Christchurch reisblogs

Nieuws vanuit Nieuw Zeeland deel 1

jonneke was er (tot 07 jan 2009) Gepost op 18 jan 096 reacties

Lieve mensen, ik zal proberen m'n dagboek verhalen zo snel moeglijk over te typen nu het kan :D.

Dinsdag 06/01

Jottum, we (Nina, Simone & ik) zijn eindelijk in NZ aangekomen!

Vandaag gingen we om 15:00 uur naar het vliegveld waar het niet al te soepeltjes verliep.
Eerst stonden we heel lang in de verkeerde jetstar rij. Toen we eindelijk bij de goede incheck balie stonden kreeg ik te horen dat mijn enkele-reis ticket niet voeldoende is om NZ in te komen. "Sorry mevrouw, maar zonder retourticket kan ik u niet inchecken..." Enigzins ontdaan begin ik te stotteren dat ik dat echt niet wist. Ik kon immers een single ticket kopen via de site! Ik moet er zielig en verward uitgezien want de baliemevrouw is heel aardig en verwijst me naar haar collega. Geirriteerd ga ik in de rij staan waar ik vervolgens heerlijk 3 kwartier mag staan wachten. Ondertussen zijn Nina & Simone erachter gekomen dat ik meteen een ticket terug moet kopen. Omdat ik nog steeds in de rij sta en zij zich met lichte paniek in hun oogjes afvragen of alles wel goed komen, stuur ik ze er met mijn pinpas op uit om wat hete Australische dollars voor me te bemachtigen. "Mijn pincode is 1234" fluister ik in Nina's oor. "WAT?! EEN TWEE DRIE VIER?!" gilt ze terug. Verbaasd kijkt het halve vliegveld mijn kant op. En bedankt Nina :p.
Na 5 minuten komen ze terug met 300 dollartjes en als ik dan ein-de-lijk aan de beurt ben verteld de geergerde vrouw achter de balie me dat een ticket terug van Christchurch naar Melbourne op 4 februari me 150 dollar kost (goedkoper dan m'n ticket hiernaartoe, hell yeah!)
Als ik heb afgerekend verteld ze me dat m'n vlucht bijna vertrekt en dat ik moet rennen om 'm nog te halen. Omdat ik zo'n kneusje ben die bijna nooit op een vliegveld komt ren ik eerst 3x de verkeerde kant op met in de ene hand m'n mapje met allerlei belangrijke papieren (verzekering enzo) en in de andere hand m'n ticket van Chch naar Mellie ("die moet je vooral niet verliezen, zegt die vrouw nog). Als ik dan eindelijk door de douane heen ben (natuurlijk gaat het poortje af -> heb m'n mobiel nog in m'n zak) en bij de goede gate sta kom ik er, hoe kan het ook anders, achter dat ik m'n mapje met belangrijke papieren en ticket tijdens m'n vliegveld-marathon ben verloren. Kut (sorry voor het taalgebruik, oma). Gelukkig vertelt het vrouwtje bij de gate me dat ik nog wel 10 minuutjes heb om alles te zoeken. Dus ik sprint terug naar de douane waar ik naar een of ander eng uitzient hokje wordt doorverwezen. "Ja, we hebben je mapje gevonden.." zegt de jongen achter de balie. "Joechei!" roep ik. "Maar je ticket niet." voegt hij er aan toe. Grumbel.
Ik loop terug naar de gate waar Nina & Simone op me staan te wachten.
In het vliegtuig zit ik naast een of ander conjo met vliegangst wat best vermakelijk is tijdens de landing aangezien die nogal ruig is.
Als we op het vliegveld aankomen is het nog een heel gedoe om NZ in te komen omdat ik dus geen ticket terug heb (ze verdenken je er altijd van dat je in hun land wilt blijven...) Na 15 minuten heb ik dat vrouwtje er eindelijk van overtuigd dat ik wel degelijk een ticket terug heb maar dat ik die ben verloren (gelukkig heb ik het bonnetje nog).
Als onze tenten en wandelschoenen zijn ontsmet mogen we dan eindelijk het vliegveld af.
Buiten staan Nina's broer en zijn vrouw (Tom & Annabel) op ons te wachten met hun camper. Zij zijn op dit moment een wereldreis aan het maken. We rijden naar een nice strandje net buiten Christchurch waar we onze tentjes kunnen opzettn.
Net hebben we gezellig met z'n alles Bailey's gedronken in de camper en nu lig ik hier dus in m'n tentje te vernikkelen van de kou. NZ is toch wel een stuk kouder dan OZ.. (iig 's nachts).
Morgen gaan we zelf een camper huren en om 23:00 uur komt Sylvia aan op het vliegveld dus die moeten we dan ophalen.
Vervolgens ook nog even een reisplan maken.
We gaan waarschijnljik niet meer naar het Noorder eiland omdat de ferry heel duur si en we toch maar 4 weken de tijd hebben.

