse tribal-groeten en tribal-dansen. Het wordt afgesloten met het meeste en mooiste vuurwerk ooit!, wat we gezien hebben!
Tijdens het festival hebben we de tickets naar Vanuatu voor de 24ste juli al geboekt. Komt recies goed uit want de 25e juli moten we van de emigratie dienst het eiland af zijn. Zondag de 15e juli gaan we met de boot naar het eiland Malaita, naar Serah's Langa Langa lagoon. We laten ons hier 3 dagen verwennen door haar gastvrijheid en kookkunsten van oa overherlijke kreeft, oesters en inktvis, we genieten volop. We hebben hier een bamboo-hutje op palen met varanda boven het water en kijken uit over de lagoon en de daarin liggende koraal eilandjes, wauw wat is het hier gaaf, dit is t echte hangmatten gevoel. De tweede dag zijn we erop uit geweest met een motorbootje en kome terecht in een dorpje en ontmoeten daar de locals, die daar een grote vissersboot aan het bouwen zijn waar ze al 20 jaar aan werken en waarschijnlijk nog wel 20 jaar mee bezig zijn. De volgende dag gaan we snorkelen bij Serah,s het koraal ligt zo'n 10 meter voor ons hutje. De laatste dag gaan we er met de traditionele houten kano opuit en peddelen we tegen de (harde) wind in naar een verlaten koraaleiland met prachtige witte stranden, foi valt voor Nijn niet mee met dat nekje maar het is fantastisch. Als Jaap aan het snorkelen is komen er locals aan gepeddeld in hun kano, Ik doe heel enthousiast en vraag waar ze vandaan komen het blijkt dat ze uit de bush komen waar we 2 dagen geleden langs vaarden en waar Gustav niet aan land durfde omdat z'n local vrouw Serah er niet bij was...hmmm op dat moment loop ik toch maar richting Jaap, je weet t maar nooit. Na wat kletsen en wat pind's met ze gedeeld te hebben is er gelukkig niets aan de hand want ze zijn super aardig,ze komen hier op het eiland schuilen voor de harde wind, waar wij dus zojuist tegen in moesten roeien. Gelukkig op de terugweg wind mee, hiep hoi! Nu zijn we terug na een vreselijke boottocht van 3 uur voor Nijn, stond samen met de helft v/d zeeziekers achter op 't dek te .....!, Foi, Flap zat heerlijk een noodle soepje te nuttigen, mmmmmm......
In Honiara gaan we chillen tot as dinsdag want dan gaan we 20 dagen knallen en Genieten op Vanuatu. Waarschijnlijk de eilanden Efate, Tanna en Espiritu Santo. Genoeg te doen!

Dirk en " Karen" heeeel veel plezier met de heng heng motoren in de paardetrailer in Italie. En voor de rest natuurlijk ook een heeeele fijne vakantie met mooi weer!

Heel veel liefs en dikke kussen van ons!

Ps JJ festival was uiteraard inderdaad ja zeker suzan, geplanned!


PSS we zijn op deze eilanden telefonisch niet bereikbaar, hier hebben we al een simkaart en op vanuatu kopen we weer een nieuwe anke of alie hebben het nr

Psss Super tof dat je jullie het allemaal zo gaaf hebben gehad op Funkybeach! ;)

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.