Nelson reisblogs

Oud & Nieuw in Nieuw-Zeeland

Traveljunkie was er (tot 01 jan 2005) Gepost op 31 dec 105 reacties

We zijn in Nederland toch wel een beetje verwend met oud en nieuw hoor. Hier heb ik jarenlang dit feest gevierd op de Dam in Amsterdam. Eigen flessen Champagne mee, sterretjes en heel veel gezelligheid met veel vrienden. In 2005 had ik het geluk een reis te maken door Nieuw-Zeeland. Oud & Nieuw viel precies op de dag dat we in het noorden van het zuidereiland zaten, in Nelson. Ik was met een reisgezelschap en het was een erg gezellige avond, welke we doorbrachten in de Ierse pub.

Er speelde een band en het was een dolle boel. 12 uur was het voordat we er erg in hadden. Met zijn allen aftellen in de kroeg, snel even feliciteren en daarna.... was het over! Iederen ging gewoon weer dansen. Wij als Hollanders gingen naar buiten, daar was niet één vuurpijl te zien, geen rotje te horen of vuurpot te bewonderen. Omdat we zo gewend zijn om met een biertje of drankje in de hand buiten feest te vieren stonden we daar op straat. Gelukkig waren er wel meerdere mensen, waardoor je toch het idee had dat er iets speciaals aan de hand was.

Al snel kregen we bezoek van oom agent. Of we ons drankje binnen konden brengen. Het was ten strengste verboden om buiten alcohol te nuttigen. Dat sloeg alles... we dropen weer af naar binnen en hebben het daar dan maar tot in de kleine uurtjes gezellig gemaakt. Ik mag er op hopen dat Nelson niet representatief was voor Nieuw Jaar in Nieuw-Zeeland. Het is leuk om ergens anders Oud&Nieuw te vieren, heb het zelfs ook in Spanje, Australie en Zuid-Afrika gevierd. Maar ook daar was weinig vuurwerk te bekennen bij de lokale mensen.... en dat maakt het toch wel erg leuk hier in ons kikkerlandje!

Traveljunkie Positie 37650 (0 p.) Lid sinds 04-11-2007 Foto's en tips: 89 Blogs: 2 Fans: 3

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dit was een gezellig feest IN de Ierse Pub in Nelson... buiten was niets te beleven!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Balletje Balletje
0 3
Gepost op 30 december
Frankrijk Parijs

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

In Togo houden ze wel van een feestje met Oud en Nieuw. Enorm druk op straat en heel gezellig. Wel wat minder vuurwerk, maar dat vind ik niet zo erg..
Leuk verhaal weer

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

We weten wel van een feessie. Wel grappig om de )&N viering leders te ervaren. Gewoon Holland dit jaar?

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Tsja, het is overal anders inderdaad. Ik was eens in China (met onze jaarwisseling, niet die volgens de Chinese telling) en daar was het gewoon eng: iedereen gooide al huppelend door de massa één en ander de lucht in en aan geluidsnormen deden ze duidelijk ook niet! Momenteel wordt hier buiten overigens ook al flink geknald, van mij mag het wachten tot middernacht! Fijne jaarwisseling!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Lijkt mij ook erg leuk om in een ander land net oud en nieuw tevieren.Maar als ik dit zo leesben ik net zo lief thuis.Wie weet ooit bij mijn vriendin op Curacao die daar woont!!

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Grappig die gebruiken in de diverse landen. Zelf het Ethiopische Oud & Nieuw meegemaakt. Ook daar niets op straat, mensen vieren het thuis en verder was het eigenlijk maar saai.......
Veel plezier op de Dam!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.