Kavieng beste reistijd

Het weer in Kavieng

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kavieng te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kavieng? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kavieng

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Kavieng:Komt in het noordoosten tussen december en maart de regen met bakken uit de hemel vallen, tussen mei en oktober is het zuidoosten aan de beurt. Oftewel moesson op moesson in Papoea-Nieuw Guinea. Wanneer je beide kanten van het eiland droog wilt ontdekken, blijven over de maanden mei, juni, oktober en november.


Reisadvies Kavieng: is Kavieng veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
23 juli Herdenkingsdag, 16 september Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Kavieng

Beste foto's & tips van Kavieng

'538432' door Esthers '538432' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaKavieng

Papoea Nieuw GuineaKavieng

Enuk eiland

Esthers

Wat is er nu mooier om met de kano van je vader, de voetjes in het heldere water, een vislijntje gewikkeld om een leeg waterflesje, tussen de middag visjes te vangen voor het avondeten op het mooie eiland Enuk, een half uurtje varen vanaf Kavieng New Ireland, bijna aan het eind van de wereld.

'551240' door Esthers '551240' door Esthers

Papoea Nieuw GuineaKavieng

Papoea Nieuw GuineaKavieng

Chocolate Chip Sea...

Esthers

Vele Chocolate Chip Seastars zagen wij liggen in de branding van het eiland Lissenung waar we een aantal dagen verbleven. Deze gehoornde zeesterren komen veel voor in deze regio op zanderige bodems bij de koraalriffen. Ze hebben meestal de kleuren bruin en rood. Doordat er wind opstak zat er veel zand in het water wat in de foto luchtbellen lijken. Lissenung eiland ligt in het midden van 2 oceanen, namelijk de Bismarck zee en de Stille Zuidzee.

Laat kaart zien