Palau foto's & tips

'366258' door iKat '366258' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Milkey Way vanuit de.

iKat

Deze foto is vanuit een Cessna vliegtuigje genomen en bevat wat spiegeling van het raam maar ik vond het toch zonde om niet te delen omdat het een bijzondere locatie is op het eiland Palau in de Pacific tussen Hawaï en de Filipijnen. Je kunt er ook met een boot komen en dan kun je je insmeren met de witte klei van de bodem om vervolgens weer het water in te springen.

'526942' door iKat '526942' door iKat

PalauRock eilanden

PalauRock eilanden

PC achtergrond...mate

iKat

En als je dan aan het werk bent en je klikt alle schermen eens even weg dan droom je weg bij dit prachtige plaatje van de Rock Islands van Palau. Wat een prachtige bestemming. Kost even tijd om er te komen maar wat is het de moeite waard. Dan moet je toch echt een beetje in je buidel tasten en een rondvlucht maken. Maak je dan 100 x mooiere foto's dan dat ik dat kan? Dan kan ik mijn PC achtergrond weer eens verversen ;-)

'364895' door iKat '364895' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Toplocatie in Palau,.

iKat

Als je dan toch naar Palau gaat, boek dan in ieder geval een paar nachten het Palau Pacific Resort. Het is wel prijzig maar zo de moeite en het geld waard. Je hebt een snorkelstrand voor de deur en volgens mij is dit het enige toegankelijke strand van Koror. Zo mooi kun je bijna nergens ter wereld snorkelen heb ik het vermoeden. Je moet entree betalen voor dit strand als je ergens anders verblijft. Goedkoop is het eiland niet maar zo ongelooflijk mooi (op/aan het water en vanuit de lucht) dat je het nooit meer vergeet.

'367570' door iKat '367570' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Eilanden in birdview

iKat

Nog eentje dan omdat het zo mooi is daar en ik zelf zo geniet van de foto's die ik gemaakt uit tijdens een rondvlucht met een Cessna vliegtuigje boven Palau. Een echte droombestemming....geniet met me mee....

'540482' door iKat '540482' door iKat

PalauRock eilanden

PalauRock eilanden

Ongerepte bounty...be

iKat

Ik heb al meer foto's van dit prachtige eiland geplaatst en het blijft een van de mooiste bestemmingen ooit. Wat zo bijzonder is aan Palau is dat het in mijn ogen nog vrij ongerept is. Dat wil zeggen dat het minder commercieel uitgebuit is dan bijvoorbeeld de Malediven waar ik ook geweest bent. Die zijn ook bijzonder mooi maar Palau is heel anders. Tenminste, dat was zo in 2011. Niet zo eenvoudig om er te komen maar zo de moeite waard. Van Singapore naar Manilla vliegen en dan vliegt er een soort hop-on-hop-off lijndienst naar de schitterende eilanden van Micronesië.Je begint bij Palau maar ga ook gerust naar Yap waar je met grote manta's kunt snorkelen!

'444908' door iKat '444908' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Rock Islands vanuit d

iKat

We verheugen ons op onze volgende reis naar de Malediven, een droombestemming voor velen maar wat nou als het niet op kan tegen Palau? De rondvlucht in een Cessna vanaf Airai airport was zo indrukwekkend en onvergetelijk dat ik vrees dat daar niets meer aan kan tippen. En toch weet ik dat elke bestemming weer zijn eigen wauw momenten heeft, ik kijk er naar uit weer wat foto's te kunnen plaatsen van andere bestemmingen als we terug zijn, tot die tijd nog even herinneringen ophalen....

'385161' door iKat '385161' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Omdat het zo mooi is

iKat

Deze mag niet ontbreken aan mijn verzameling, een prachtig plaatje van de eilanden van Palau. Vanuit de lucht zo verschrikkelijk mooi...Boek een rondvlucht vanaf het vliegveld van Airai en je maakt het zelf mee. Palau is geen eenvoudige plek om te komen maar ik zag net dat er inmiddels meer maatschappijen op vliegen voor mooie prijzen!

'436124' door Prinnies '436124' door Prinnies

PalauKoror

PalauKoror

Jellyfish lake

Prinnies

Vanuit Koror kun je een dagtrip boeken naar Jellyfish lake. Dit meer is eigenlijk een volgelopen krater en staat via het poreuze gesteente in open verbinding met de zee. Je ziet dus wel wat getijdeverschillen maar er zit geen vis. Hierdoor hebben de kwallen geen naatuurlijke vijanden meer en hebben ze in de loop der tijd hun stingcellen verloren. Een bijzondere ervaring om tussen miljoenen kwallen te snorkelen en een ervaring van een ongekende schoonheid.

'372525' door iKat '372525' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Droomeilanden

iKat

Ik kan het niet laten, tijdens deze donkere dagen kijk ik vol weemoed naar mijn foto's van het prachtige Palau...wat zou ik graag weer daar zijn...Deze foto is ook weer gemaakt tijdens een onvergetelijke rondvlucht in een Cessna vanaf het vliegveld van Airai.

