Christchurch reisblogs

van Japan naar Nieuw Zeeland

ingevalk was er (tot 27 feb 2008) Gepost op 30 mrt 090 reacties

Ik heb met mijn vorige berichtje natuurlijk een beetje vals gespeeld. Ik had het verhaal allang klaar maar nog geen tijd gehad om ´m te plaatsen. Het liep zondag ook net even anders dan gepland.
Zo´n vliegreis gaat je niet in de koude kleren zitten bleek al snel. ´s nachts amper geslapen en ergens rond 9.00u overviel de slaap me. Nou ja dan maar geen early breakfast, maar een early brunch en we hebben ons nog maar even omgedraaid. Rond elven de koffers gepakt en hebben we uitgecheckt. Gelukkig konden we de koffers wel daar laten, want ons vliegtuig zou pas 18.30u die avond vertrekken. Lekker even bij Starbucks gaan zitten voor caffeine en iets lekkers. Mmm het was te laat om nog naar een ander deel van de stad te gaan en nog te vroeg voor de luchthaven. Een beetje doelloos zijn we toen maar weer gaan wandelen. Ok eens kijken waar we kunnen gaan lunchen. Bijna alle restaurants bevinden zich op een verdieping van een (winkel)gebouw. Beneden staan borden met plaatjes en foto’s en dat moet een indruk geven van datgene dat je voorgeschoteld krijgt. Ja ja…
Uiteindelijk zijn we toch maar ergens de trap opgegaan en wonder boven wonder was het er erg leuk, prettige bediening en niet geheel onbelangrijk lekker eten. Compleet anders dan je gewend bent. En natuurlijk met stokkies. Maar ja daar ben ik niet zo goed in, dus ik had vanuit het vliegtuig vork, mes en lepel meegesmokkeld en hup die haalde ik nu mooi boven tafel!
Maar na drie keer de winkelstraten afgelopen te hebben waren we er wel klaar mee. Dus koffers opgehaald en een taxi voor laten rijden naar Tokyo station. We hadden namelijk besloten om met de trein terug te gaan (ietsje goedkoper dan de limousine bus). Nu is dat station “aardig” groot dus het was nog wel een opgave om kaartjes en het juiste perron te verkrijgen. Maar ja we waren bijzonder vroeg dus deze uitdaging wilde we wel aangaan. Met kaartjes en instructies door de wirwar van mensen en gedoe heen de trein gevonden. Je bespreekt hier stoelen en we moesten wachten op de trein van 15.33 (15.03 was helaas al vol) wachten. Daar waren we voor de trein getuige van de rijtjes die mensen vormen om de trein in te mogen stappen. Ik ben bij de NS ’s morgens wel wat anders gewend..
Maar de Japanse punctualiteit liet ze vandaag even in de steek, de trein was vet te laat.en bijna op tijd voor onze 15.33. We zaten enorm in dubio moesten we nu gewoon maar instappen en ons als domme toeristen ergens tussenschuiven of de Japanners niet voor het hoofd stoten en wachten. We kozen voor het laatste. Die kwam iets later dan eigenlijk gepland, maar toen kon wel onze Japanse treinreis beginnen. Zeer voorspoedig allemaal. Op de luchthaven moesten we in een ENORME hal naar terminal W om onze koffers in te leveren en boarding pas te halen. En toen natuurlijk de check van handbagage en andere spullen. Ook daar weer gigantische rijen. Mmm toch niks te vroeg weggegaan. Sterker nog; dit komt wel krap. Uiteindelijk moesten we op een drafje om toch op tijd bij de gate te komen. Ai we waren 1 van de laatste (maar gelukkig nog niet omgeroepen).
Ook deze vlucht duurde “slechts” 10uur. (en een beetje) Maar toen we voor de baan stonden om op te stijgen bleven wij staan. Even later werd omgeroepen dat het personeel zonder stroom zat zodat zij ons eten niet konden opwarmen. Met man en macht werd dat verholpen, maar onze startpositie moesten we opgeven en achteraan aansluiten. Dus alsnog met vertraging weg. Dit bleek ook consequenties te hebben voor onze aansluiting op Auckland. We moesten daar ff doortastend bij mensen duidelijk krijgen dat we voorrang hadden op de rest, maar het bleek dat me dat best goed af ging. En groot voordeel; we konden fijn in het Engels af. In Japan was me dit natuurlijk nooit gelukt,
Op Christchurch stapten we uit in de stralende zon. Ook de koffers waren er snel en buiten stonden shuttle busjes klaar om ons naar de stad te brengen. Ons hotel bleek in het midden van het midden te zitten waardoor alles binnen wandelafstand goed te bereiken was. Snel inchecken en fijn in bad. Zomerse kleertjes aan en lekker naar buiten. We zijn naar de botanische tuinen gegaan. Prachtig mooi aangelegd park en vanwege het mooie weer een soort Vondelpark waar iedereen aan het spelen was, op het gras lag en lekker rondwandelde. Aan het eind van de middag hebben we een terrasje opgezocht. En samen bedacht dat we toch wel bijzonder gezegend zijn dat we op dat moment daar zaten. Het had iets perfects.
We zijn terug gegaan naar het hotel om de fotocamera’s weg te brengen en te bedenken waar wewat zouden kunnen gaan eten. We zaten lekker op bed en zakten steeds iets verder weg en dachten dat het wel heel prettig zou zijn om toch even de ogen dicht te doen… 22.30u werden we wakker. Mmm dan maar geen avondeten en we zijn weer fijn verder gaan slapen. Daarom werden we natuurlijk vanmorgen om 5.45u wakker.
Vandaag worden we door Europcar opgehaald en krijgen we onze auto. Ben heeeel benieuwd hoe dat gaat.

ingevalk Positie 6161 (0 p.) Lid sinds 15-10-2007 Foto's en tips: 30 Blogs: 24 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Christchurch
blogfoto nr. 2
botanical gardens
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

griep attack
3 0
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali
Ubud
3 1
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali
Paradijs
2 0
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.