Mount Cook

'533688' door JoshuaX '533688' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

De beste wandeling...

JoshuaX

De mooiste manier om Mount Cook te zien is waarschijnlijk vanuit de lucht, zittend in een helicopter. Als je daar nou geen tijd voor hebt, het niet ziet zitten een helicopter in te stappen, of als je het te prijzig vindt (want dat is het!), is er een uitstekend alternatief, de Hooker Valley Track. Deze wandeling is de beste omdat: - dit de eenvoudigste manier is om Mount Cook van 'top to bottom' te zien. De piek van Cook zie je overal in het NP, maar hier zie je de hoogste berg van Nieuw Zeeland in al haar glorie, al na drie kwartier wandelen. - de weg er naar toe zeker even mooi is als het einddoel. Rechts van je kijk je 50 km ver weg over een laagvlakte, links heb je bergen en bergmeren, een overweldigend landschap. - je niet hoeft te klimmen en dalen, maar wel twee avontuurlijke hangbruggen oversteekt zoals de mensen op de foto. Na de bocht naar rechts zie je Mount Cook, de verwachtingen zijn hoog gespannen! Als je nog wat langer wilt genieten, kun je nog eens drie kwartier doorlopen tot aan Hooker Lake dat recht aan de voet van Mount Cook ligt. De Hooker Valley track start op een aparte parkeerplek dicht in de buurt van het hotel de Hermitage, waar je na de wandeling kunt lunchen met fantastische uitzichten door metershoge ramen.

'460343' door Bart Brouwer '460343' door Bart Brouwer

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Road to the Mountains

Bart Brouwer

Al liftend reisde ik Nieuw-Zeeland door, met in mijn backpack niet veel meer dan een voorraadje ingeblikt voedsel, wat kleding en een zeer lichtgewicht eenpersoonstentje. Op deze foto had ik net een wandeling gemaakt aan de voet van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, en probeerde vanaf daar een lift te vinden naar de volgende bestemming. Dit bleek al snel een moeilijke opgave. Het was al tegen het eind van de dag, waardoor iedereen die mij eventueel een lift kon geven al was vertrokken. Dit vond ik eigenlijk niet zo'n probleem aangezien ik nu genoodzaakt was om mijn tentje op te zetten in dit prachtige berglandschap.

'422621' door dreamer666 '422621' door dreamer666

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Hangbrug

dreamer666

Als je gaat wandelen in Nieuw-Zeeland zie je ze heel veel deze hangbruggen. Deze was aan de Fox gletsjer. Het was 1 van de weinige droge momentjes omdat er juist een stormfront overkwam. Van de gletsjerwandeling die we voorzien hadden kwam niets in huis. We hebben bijna 2 volle dagen in het motelletje moeten zitten wachten op wat droog weer.

'532900' door Bart Brouwer '532900' door Bart Brouwer

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Aoraki/Mount Cook...N

Bart Brouwer

Het Aoraki/Mount Cook National Park is vernoemd naar Mount Cook (Aoraki) op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, dat met zijn 3724 meter de hoogste berg van het land is. Op de weg naar Mount Cook rijd je langs deze indrukwekkende bergwand. De auto linksonder in beeld geeft goed de grootsheid van het landschap weer.

'512898' door JoshuaX '512898' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Mount Cook NP

JoshuaX

De toegangsweg richting Mount Cook loopt over een glooiend, geel landschap. Al van verre zie je de Nieuw Zeelandse Alpen liggen. Een heerlijk wandelgebied wat je niet mag missen als je in Nieuw Zeeland bent.

'522868' door JoshuaX '522868' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Wakker worden

JoshuaX

Ik stap vroeg in de ochtend met een duffe kop uit onze camper richting washokjes. We zijn de vorige avond op deze campground gaan staan, er hing lage bewolking toen. Ik slof over het paadje voorbij de bomen waar we met de camper achter staan. Ik kijk even naar links en weet niet wat ik zie....de Nieuw Zeelandse Alpen in volle glorie met Mount Cook er trots bovenuit stekend! Ik vergeet totaal dat ik eigenlijk verder moet richting de hokjes en al een uurtje aan het ophouden was. Hard ren ik terug naar de camper, grijp mijn fototoestel en maak het gezinnetje wakker om te komen kijken. Daar staan we dan, met z'n drieën naar dit natuurgeweld te staren. Heerlijk wakker worden zo! Deze campground zit aan de Mount Cook Road aan Lake Pukaki, een geweldige plek om te overnachten als je dit park wilt bezoeken. Vlak in de buurt zit een klein vliegveldje waar je een rondvlucht kunt boeken of met een helicopter op de Tasman gletsjer nabij Mount Cook kunt landen.