'377687' door iKat '377687' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Seventy Islands, een.

iKat

De mooiste foto's die ik heb zijn van Palau vanuit een vliegtuigje, ik geniet nog altijd als ik ze zie dus hier is er weer een voor de liefhebber. Zeker nu het -20 zal worden vannacht, iets om je op te warmen ;-)

'436122' door Prinnies '436122' door Prinnies

PalauKoror

PalauKoror

Zwartpunt rifhaai

Prinnies

Op een half uurtje varen van Koror ligt een van de mooiste duikplekken van Palau. Blue Corner is een plateau waarvan de bovenkant op 20 meter diepte zit maar de dropoff tot wel 300 meter gaat. Erg sterke stromingen zorgen ervoor dat je hier met een rifhaak moet werken om in de stroming te kunnen blijven hangen. De haaien zwemmen, in groepen van wel 80 stuks, met een ongekende souplesse langs je heen.

'369596' door iKat '369596' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Jellyfish Lake

iKat

Dit is het beroemde en bijzondere Jellyfish Lake op het eiland Palau vanuit de lucht gefotografeerd. Je kunt hier zwemmen tussen de kwallen. Dat lijkt eng en dat is het ook de eerste minuut maar er staat een hele bijzondere video op deze website die precies weergeeft hoe sprookjesachtig dit is. Kijk maar eens op: http://www.columbusmagazine.nl/nieuws/3864/video_zwemmen_met_kwallen.html

'377689' door iKat '377689' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Palau Pacific Resort

iKat

En als je naar Palau gaat moet je zeker verblijven in het Palau Pacific Resort, duur maar zo de moeite waard en het mooiste misschien wel enige strand van Palau. Snorkelen is hier ongeëvenaard!

'369032' door iKat '369032' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Rock Islands

iKat

Nog eentje van de prachtige Rock Islands van het magische Palau voor het slapen gaan, is dit mooi of is dit mooi. Deze is genomen tijdens onze rondvlucht in een Cessna, zeer aan te raden.....sweet dreams!

'367439' door iKat '367439' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Long Beach

iKat

Bij eb kun je over Long Beach slenteren en dan moet iemand je knijpen om je te doen beseffen dat je niet droomt. Hier zie je Long Beach vanuit de lucht en onderin zie je een boot voorbij razen. De ontelbare eilandjes per boot verkennen is ongelooflijk mooi.

'376508' door ralfenlodewijk '376508' door ralfenlodewijk

PalauKoror

PalauKoror

Palau: vleermuis for.

ralfenlodewijk

Op Palau is er naast vis maar weinig variatie aan vleesmaaltijden. Op de kleine eilanden komen weinig dieren voor en het meeste eetbare vlees komt uit Japan, maar gelukkig biedt de vleermuis uitkomst: Heerlijk op een blaadje sla op door de soep!

'369960' door iKat '369960' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Opa slaapt

iKat

Op het eiland Palau kijk je je ogen uit en zijn er ontelbare eilandjes. Dit eilandje wordt slapende opa genoemd, althans zo hebben wij het begrepen. Maar als je goed kijkt zie er inderdaad wel een slapend persoon in.

'480238' door iKat '480238' door iKat

PalauKoror

PalauKoror

Witwassen in Palau in

iKat

Vanuit elk hotel kun je wel een excursie boeken om Palau vanaf het water te bewonderen, een must! Het Airai Water Paradise Hotel, waar wij 4 dagen waren om budgettechnische reden, is nogal gericht op Japanners en dus gingen we als enige Europeanen op pad met een boot vol Japanners wat hilarische taferelen opleverde. We waren eerder getipt door vrienden om de Milkey Way niet over te slaan. Aangezien die stop bij het rijtje hoogtepunten stond in de folder hebben we voor Rock Island Tours gekozen ((http://www.palauritc.com/english/images/download/en_guidebook.pdf). Er zijn ook andere reisorganisaties zoals Fish ’n Fins en Sam’s Tours maar die leken ons nog duurder en het is al erg prijzig. We hoorden van vrienden dat Sam’s Tours niet standaard naar Milkey Way ging omdat het een eind varen is dus vraag er om! De gidsen duiken voor je het water in om de witte klei van de bodem te halen waarmee je je helemaal in kunt smeren. Daarna spring je van de boot het azuurblauwe water in en heb je een Completa effect als in je koffie. Schijnt gezond voor je te zijn. Ik zal nog een foto plaatsen van deze bijzondere locatie.

'993582' door Stan de Haas Fotografie '993582' door Stan de Haas Fotografie

PalauRock eilanden

PalauRock eilanden

Parels van Palau

Stan de Haas Fotografie

Palau, een eilanden archipel behorend bij Micronesië, is niet echt bekend bij de gemiddelde toerist. Het is dan ook een hele tour om er te komen en er vliegen maar enkele luchtvaart maatschappijen op. Is het de moeite waard? Jazeker! Hier voel je je nog een echte reiziger en de bevolking is vriendelijk en gastvrij. Ik had op internet diverse foto’s gevonden van een rotsformatie in zee met een grote boog waar je onderdoor kon. Dààr moest ik naar toe! Ik had lokaal een schipper met bootje gehuurd en we vertrokken al vroeg naar ‘The Arch’. Het was maar een klein bootje en toen we eenmaal vanuit de lagunes in open zee kwamen, bleek dat de zee veel onstuimiger was dan gedacht. Na een kwartiertje besloten we toch maar om terug te keren. De dag erop; nieuwe rondes en nieuwe kansen. De wind was gaan liggen en de zee was rustig. Na 40 minuten varen bereikten we de rotsformatie. Het was een soort mini eiland inclusief begroeiing. Wat was dit een prachtig tafereel midden in de lagunes van Rock Islands. Ik heb vanuit allerlei hoeken en posities prachtige panoramafoto’s kunnen maken. Deze foto vind ik zelf écht een pareltje en vertolkt alles waar Palau voor staat!