Fiordland visum

Als je op reis gaat naar Fiordland, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Fiordland nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Fiordland heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Fiordland bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Fiordland overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Fiordland gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Fiordland

Beste foto's & tips van Fiordland

'103721' door wilko '103721' door wilko

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Lake marian

wilko

Langs de route richting Lake Marian kom je door dit soort sprookjesbossen. Elk moment verwacht je dat er een kabouter of elfje achter een steen vandaan komt. Een lange sluitertijd in het donkere bos ,voor de beweging in het water, is hier geen probleem. Een paar seconden heb je zo te pakken...

'162391' door riknikele '162391' door riknikele

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Wereldwonder nr. 8?!

riknikele

OPENEN; Milford Sound, in het fiordenland op het Zuidereiland, is van ongekende schoonheid. Vaak wordt geroepen dat dit het achtste wereldwonder zou zijn... Maarja, van welke mooie plek op aarde wordt dat nou niet gezegd?! Anyways, het is een magische plek! Wij hadden (helaas) slecht weer, wat wel erg goed paste bij de grille natuur!!

'298138' door Nancy Carels '298138' door Nancy Carels

Nieuw-ZeelandFiordland

Nieuw-ZeelandFiordland

Fly for fish

Nancy Carels

Het landschap op de foto is het zusje van de bekende Milford Sound genaamd de Doubtful Sound. De visvangst van die dag werd achter op de boot schoongemaakt en de visafval werd in zee gedumpt. Daar hebben de hongerige vogels wel oren naar, een makkelijkere manier om aan eten te komen, is er bijna niet.

Laat kaart zien