Dunedin omgeving reisblogs

Na regen komt zonneschijn...deel 2

corinerick was er (tot 28 mrt 2010) Gepost op 20 jun 110 reacties

26 maart vertrekken we naar Dunedin, aan de oostkant van het Zuider Eiland. De weg naar Dunedin is in vergelijking tot de meeste wegen tot nu toe relatief vlak en we zijn in de loop van de middag al in Dunedin. Hier is het beduidend warmer: snel een korte broek aan en de trui met lange mouwen uit. L. en K. spelen en zwemmen nog even en wij bereiden ons voor op de komende dagen.

’s Ochtends is er helaas weer regen, maar de lucht klaart op in de loop van de ochtend. We vertrekken naar Dunedin om de stad te bekijken. Dunedin is de oudste vestigingsplaats van de kolonisten (veelal Schots / Engels) en dit is de zien aan de bouwstijl in de oude binnenstad. Na de lunch maken we de keuze om of de bierbrouwerij van Spreight’s (de Grolsch van het Zuider Eiland) te bekijken, inclusief proeverij, of de fabriek van de chocolade fabrikant Cadbury’s. De stemming is 1 tegen 3 en we weten dus nu hoe chocola wordt gemaakt (en proeft, ruikt en voelt). L. was erg onder de indruk, vooral van 1 ton vloeibare chocola die naar beneden stortte in een silo. Nog even een stukje lopen door Dunedin en dan weer terug.

Vandaag staat Otago Peninsula op het programma. Het is een mooie, heldere dag. Het is een stukje rijden in de loop van de ochtend zijn we op het meest interessante stuk aangekomen. Op een verlaten strand zien we twee zeeleeuwen! We parkeren de camper, pakken onze spullen en lopen er over het strand naar toe. We komen tot op een paar meter van de zeeleeuwen, een geweldige ervaring. Vervolgens naar de pinguïn tour. Hier kunnen we pas in de loop van de middag terecht, dus we bezoeken eerst de albatros kolonie. Dit blijkt de enige plek ter wereld te zijn waar albatrossen aan land komen om te nestelen, en we zien een paar jonge albatrossen. Na de lunch de pinguïn tour, met een Argo (een achtwielaangedreven voertuigje). We gaan eerst langs een zeehonden kolonie, met kleintjes. We kunnen de zeehonden, inclusief de kleintjes, tot vrij dicht benaderen vanuit een observatiebunker. Daarna zien we een tweetal geeloog pinguïns op het strand, helaas van een vrij grote afstand. We besluiten nog een pinguïn tour te doen, op een andere locatie. Hier hebben we meer geluk. Behalve dat we de blauwe pinguïn zien, zien we ook de geeloog pinguïn van dichterbij. Op deze locatie is ook een pinguïn opvang voor zieke of gewonde pinguïns. Hier zien we ze op een meter afstand. Top! Na een geslaagde dag gaan we, allemaal toch wel vermoeid, terug naar onze camping.

corinerick Positie 14849 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Jonge zeehond bekeken vanuit observatiebunker
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.