Papoea Nieuw Guinea

Een reis naar Papoea Nieuw Guinea is een reis naar een hele andere wereld en is voor veel toeristen nog een onontdekte bestemming. Het land ligt in Oceanië en beslaat het oostelijk deel van het eiland Nieuw Guinea. Er wonen 5,3 miljoen mensen waarvan een groot deel in de hooglanden leeft. Van de bijna zevenduizend talen ter wereld, worden er 823 in Papoea gesproken. Er bestaat dan ook niet één soort Papoea: geschat wordt dat er meer dan duizend verschillende etnische groepen zijn, ieder met zijn eigen gewoontes en klederdracht. Ga naar Tari om de Huli-bevolking te bewonderen of ga naar Goroka om verschillende stammen te zien zingen en dansen. Hier in de buurt bevindt zich ook Asaro, waar mannen zich met modder insmeren en bijzondere maskers dragen tijdens hun rituelen.

Niet alleen de rijke cultuur is uniek op Papoea Nieuw Guinea, maar ook de natuur heeft veel te bieden. Wat flora en fauna betreft is het eigenlijk een soort Australië in het klein, alleen is Papoea Nieuw Guinea een stuk minder droog en vlak. Het binnenland bestaat namelijk uit bergachtig gebied en een groot deel van het land is bedekt met bos, waaronder ook tropisch regenwoud. Ook zijn er uitgestrekte mangroven te vinden. Het land ligt langs een tektonische breuklijn en aardbevingen en tsunami’s komen veel voor. Papua Nieuw Guinea is een van de weinige landen met een tropisch klimaat waar toch sneeuw valt op de bergtoppen. Er leven ongeveer 250 verschillende zoogdieren, waarvan er veel kleine beestjes zijn zoals vleermuizen of ratten. Er zijn wel hele bijzondere soorten vogels te spotten, zoals de prachtige raggi’s paradijsvogel. Daarnaast komen er nog 12000 verschillende plantensoorten, en 6000 verschillende soorten vlinders voor.

Actieve reizigers kunnen hier hun hart ophalen. Of je nu klimmer bent, watersporter, wandelaar of alle drie, Papoea Nieuw Guinea biedt je de gelegenheid om lekker actief te zijn. Zo kan je aan de kust allerlei watersporten beoefenen bij de waanzinnige witte bountystranden van het land. Duiken naar de koraalriffen en scheepswrakken, windsurfen, zeilen, vissen of waterskiën, het kan allemaal. In de hoofdstad Port Moresby zijn er veel sportfaciliteiten waar je gebruik van kan maken. Veel reizigers komen aan in deze stad maar de stad zelf is niet heel bijzonder. Alotau is een van de leukste en veiligste steden in het land. Kavien, Tufi, Alatau, Kimbe baai en Rabaul zijn allemaal mooie kustplaatsjes.

Alle highlights van Papoea Nieuw Guinea

Beste foto's & tips van Papoea Nieuw Guinea

'245329' door jadrichem '245329' door jadrichem

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

Vader en kind

jadrichem

Vader met kind, genomen tijdens m'n werk in Papoea Nieuw Guinea. Het meisje was enigzins verbijsterd door de aanwezigheid van die rare blanke, haar prachtige grote ogen spreken boekdelen :).

'245331' door jadrichem '245331' door jadrichem

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

Nice catch

jadrichem

Foto genomen tijdens m'n werk in Papoea Nieuw Guinea. Een jongetje kwam trots z'n vangst laten zien, een groene boompython. Ik hoop dat ie 'm later vrijgelaten heeft, maar in de kookpot was waarschijnlijker...

'271762' door marianne1 '271762' door marianne1

Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea

Werk

marianne1

Wek. Tja, in vele landen waaronder Papoea word de arbeid heel vaak door kinderen verricht. Dit meisje was op op bezig om de was schoon te krijgen.

Praktische informatie over Papoea Nieuw Guinea

 • Officiele website
  [url="http://www.pngtourism.org.pg" target=_blank]www.pngtourism.org.pg[/url]
 • Beste reistijd
  mei, juni, oktober en november
 • Internet extentie
  pg
 • Hoofdstad
  Port Moresby
 • Aantal inwoners
  5,9 miljoen
 • Oppervlakte
  70% van Frankrijk
 • Reistijd
  20:00
 • Talen
  Engels, Hiri Motu, Tok Pisin
 • Religie
  rooms-katholiek, inheemse geloven
 • Tijdverschil
  9 uur later
 • Tijdsverschil
  9 uur later
 • Telefooncode
  975
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam
 • Visum
  visum regelen bij aankomst
 • Douane
  visum regelen bij aankomst
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts, buiktyfus indien langer dan 2 weken
 • Aanvlieghaven
  Port Moresby (POM)
 • Nationale feestdagen
  16 september Onafhankelijkheidsdag

Kaart van Papoea Nieuw Guinea en omgeving

Papoea-Nieuw-Guinea

Mysterieus, romantisch en wild. Papoea-Nieuw-Guinea, het rechterdeel van het grote eiland Nieuw-Guinea, is een van de laatste gebieden ter wereld dat wacht op ontdekkers. Zonder enig toerisme van betekenis, heb je de grootste biodiversiteit onder en boven water, actieve vulkanen, paradijselijke stra...

Mysterieus, romantisch en wild. Papoea-Nieuw-Guinea, het rechterdeel van het grote eiland Nieuw-Guinea, is een van de laatste gebieden ter wereld dat...

0