'519937' door DaphneLange '519937' door DaphneLange

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Lake Mathisson,...Zui

DaphneLange

Lake Mathisson, ook wel Mirror Lake genoemd! Je moet vroeg op om dit prachtige plaatje te aanschouwen, bij zonsopkomst is deze namelijk het allermooiste (zeggen ze) dus daar stonden we, om half 5, in de houding! Het was er enorm stil, op een enkele fotocamera na, die aan het klikken was! Prachtig! Wat een bijzondere ervaring om deze mooie Mount Cook zo te zien weerspiegelen in het water.

'301468' door Diana '301468' door Diana

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Verbluffend

Diana

Mount Cook. Een van de plekken waar we rekening hadden gehouden met minder goed weer. Dit bleek gelukkig niet zo te zijn , waardoor we hier 3 topdagen hebben gehad. Deze foto van de Abel Tasmangletsjer(bijna niet te zien onder die berg steen en gruis) en het meer werd er alleen maar mooier op door het zonnetje; ik vond dit een van de meest verbluffend mooie plekken tijdens onze trip.

'430233' door dreamer666 '430233' door dreamer666

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Wandelpad in de berge

dreamer666

Tijdens een mooie wandeling in het Mount Cook national park deze foto genomen van het wandelpad. Dit het pad naar het Hooker Glacier Lake een mooi gletsjermeer met ijsblokken. De Hooker Valley track is een wandeling van 3 uur , heen en terug, en je loopt door een heel mooi berglandschap

'439669' door diekehoekstra '439669' door diekehoekstra

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

50 Tinten groen...Nie

diekehoekstra

Afgelopen voorjaar ging onze lang gekoesterde droom in vervulling, een reis naar Nieuw Zeeland. Europa in het klein wordt het wel genoemd, vanwege de vele verschillen natuur in een relatief kleine omgeving. Deze foto werd bij toeval gemaakt, vlakbij de hoogste berg van het land, Mt. Cook. Tijdens de prachtige wandeling richting deze berg, maakten we een korte stop om even bij te komen. Genietend van het mooie uitzicht, het heldere water, 1000 verschillende soorten groen en de gletsjers op de achtergrond, is dit een foto waar we bij thuiskomst elke keer wel uren naar kunnen kijken en ons weer even in Nieuw Zeeland wanen.

'383958' door EvanKleef '383958' door EvanKleef

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Spiegeling

EvanKleef

Deze "mirror lake" oftewel lake Matheson vlakbij Fox Glacier heeft een mooie spiegeling op Mount Cook & Mount Tasman. Even vroeg opstaan en hopen op helder & windvrij weer. It's amazing!

'295531' door Diana '295531' door Diana

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Bijzonder

Diana

Mount Cook. Na 2 dagen te hebben genoten van het prachtige weer in Mnt Cook NP werden we 's avonds verrast op deze ufowolk, die vrijwel de hele avond boven de berg is blijven hangen en met de zonsondergang langzaam wegkleurde. Ik vond dit heel bijzonder om te zien.

'244313' door SaskiaG '244313' door SaskiaG

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Church of the Good...

SaskiaG

Dit mooie kerkje staat aan het helder blauwe Lake Tekapo. Als je voor het altaar staat heb je een groot raam dat over dit mooie meer en omliggende bergen uitkijkt.

'204112' door GreBuit '204112' door GreBuit

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

GLETSJERMEER BIJ ABEL

GreBuit

Bij de Abel Tasman gletsjer ligt een groot gletsjermeer waar je een boottocht op kunt maken, je gaat er met een bus naar toe en rijdt door een zeer ruig landschap, daarna is het een stukje lopen door dat landschap waar zeer grote keien en gesteente ligt. Dan de boot in en het is echt overweldigend. Je vaart tussen zeer grote, van de gletsjer losgeraakte ijsblokken door, die er heel grillig uitzien. De tocht duurt bij elkaar 3 uur.

'346670' door Diana '346670' door Diana

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Verbluffend

Diana

Locatie: Hooker Valley Track, Mount Cook NP. Deze track is niet wat je noemt een uitputtingsslag; in vier uurtjes tijd ben je heen en terug vanuit de Hermitage, een accomodatie in Mount Cook NP. Maar het is naar onze mening wel een van de mooiere tracks om te lopen.. De natuur die je hier voorgeschoteld krijgt is verbluffend mooi. Je loopt er dus wel ietsje langer over dan die 4 uur, omdat je om de zoveel 100 meter wel ergens blijft staan om je met open mond aan de prachtige natuur te vergapen. Hier zijn we bijna aan het eindpunt van de track; op de achtergrond is het Hooker Lake te zien en links in de hoek torent de 3700 meter hoge Mount Cook boven de rest van het gebergte uit.

