Zuid West Nieuw-Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wakker worden boven de wolken

Zuid West Nieuw-Zeeland,
Nieuw-Zeeland


Nieuw-Zeeland is wat mij betreft de mooiste plek op aarde. In ongeveer 11 weken hebben wij een groot deel van het Noorder- en het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland bekeken. Bij aankomst in Auckland hebben wij voor een prikkie een auto inclusief tent gekocht. Zo konden we al kamperend op een vrij goedkope manier het land rond toeren.

In Nieuw-Zeeland heb je 2 soorten campings, de commerciëlere en luxere variant, waar je keuken, toiletten en warme douches hebt en waar het vaak ook behoorlijk druk is. Daarnaast heb je de DOC-campings (DOC staat voor Department of Conservation). Dit zijn campings meestal midden in de natuur, waar over het algemeen geen stromend water is, de toiletten varieren van gaten in de grond (wel met een hokje eromheen) tot simpele spoeltoiletten. Deze campings zijn over het algemeen erg rustig en je betaald er tussen de 5 en de 10 NZ dollar. Afhankelijk van hoe luxe ;-) de camping is. Betaling gebeurt via een envelop en een brievenbus op basis van vertrouwen. De meest simpele campings zijn zelfs helemaal gratis.

Ook deze nacht sliepen we op een DOC-camping op het Zuidereiland aan de Haast Pass. 's Nachts was het enorm koud, toen we 's ochtends de tent uitkwamen stond er ijs op de auto en stond de tent boven de wolken. We zaten toch hoger dan we dachten, vandaar de kou.... Het uitzicht met de wolken onder ons in het dal maakte de koude nacht zeker een beetje goed.

Naast dat we goedkoop overnachten, hebben we ook veel gewandeld en genoten van de natuur wat ook geen hoge kosten met zich mee brengt.