Sepik

Foto door Reisreporter Esthers

Aitutaki is een Polynesisch eiland van slechts 18 vierkante kilometer. De hoofdstad is Arutanga. Het was aanvankelijk een van de Cookeilanden, daarna werd het een Brits protectoraat, en vervolgens viel het onder Nieuw-Zeelands bestuur. Vanaf 1965 maakt het weer deel uit van de Cookeilanden, maar met zelfbestuur en een vrije associatie met Nieuw-Zeeland.

Informatie over Sepik

Beste foto's & tips van Sepik

'1063354' door Esthers '1063354' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Crocodile festival

Esthers

Ambunti crocodile festival. In het dorpje Ambunti wordt sinds ca. 12 jaar jaarlijks het Crocodile festival in augustus gehouden. Krokodillen zijn belangrijk voor de mannen die leven in dit gedeelte van de Sepik rivier. Het straalt kracht en mannelijkheid uit. De levende krokodillen worden tijdens dit festival als een soort sieraad op het lichaam gedragen. De bek wordt dicht gebonden en de krokodil wordt met een touwtje om de nek gehangen om zo de hele dag samen te dansen. Of dat het voor de krokodil wel gezellig is dat betwijfel ik.

'1094045' door Esthers '1094045' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Feestelijk uitgedost!

Esthers

Ieder jaar wordt in augustus het Crocodile festival in Ambunti gehouden aan de Sepik rivier. Van heinde en ver komen de lokale stammen zich presenteren in traditionele kleding en beschilderingen met zang en dans. Sommige zijn meerdere dagen onderweg met hun kano om het festivalterrein te bereiken. Het is tegelijkertijd een ontmoetingsplaats voor iedereen uit de regio.

'1066674' door Esthers '1066674' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaSepik

Papoea Nieuw GuineaSepik

Yam festival

Esthers

In de buurt van het dorpje Maprik , wat ligt op de route van het stadje Wewak naar de Sepik rivier bezoeken we een Yam festival. Het is voor de chauffeur even zoeken waar het gehouden maar uiterlijk arriveren we daar net op tijd om het hele gebeuren mee te maken. Als de yams (een eetbare wortelknol) volgroeid en geoogst zijn, (deze worden gekweekt door de mannen van de Abelam stam) wordt dit uitgebreid gevierd met de diverse ceremonie's in en om het ''haus tambaran''. Heel bijzonder om dit mee te mogen maken!

Laat kaart zien