Fiordland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Think global, act local

Fiordland,
Nieuw-Zeeland


Vroeg op pad met onze camper in het grote en verlaten Fjordland NP. Op een open stuk zien we mooi gevormde nevelwolken uit de bergen optrekken, van achter door de zon beschenen. Camper stilzetten op de weg, uitstappen en een foto maken.

Als je naar Nieuw Zeeland gaat, doe je dat niet voor een weekje. Wij gingen bijna twee maanden, en dan kunnen de kosten van camper en huurauto gigantisch oplopen. Ik heb dan ook naar verhuurders in NZ zelf gezocht, bedrijven die alleen lokaal opereren. Degene die ik uiteindelijk gevonden heb, bleken betrouwbaar en een stuk goedkoper, zeker doorgerekend voor de lange huurtijd. Ze zijn ook nog eens flexibel, zodat je bijvoorbeeld zonder meerprijs de camper of auto op een andere locatie kunt ophalen dan waar je hem inlevert. Dat helpt bij het plannen van een optimale route over de twee eilanden, en vermindert daarmee het aantal km wat je rijdt.

Voor de huurauto hebben we gebruik gemaakt van Apex ('the Kiwi way' is hun toepasselijke slogan) via "www.apexrentals.co.nz" en voor de camper van Pacific Horizon. Hun website zie je op de achterkant van de camper staan.