Christchurch omgeving reisblogs

De laatste dagen in dit prachtige land

corinerick was er (tot 04 apr 2010) Gepost op 20 jun 111 reacties

Vanuit Dunedin beginnen we aan het laatste stukje Nieuw Zeeland wat wij gaan bezoeken: de weg richting Christchurch met onderweg nog een overnachting in Oamaru.

Op weg naar Oamaru rijden we een stuk langs de Grote Oceaan. Zo halverwege ligt een strand met bolvormige rotsen: Moeraki Boulders. Bijzonder om deze grote stenen te zien, te beklimmen en er weer af te springen. Uiteraard ook weer een moment om vast te leggen op foto en video.

In Oamaru aangekomen eerst even lunchen en boodschappen gedaan. Daarna richting camping. De camping heeft een leuke kleine speeltuin, maar even buiten de camping ligt een hele grote speeltuin. Dus ’s middags lekker in de zon in de speeltuin doorgebracht. Oamaru staat bekend om de blauwe en de geeloogpinguïn. De blauwe pinguïn gaan wij in Australië ook nog opzoeken, dus we gaan voor de geeloogpinguïn. Daarnaast is er ook nog de reden (zoals telt voor echte Nederlanders): de geeloogpinguïns kun je gratis bezoeken en voor de blauwe moet je betalen…

Zo tegen zonsondergang vertrekken we dan ook naar de plek waar de geeloogjes het strand op moeten komen. Met nog zo’n 50 andere toeristen staan we boven op een heuveltje te staren naar de zee en het strand. En ja hoor, daar komt een pinguïn het strand opgewaggeld. Hij (of zij??) kijkt even om zich heen en begint dan aan de klim omhoog…de heuvel op. En zo zien we er nog een aantal. Niet veel later staan er twee pinguïns vlak onder ons op de heuvel. Pinguïns houden niet erg van lawaai en dat is vooral voor K. wel heel lastig, als de pinguïns zo dichtbij zijn. Hij vindt ze zo leuk, dat hij alleen nog maar kan schreeuwen: “Pinguïn!!” (of iets wat bijna zo klinkt…).

De volgende dag vertrekken we naar Christchurch. Hier brengen we de paasdagen door tot dat we Tweede Paasdag vroeg in de ochtend al naar Australië vertrekken. Op woensdag bezoeken we het centrum van Christchurch: we maken een rondje met een oud trammetje, gaan met de gondola naar het hoogste punt zodat we een mooi uitzicht hebben over de stad en de zee. Verder kopen we nog wat souvenirs. L. en K. kiezen ieder een pinguïnknuffel en samen hebben ze ook nog een Kiwi-verkleedpak uitgekozen…

De dag er na gaan we nog een ritje langs de kust maken over het schiereiland Banks Peninsula om uiteindelijk in het Frans ogende dorpje Akaroa uit te komen. Dit dorp is ooit door de Fransen gesticht, maar vlak daarna in Engelse handen terecht gekomen. Toch is het Franse in tact gebleven: de straatnamen zijn Frans, je vindt er nog de gendarmerie en ook benzine tanken gaat op zijn Frans. Aan het eind van het dorp ligt een mooi klein strandje: tijd voor de jongens om even met zand te spelen. Eigenlijk willen ze ook in zee, maar we hebben geen zwembroeken bij ons, dan maar in boxershort (goede reclame voor Kidzundy…smiley) en romper de zee in.

De rest van de dagen brengen we door op en rondom de camping: lezen, voorbereiden op Australië, spelletjes spelen, zwemmen en uiteindelijk de camper opruimen. Deze zullen we zondag inleveren en dan slapen we nog 1 nacht in een hotel.

NIEUW ZEELAND was super!! De afgelopen maand hebben we een geweldige reis over deze twee eilanden gemaakt. Hieronder een paar feitjes:

- 30 dagen

- 14 campings en 1 hotel

- 3980 km rondgereden

- Al met al zijn dit zo’n 70 uren

- 8 uur hebben we op een boot doorgebracht (en R. nog 3 uur extra)

- Het hoogste punt dat we bezocht hebben lag op 2.055 meter

- In totaal hebben we 507 foto’s gemaakt en staan er nu 142 minuten op de video

corinerick Positie 14485 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Jullie hebben een prachtige reis gemaakt. Mooi verhaal

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.