Queenstown omgeving

Queenstown is een stad in het zuiden van het Zuidereiland. Het wordt omgeven door de mooiste landschappen. Het Fiordland National Park en het Aspring Mountain National Park en ook de Milford Sound, een van Queenstown omgevings mooiste fjorden, bevindt zich op een steenworp afstand van Queenstown.

Informatie over Queenstown omgeving

Beste foto's & tips van Queenstown omgeving

'521854' door Bart Brouwer '521854' door Bart Brouwer

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Moke Lake

Bart Brouwer

Al liftend reisde ik Nieuw-Zeeland door, met in mijn backpack niet veel meer dan een voorraadje ingeblikt voedsel, wat kleding en een zeer lichtgewicht eenpersoonstentje. Een van de vele hoogtepunten van deze reis was het prachtige Moke Lake, een met groene bergen omgeven meer in de buurt van Queenstown, op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

'267738' door ab82 '267738' door ab82

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Spiegelmeer

ab82

Lake Matheson, het spiegelmeer, op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

'521436' door JoshuaX '521436' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Jet Boaten !

JoshuaX

"Everybody still in one piece...?" horen we de ongelooflijk coole jet boat bestuurder droog vragen. De adrenaline zit tot in mijn oren, en dat geldt ook voor de rest van mijn elf medepassagiers. Bij het instappen had de bestuurder 10 seconden een bordje omhoog gehouden waarop stond dat je niet mocht gaan staan en je handen niet buiten boord mocht steken. Daarna was hij gaan zitten en binnen 3 seconden sjeesden we met 85 km/uur over het water van de Shotover rivier door de steeds nauwer wordende Shotover canyon. We hadden geen veiligheidsriemen om, niets dan een stang voor je om aan vast te houden. De jet boat stuurt hij van links naar rechts tussen de canyon rotswanden, waarbij hij telkens net op tijd, één meter van de rotswand, de boot wegstuurt. Als zijn wijsvinger een rondje in de lucht maakte, was dat het teken dat we een 360 graden spin gingen doen, wat een kick! Op bijna volle snelheid wordt de boot gewoon compleet omgegooid. Als je dan zo'n lange reis naar Nieuw Zeeland maakt, moét je dit gewoon gedaan hebben. Je kunt op meerdere plekken terecht, ook op het Noordereiland. Maar bij Queenstown, the adventure capital of the world, kun je dit het beste doen door de nauwe canyon. De Jet Boats hebben maar één meter diep water nodig, ze hebben 700 pk via twee turbomotoren, waardoor je bijna over het water zweeft. Het is voor alle leeftijden als je niet te bang bent aangelegd, er zaten meerdere zestig plussers bij mij aan boord. Kinderen nemen ze ook mee, geen probleem in avontuurlijk Nieuw Zeeland. Als je al twijfelt, niet doen, gewoon gáán!!

Laat kaart zien