Zuid West Nieuw-Zeeland reisblogs

Van strand naar gletsjer…van zon naar regen

corinerick was er (tot 24 mrt 2010) Gepost op 20 jun 110 reacties

Vroeg in de ochtend van 15 maart verlaten we met stormachtig weer de haven van Wellington om met camper en al de overtocht te maken naar het Zuider Eiland. Deze ferry zou de meest stabiele van allen zijn…maar in deze storm gaat het er hier ook heftig aan toe: de golven slaan zelfs op verdieping zeven tegen de ramen. De overige details, die jezelf kan invullen, zal ik jullie onthouden…

Gelukkig schijnt aan de overkant de zon en gaan we direct vanaf de ferry richting het mediterrane Nelson. Een camping direct aan het strand, de jongens kunnen zich daar lekker uitleven met het zand en het water. Helaas is de zee al te koud om nog in te kunnen zwemmen. De volgende dag bezoeken we Abel Tasman National Park: we stoppen ook hier bij een mooi strand en later die dag maken we nog een mooie wandeling door een stuk bos naar wederom een strandje. Helaas op dit laatste strand veel zandvlooien, dus we zijn snel weer vertrokken.

Na het mediterrane in het noorden van het Zuider Eiland, vertrekken we nu zuidwaarts richting de Alpen. Onderweg stoppen we bij de Pancakes en Blowholes in Punakaiki. De Pancakes zijn zo genoemd omdat de rotsen lijken op een stapel pannenkoeken. Helaas voor L. en K. kunnen we deze pannenkoeken niet opeten… We overnachten halverwege richting de Alpen op een camping van Nederlanders.

De volgende ochtend het laatste stuk naar Franz Joseph. Toen we deze reis gingen samenstellen, wisten we dat het op het Zuider Eiland slechter weer zou kunnen worden. De herfst is hier immers begonnen. En helaas op de dag dat wij de Alpen bereiken, zitten deze voornamelijk verstopt achter dikke grijze wolken. De geplande helikoptervlucht boven de gletsjers Franz Joseph en Fox kan dan ook niet doorgaan.

In miezerig weer besluiten we om dan de wandeling naar de voet van de gletsjer Franz Joseph te maken. Een tocht van zo’n anderhalf uur (heen en terug). We lopen door de rivierbedding,langs watervallen en verder voornamelijk stenen en zien in de verte een wit-blauwe uitstulping: het ijs van de gletsjer. Indrukwekkend om te zien wat voor grote ijsbrokken er afbreken en in de rivier belanden. Helaas begint het steeds harder te regenen en wordt het voor L. steeds zwaarder om door te lopen. We blijven dan ook niet lang aan de voet staan kijken, maar maken snel wat foto’s en beginnen aan de terugtocht. Compleet doorweekt (onze windjacks waren hier niet tegen bestand) komen we aan bij de camper. De rest van de dag blijft het regen.

De volgende dagen doen we nieuwe pogingen voor een helikoptervlucht. Helaas, ondanks het mooiere weer in het dal, zijn gletsjerlandingen niet mogelijk. Inmiddels zijn we aangekomen in Queenstown. We zijn met de gondel de berg op gegaan, van waar een mooi uitzicht over de stad en over het meer. Boven kon je nog verder met een stoeltjeslift en dan met rodelkarretjes naar beneden. Volgens L. ging het ‘echt heeeeeeeel hard!’en was het een hele leuke ervaring voor de jongens.

corinerick Positie 14515 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.