Papoea Nieuw Guinea Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Seks voor meer bananen

Gepubliceerd: 16 sep 2009
0

Openbare seks om een grotere bananenoogst te krijgen. Je moet er maar op komen! In het kleine dorpje Yamine in Papoea Nieuw Guinea hebben een aantal dorpelingen elk standje midden op straat geprobeerd om de bananengoden gunstig te stemmen en een rijkere oogst te krijgen.

De dorpelingen waren de afgelopen vier maanden in de ban van sekteleider Thomas Peli, die zijn buren heeft wijsgemaakt dat de bananenoogst zou vertienvoudigen elke keer wanneer iemand publiekelijk seks heeft. Peli bedreigde zijn dorpsgenoten en gebruikte geweld om gehoorzaamd te worden.

Gevangen

De seksuele activiteiten kwamen aan het licht doordat dorpshoofd Titus Namusa, die al maanden gevangen werd gehouden door de sekteleider, wist te ontsnappen. Hij heeft twaalf uur gelopen om het dorp Wau te bereiken, waar hij de politie activeerde.

Naakt

Toen de politie op de deur van de seksfanaat klopte, duwde Peli zijn blote vrouw naar buiten om als menselijk schild te gebruiken. Zelf vluchtte hij met enkele volgelingen, waaronder een kleine jongen, naakt de jungle in.


Foto door: travelmoments.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Papoea Nieuw Guinea artikelen
Video
Nog nooit gezien! Pulserende onderwaternijlpaardjes

22 jan 2017, Deze, bij gebrek aan een betere naam, kleine onderwaternijlpaardjes - een inkvisachtige met de wetenschappelijke naam Metasepia pfefferi - kunnen zich camoufleren als geen ander. Dat doen ze door hun lichaam te laten pulseren in talloze kleuren. J...

0
Video
Wie durft? De 10 riskantste wandelroutes

22 jul 2016, Wandelen door de vrije natuur laat je als drukke wereldburger je kopzorgen en de drukte vergeten. Sommige mensen vinden echter de gewone paden wat suf en zoeken toch liever de uitdaging op. Voor hen, de echte waaghalzen, een lijst van de 10 gevaar...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.