Babeldaob eiland

'1090905' door RobHoekstra '1090905' door RobHoekstra

PalauBabeldaob eiland

PalauBabeldaob eiland

Choll beach

RobHoekstra

Het mooiste en tevens enige echte zandstrand van Palau waar je niet voor het water op hoeft ligt helemaal in het noorden van Babeldaod island. Je rijdt hier met een (huur)auto in ongeveer een uurtje naartoe vanaf Koror. Het is echt goed zoeken maar zo de moeite waard. Hier is echt helemaal niemand te vinden. Kon hier ook in alle rust met m'n drone'tje spelen voor wat shots van bovenaf. Helemaal op een druilerige dag als deze zou ik willen dat ik daar weer even was.

'1077793' door RobHoekstra '1077793' door RobHoekstra

PalauBabeldaob eiland

PalauBabeldaob eiland

Kayangel atoll

RobHoekstra

Kayangel is het enige atol van Palau. Het ligt op twee uur varen met de speedboat (72 KM) vanaf het meest noordelijke puntje van Babeldaob eiland. Je bent er dus niet zomaar maar het was wat mij betreft alle moeite waard. Een klassieke lagune met een paar kleine atolletjes erin. Kayangel telt maar ongeveer 150 inwoners en is de meest noordelijke staat van Palau. In 2013 werd Kayangel hard geraakt door typhoon Haiyan. Het eiland werd zo goed als met grond gelijk gemaakt. Nu een paar jaar verder is het weer een waar paradijs.

'1099679' door RobHoekstra '1099679' door RobHoekstra

PalauBabeldaob eiland

PalauBabeldaob eiland

De lege stranden van.

RobHoekstra

Heel veel zandstranden kent het hoofdeiland Babeldaob van Palau niet. In Koror zelf moet je het zelfs doen zonder. Het enige fatsoenlijke zandstrand hoort bij het onbetaalbare Palau pacific resort. Een dagpas voor het strand en faciliteiten kost je dan ook gauw een dollartje of 100. Mocht je er nu toch een keer komen, en net als ik dol zijn op bountystranden, huur dan een auto en rijd helemaal naar het noorden. Hier ligt het mooie Choll strand. Eigenlijk zo goed als niet aangegeven vanaf de weg maar voor de liefhebber niet te missen. Hier geen luxe resorts en ligbedden maar wel onbedorven bounty strand. Ook een voordeel dat er hier niemand was die last kon hebben van mijn drone'tje die even de lucht in ging uiteraard.

'1115730' door RobHoekstra '1115730' door RobHoekstra

PalauBabeldaob eiland

PalauBabeldaob eiland

Zandbankje

RobHoekstra

Ik lees net bij de foto Ellen dat het vandaag world oceans day is en van een mooi initiatief om de oceanen te beschermen. Uiteraard word ik als onderwaterfreak blij van dat soort berichten. Hier een plaatje van een klein stukje grote oceaan. Het is de lagune van Kayangel, het enige atol van de eilandenstaat Palau en te bereiken met de speedboat vanaf het noordelijke puntje van Babeldaob eiland in een uurtje of twee.

'1087892' door RobHoekstra '1087892' door RobHoekstra

PalauBabeldaob eiland

PalauBabeldaob eiland

Lagune van Kayangel

RobHoekstra

Kayangel is een piepklein atol en de meest noordelijke staat van Palau. Het is enkel per boot te bereiken met goed weer vanaf Babeldaod eiland. Je doet er een kleine twee uur over als ik me goed herinner. Voor mij als bounty eiland addict een ware traktatie dit Kayangel. Deze foto kon ik maken met mijn drone vanaf de zandbank van een klein onbewoond eilandje in de lagune. In de verte zie je het enige bewoonde eiland van Kayangel liggen.

'1089950' door RobHoekstra '1089950' door RobHoekstra

PalauBabeldaob eiland

PalauBabeldaob eiland

Uitrustplekje

RobHoekstra

Als je een plekje zoekt om volledig tot rust te komen dan zit je op Kayangel wel goed. Hier nog het echte fijne bounty eiland gevoel. Dit is de zandbank van een onbewoond eilandje in de Kayangel lagune. Op 5 minuten varen ligt het enige bewoonde eiland van Kayangel. Hier wonen nog iets meer dan 100 mensen. Je bereikt dit eiland alleen per boot vanaf het meest noordelijke puntje van Babeldaob eiland.

'1100238' door RobHoekstra '1100238' door RobHoekstra

PalauBabeldaob eiland

PalauBabeldaob eiland

Colourful uw world

RobHoekstra

Halverwege het hoofdeiland Babeldaob en en het 80 km noordelijker gelegen Kayangel atol stopten we om te kunnen snorkelen boven een mooi en gezond koraalrif. Hier op de foto een beetje van allebei de kleurgevers. Koraal en vis. In dit geval een papegaaivis met zijn kenmerkende