Abel Tasman NP reisblogs

Abel Tasman Paradise!

MMeijaard was er (tot 14 apr 2012) Gepost op 17 okt 120 reacties

Jo!

Ik ben op het zuidereiland! En zoals iedereen al zei, is dit echt nóg mooier! Het kan! De bootreis hier naartoe beloofde al veel goeds: een prachtig uitzicht op eilanden en landtongen vol groene bomen, bootjes voor anker, strakblauwe lucht en mogelijk nog blauwere zee, nou ja, in feite is het niet te omschrijven. Ga er maar gewoon heen. Bij aankomst in Picton had ik echt een gevoel alsof ik op een hele andere plek was. Deel 2 van de reis was begonnen!

We waren op weg naar Abel Tasman National Park, vernoemd naar de Nederlandse ontdekker van Nieuw-Zeeland, die zo slim was om het land te vernoemen naar Nederlands mooiste provincie. Onderweg werd ik, samen met wat medereizigers, gedropt bij het vliegveld om…te SKYDIVEN! Ik was al van plan om te skydiven en het moment was uitermate geschikt want er was een strakblauwe lucht en een stralende zon. Dus, voordat ik het wist zat ik ruim 5km in de lucht met een begeleider en een parachute (gelukkig!) aan me vast gegespt. Ik was gek genoeg niet al te zenuwachtig en er gierde een hoop adrenaline door mijn lijf. Maar op het moment dat de deur van het vliegtuig openging en kneep ik hem toch wel even. We schoven naar de deur en ik moest al volledig uit het vliegtuig gaan hangen, mijn begeleider zat nog op de rand. Dat moment dat ik onder dat vliegtuig hing, was geweldig! En toen sprong mijn begeleider! Dan maak je dus een gigantische vrije val door, en dat is een supertof gevoel!

Het is gek, want je valt en valt en je kan er niets tegen doen! Je weet vast wel wat je voelt in je buik als je in de achtbaan naar beneden gaat. Nou, dat gevoel dus, en dan héél lang en véél erger! Totdat de parachute opengaat…en dan bungel je op het gemak boven het National Park, met natuurlijk een prachtig uitzicht! Wat een supermooie ervaring weer, echt niet normaal.

We zaten in een supermooi hostel aan de rand van het National Park dus alle wandelingen en prachtige stranden waren op loopafstand en het uitzicht vanuit mijn slaapkamer was al geweldig. Ik heb drie mooie dagen achter de rug daar en heb onder andere gezeild op een catamaran, op het strand gelegen, zonsopkomsten gezien, en in totaal zo’n 40km gewandeld over kronkelende smalle paadjes door de heuvels en langs het strand, bergop en bergaf. Dit is echt een paradijs! Zeker naartoe gaan!

Vanuit Abel Tasman reden we via de West Coast naar Greymouth. En die rit daar naartoe was de mooiste rit die ik ooit heb gemaakt! Onze buschauffeur ‘waarschuwde’ ons al dat we niet in slaap moesten vallen want we gingen een ritje maken die door de Lonely Planet was benoemd als ‘one of the top ten drives in the world’. Nou, en dat hebben we geweten. Via bergachtige gebieden met grote grasvlakten vol koeien, oude landbouwwerktuigen, mooie boerderijen, grote rivieren vol rotsen naar de kust, met een slingerende weg langs prachtige stranden, wilde zee, idyllische dorpjes, pancake rocks (rotsen die op stapels pannenkoeken lijken) en dat alles in de stralende zon, ruim 25 graden. Onze buschauffeur zei dat hij het nog nooit zo mooi had gezien aan de westkust en hij rijdt deze route al vier jaar! We hadden het getroffen. Ik heb het sowieso getroffen want heb al zoveel mooi weer gehad!

’s Avonds kwamen we aan in Greymouth en op de volgende dag ben ik met Maria naar een greenstone-werkplaats gegaan. We wilden allebei graag een mooi aandenken aan Nieuw-Zeeland en er werd ons de mogelijkheid geboden om van greenstone (jade) zelf een ketting te maken. Greenstone is een nationaal product hier en wordt door de locals veel gebruikt om sieraden te maken. We mochten zelf de vorm kiezen en onder begeleiding vervolgens zelf de steen bewerken. We werden echt gigantisch goed geïnstrueerd en heb mijn ketting ook echt praktisch helemaal zelf gemaakt. Ik wilde graag een hanger in de vorm van de silver fern (zilver varen), het nationale symbool van Nieuw-Zeeland. Die zie je hier werkelijk overal terug en dat vond ik wel toepasselijk. Dus, na een ochtend hard werken hangt er nu een prachtige groene silver fern rond m’n nek! Echt supertof!

Bye!

MMeijaard Positie 31967 (0 p.) Lid sinds 10-09-2012 Foto's en tips: 10 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Wakker worden in mijn cabin...wat een locatie! Wat een zonsopkomst! Abel Tasman is een onmisbare bestemming.
blogfoto nr. 2
Need I say more???
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Adrenaline capital Queenstown, and more!
2 0
Gepost op 17 oktober
Nieuw-Zeeland Queenstown omgeving
Het prachtige zuidereiland van Nieuw-Zeeland
2 1
Gepost op 17 oktober
Nieuw-Zeeland Queenstown omgeving
Van Raglan via Waitomo naar Taupo en Wellington!
2 0
Gepost op 17 oktober
Nieuw-Zeeland Wellington

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.