Queenstown omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queenstown omgeving image

Fox Glacier en Queenstown

Queenstown omgeving
Nieuw-Zeeland
Deanbanffer

Fox Glacier en Queenstown

Hoi even snel een update, want we zitten wat krap in de tijd, maar op speciaal verzoek van de fans toch even snel een bericht!

Op de 24e december waren we nog in Fox Glacier. Die dag zijn we in de ochtend naar het beroemde meer Lake Matheson gegaan. In de ochtend want dan schijn je de beste foto's te kunnen schieten. Overigens is dit meer het meest gefotografeerde meer van NZ, want je kunt in de ochtend en namiddag (als het windstil is en helder) de bergen Mount Cook en Mount Tasman zien reflecteren in het meer. Iedereen staat dus te wachten op het juiste moment, wij dus ook.
We hebben wederom eem mooie wandeling gemaakt, rondom het meer en daarna lekker even van de zon genoten op het terras met uitzicht op de bergen.

Daarna zijn we in de middag nog even teruggegaan naar de Fox gletsjer, want die hadden we nog niet van beneden gezien;) En dat moest toch ook even gebeuren nietwaar! Dus wij weer de wandelschoenen aan en richting de voet van de gletsjer. Schitterend uitzicht zo dicht bij de gletsjer tussen hoge stijle rotswanden, wederom gigantisch natuurgeweld. We zagen zelfs met de verrekijker mensen op de rand van de gletsjer lopen. Waanzinnig om zo even op een steen te zitten en te genieten van het uitzicht op deze kolos.
S'avonds lekker op het terras gezeten en een pizzaatje gegeten als kerstavond maal, weer eens wat anders;)!

Gisteren, 1e kerstdag, zijn we vertrokken uit Glacier Country richting Queenstown, maar eerst natuurlijk kerstontbijt.... Op de kamer, brood met kaas en een kiwi:) Tja het leven is anders he als je op reis bent:)
Eigenlijk zijn we onderweg niet echt gestopt, ja 1x maar toen werden we geteisterd door de sandflies, we hebben er wel 20 doodgeslagen in de auto.... Daarom maar niet meer gestopt, behalve bij Lake Wanaka. Daar hebben we lekker Japans geluncht, heerlijk weer een keer rijst!!! Dat ga je toch wel missen hoor hier, veel fish en chips ed.
Eenmaal in Queenstown aangekomen bij ons hotel The Heritage, schitterend uitzicht vanuit ons balkon op het meer een het stadje. Heerlijk ook dat het hier tot ong 22.00 uur licht is. Hoe meer we naar het zuiden gaan hoe langer het licht blijft, scheelt al meer dan een uur met onze vorige stop. Heeft te maken met het aantal graden zuiderbreedte.
Het gebied waar we nu zitten kent ook de meeste temperatuurverschillen. In de zomer kan het wel 40 graden worden en in de winter zelfs -30gr!!!!
Op 1e kerstavond hebben we eerst nog even lekker gebruik gemaakt het zwembad en de sauna en om 19.30 werden we verwacht bij het kerstdiner.
Alles leuk versierd en natuurlijk de geeijkte kerstliedjes op de achtergrond, mooi dinerbuffet en jawel een kerstgevoel. Dat heeft even geduurd hier, want je krijgt er niet zoveel van mee.

Vandaag hebben we een beetje uitgeslapen en genoten van een kerstontbijt in het hotel, beter dan gister:)
Vervolgens hebben we de bus genomen naar het centrum van Queenstown en hebben we lekker even geshopt en gegeten, het is hier namelijk Boxing Day en dat betekend dat alles in de uitverkoop is.
Om 13.00 werden we verwacht bij het kantoortje van Outdoor Adventures voor onze Lord of the Rings Tour, one 4WD to rule them all!!! In Queenstown zijn namelijk heel veel opnames gemaakt voor alle drie de films en daar gingen wij dus wat locaties van bekijken. Niet dat je nog stukken van de set ziet, maar de gids had foto's en een boek mee zodat je het ernaast kunt zien. Tijdens de tocht dus ook nog behoorlijk wat van de Queenstown omgeving gezien vanuit de omringende bergketens, off road door de rivieren gereden en nog een oude goudwerkerspas bereden. Waanzinnige uitzichten overal en weer mooie foto's kunnen maken.
Zojuist gegeten bij de Japanner en nu zijn we dus in een internetcafe. De winkels zijn hier open tot 22.30 dus nog even op souvernierjacht en dan terug naar het hotel, filmpje kijken ( we denken Lord of the Rings, nee hoor grapje...:))

Dikke kus weer vanuit overzees,
Dennis en Anouk

Foto's

331fa.jpg
331fa.jpg
Deanbanffer
2bc2c.jpg
2bc2c.jpg
Deanbanffer
d953d.jpg
d953d.jpg
Deanbanffer