Christchurch omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwemmen met Hector Dolphins

Christchurch omgeving,
Nieuw-Zeeland


In de baai van Akaroa zwemmen de Hector Dolphins.
Deze dolfijnen zijn de allerkleinste van hun soort en ze leven enkel hier; nergens anders ter wereld! Ze zijn super schattig, worden zo'n 1m 20 en ze zijn nieuwsgierig van aard. Je kan verschillende bootjes nemen om de dolfijnen te spotten.
Wij kozen om ook het water in te gaan. We wilden graag tussen de dolfijnen zwemmen, maar wilden er ook zeker van zijn dat dit op een manier gebeurd dat de dolfijnen geen last ondervinden van het toerisme. We vinden het belangrijk om zoiets te doen terwijl ze vrij kunnen zwemmen in hun natuurlijke habitat. Gevangen dolfijnen die kunstjes moeten doen om met toeristen op de foto te gaan, daar zijn wij tegen. Wij boekten daarom dit tripje met https://ecoseaker.nz/ , zij staan voor duurzame trips. Ze ontmoedigen om de dieren aan te raken of hen aan de vinnen vast te nemen. En omdat de dieren nieuwsgierig van aard zijn, komen ze zelf wel een kijkje nemen.
Je krijgt een pak aan waardoor de watertemperatuur een stuk aangenamer lijkt dan die in werkelijkheid is. Bij ons was die zo'n 14°C.