'525683' door ALopezBlanco '525683' door ALopezBlanco

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Zo onwerkelijk mooi,.

ALopezBlanco

We reden 's ochtendsvroeg weg van Mount Cook National Park, op weg naar onze eindbestemming van onze reis door Nieuw Zeeland, Christchurch. Met Mount Cook in de rug reden we al een hele tijd langs een prachtig meer. We reden de State Highway 8 op naar het oosten en stopten vrij snel op een parkeerplaats aan de zuidkust van het meer. We waren helemaal alleen en hadden het meest fantastische uitzicht over het meer en Mount Cook. Adembenemend! Het meer wordt gevoed door de Tasman Rivier, die van de Tasman Glacier stroomt. De dag daarvoor stonden we nog bij de smerige morene van die Gletsjer. Ongelooflijk dat dat in zo iets moois kan uitmonden!

'276670' door Rsteeghs '276670' door Rsteeghs

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Gletsjer tocht

Rsteeghs

Mijn ontmoeting met het ijs....... Tijdens een bloedstollende (voor mij althans) zes uur durende gletsjerwandeling op de Franz Jozef gletsjer in Nieuw Zeeland liep deze gids voor onze groep uit met zijn pikhouweel om het pad, waaronder dit stukje, voor ons uit te hakken langs diepe spleten en over gladde richels. Niet dat het daardoor veel makkelijker werd… Het was af en toe glibberen en glijden, bijna vallen in een spleet (echt waar!), kruipen door ijsblauwe gaten en tunnels, balanceren op hoge sneeuwranden en ondertussen doodsangsten uitsaan. Maar het was een geweldige tocht, eentje om nooit meer te vergeten!!! (en om nooit meer te herhalen ;-)

'362458' door Diana '362458' door Diana

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Bijzonder

Diana

Na drie dagen prachtig weer te hebben gehad in Mount Cook NP, verscheen op onze laatste avond een voorbode van slecht weer boven de top van Mount Cook: een lentecularis, beter bekend als een zogenaamde UFO-wolk. Doordat de zon onderging zorgde het licht op deze wolk voor een bijzonder effect. Nadat wij de dag erna uit dit gebied vertrokken waren, is het weer daar inderdaad een paar dagen minder goed geweest.

'404428' door EvanKleef '404428' door EvanKleef

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Good Bye!

EvanKleef

De gletsjers achterlatend kwamen we de volgende ochtend langs Lake Matheson oftewel mirrorlake met uitzicht op Mount Cook en op de gletsjers (Frans Josef Glacier & Fox Glacier). Good Bye!

'403435' door EvanKleef '403435' door EvanKleef

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Schitterend!

EvanKleef

Zodra de ochtendmist is opgetrokken (zie vorige foto) komt Lake Matheson tevoorschijn. Dit meer vlakbij Fox Glacier staat bekend als mirror lake. Je kunt aan deze foto wel zien waarom..........schitterend!

'565343' door JMoerkens '565343' door JMoerkens

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

De Hooker Valley Trac

JMoerkens

Mount Cook, met 3.724 meter de hoogste berg van heel Nieuw-Zeeland, mag je niet missen wanneer je het Zuidereiland bezoekt. Wanneer je er heen rijdt langs Lake Pukaki, valt je mond gegarandeerd om de honderd meter open van verbazing. Wat een ongelooflijk mooi gebied is dit! Onbetwist één van de hoogtepunten van je rondreis. Vanuit het kamp aan het einde van de toegangsweg kun je enkele prachtige tracks lopen. Één leidt naar Hookerlake (zie foto), een ander leidt naar de Tasmangletsjer. Beiden zijn qua zwaarte en lengte goed te doen op één dag, maar kamperen aan de voet van de bergketen is ook mogelijk (White Horse Hill Campsite, ongeveer 8 euro p.p.p.n.) zodat je nog wat langer kunt genieten van het natuurgeweld in deze streek.

'547470' door DaphneLange '547470' door DaphneLange

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Een filter was niet..

DaphneLange

Nieuw Zeeland, ik heb er mijn hart verloren! Waar je ook rijdt, het liefst wil je elke minuut stoppen om van het landschap te genieten en een foto te maken. Het is overal anders alleen het ene uitzicht is nog overweldigender dan het andere. De contrasten zijn prachtig, het groene van het gras en de bomen steekt prachtig af tegen de blauwe lucht, de turquoise kleur van het water en de witte sneeuw. Een filter gebruiken is zonde van de foto's. Daarom heb ik aan deze foto ook niets gedaan. Hij is "puur natuur". Dit is Mount Cook op het Zuidereiland, de omgeving hier is adembenemend.