Rabaul visum

Als je op reis gaat naar Rabaul, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Rabaul nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Rabaul heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Rabaul bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Rabaul overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Rabaul gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Rabaul

Beste foto's & tips van Rabaul

'546364' door Esthers '546364' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Verse vis

Esthers

Op het eilandje Pidgeon waar we tijdens een rondtochtje door de baai bij Rabaul aanmeerde om te gaan snorkelen zagen we deze visser die trots zijn zojuist gevangen vissen liet zien. Ze zagen er zo lekker uit dat we een paar vissen gekocht hebben en in ons hotel heeft de kok er 's-avonds een geweldige maaltijd van gekookt.

'541419' door Esthers '541419' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Op de steiger

Esthers

Op zondag na de kerk gaan er veel mannen vissen vanaf de enige aanleg steiger in Kokopo. De mannen vissen met hengels, de kinderen alleen met een draadje waar aan een haakje zit. Tevens heb je ook een mooi zicht op de vulkanen op de achtergrond.

'550498' door Esthers '550498' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Papoea Nieuw GuineaRabaul

Vis en diesel

Esthers

Vanuit onze accommodatie in Kokopo gaan we een dagje rondkijken in de buurt van Rabaul, waar er nog te zien is uit de tweede wereldoorlog, toen de Japanners hier huisden. Onderweg komen we langs een stalletje waar zojuist gevangen vis aangeboden wordt. De vader van deze jongetjes heeft deze zwaardvis aan een lijntje, zittend in een traditionele kano (lees, uitgeholde boomstam) gevangen in de Blanche Bay.

Laat kaart zien