x

jonneke Positie 31748 (0 p.) Lid sinds 25-09-2008 Foto's en tips: 162 Blogs: 57 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer terug thuis
4 2
Gepost op 29 mei
Nederland Zeeland
Nog maar 1 nachtje slapen!!
0 8
Gepost op 21 mei
Australië Sydney
Vaarwel Melbourne!
0 6
Gepost op 18 mei
Australië Melbourne

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hoi Jon!,

Ik kijk wel vaker naar je blogjes, maar heb dan geen idee wat ik je trug zal bloggen. Nu ook niet. Maar, ik vind je stoer!!! keep on going en verzamel veel boeiende verhalen!
XX Aagje

Door: • Geplaatst op

Haa Jonn,

whaha erg vermakelijk allemaal, vooral de manier waarop je alles vertelt. Ik zie het al voor me hoe jij gepannikeert over dat vliegveld heen sjeest.. Je bent wel super bruin zeg, heb je he met die australische zomers .. Verdorie.. Kom je terug in NL en dan ben je helemaal weer klaargestoomd voor de zomer hier , en in ieder geval niet de minst bruine ( Mimizan e.d ;) ) Ik wed dat je Esmee verslaat op dat gebied;)!

Ik ga tukken! Have fun en ben benieuwd naar je volgende spannende avonturen.. Wel jammer van die koudere nachten btw, geen sterrenhemel slaapje meer voor jou dus !

Liefs X

Door: • Geplaatst op

Hoi Jonneke, wat een avonturen heb je weer beleefd, maar je ziet het, meestal loopt het goed af. Je gooit gewoon al je vrouwelijke charmes in de strijd. Vliegtuig zou nog wachten om je mee te kunnen nemen! !!!!Vanmiddag weer op Iris en Roel passen, Zal Iris vragen om weer eens wat te mailen. Joy gisteren operatie ondergaan. Gezwelletje aan haar oor. Hopelijk iets onschuldigs. Ze eet in iedergeval nog steeds goed en kwispelt nog steeds met haar staartje, dus we gaan er maar vanuit dat het niks ernstigs is. Groetjes, ook van Jac

Door: • Geplaatst op

hee jonney!
koud in je tent? hier is het de afgelope tijd pas koud geweest! ik heb zelfs nog 5 keer geschaatst, was erg leuk:)

en je hebt het vast al gehoord, maar la strada is afgefikt. de afgelope 2 weken ben ik naar heartbreak geweest, was best gezellig, op vrijdagmiddag is daar al t drank 1 euro, dat wel ff wat anders dan 2,50 in strada ,dus wat dat betreft een mee valler.. (jippie..)maar ben daar nog niet op zaterdag uit geweest, was vorige week erg moe, want we hadden met vota fonzie vrijdagavond in t beest opgetreden! was er leuk, t is ook opgenomen, dus blijf maar lekker in australie, je hebt t daar stik naar je zin en je mist niets en wat je mist zou je op dvd terug kunnen zien;):P (grapjuh!)
en deze zaterdag had ik een paar mensen thuis uitgenodigd, wat ook erg gezellig was met een krat bier, ook al waren er eigenlijk erg weinig mensen komen opdagen (3..:P), ze hadden geen zin om een end door strom te gaan fietsen denk ik zo en zijn alsnog naar heartbreak gegaan, of ik ben gewoon heel onaardig kan natuurlijk ook;) een mens kan veel veranderen in (wat is het?) 4 maanden! of niet.. :P

verder gaat t wel goed met me, ben alleen best verkouden al een poosje. en heb laatst een leuk 2ehands winkeltje in goes ontdekt wat er al een jaar blijkt te zitten.. (bij de stenenburg). en met jou gaat het ook goed, waar ik erg blij om ben:D

dus dikke kus! en tot de volgende keer
marleen

Door: • Geplaatst op

Haaai jonneke, wat eenavontuur weer, het klinkt alsof je op reis bent!!!!
alle levenslessen komen in sneltreinvaart voorbij.........die jij wilt leren

iets heel anders; ik heb een schoolvriendin in Auckland(ik heb geen idee hoe ver je daar vandaan bent of zo..)Arnie van de Geer, ik zal een adres vragen...maar je bent welkom om daar te slapen ; indien gewenst/nodig...
ik lees het wel
veel plezier, geniet ervan!1
groetjes amanda

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.