Mount Cook

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De beste wandeling naar Mount Cook

Mount Cook,
Nieuw-Zeeland


De mooiste manier om Mount Cook te zien is waarschijnlijk vanuit de lucht, zittend in een helicopter. Als je daar nou geen tijd voor hebt, het niet ziet zitten een helicopter in te stappen, of als je het te prijzig vindt (want dat is het!), is er een uitstekend alternatief, de Hooker Valley Track.

Deze wandeling is de beste omdat:
- dit de eenvoudigste manier is om Mount Cook van 'top to bottom' te zien. De piek van Cook zie je overal in het NP, maar hier zie je de hoogste berg van Nieuw Zeeland in al haar glorie, al na drie kwartier wandelen.
- de weg er naar toe zeker even mooi is als het einddoel. Rechts van je kijk je 50 km ver weg over een laagvlakte, links heb je bergen en bergmeren, een overweldigend landschap.
- je niet hoeft te klimmen en dalen, maar wel twee avontuurlijke hangbruggen oversteekt zoals de mensen op de foto. Na de bocht naar rechts zie je Mount Cook, de verwachtingen zijn hoog gespannen!

Als je nog wat langer wilt genieten, kun je nog eens drie kwartier doorlopen tot aan Hooker Lake dat recht aan de voet van Mount Cook ligt.
De Hooker Valley track start op een aparte parkeerplek dicht in de buurt van het hotel de Hermitage, waar je na de wandeling kunt lunchen met fantastische uitzichten door metershoge ramen.