Fiordland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nostalgisch museum en unieke `camping`!!

Fiordland,
Nieuw-Zeeland


Hollyford Valley Road, via Te Anau Private Bag 50049, Te Anau 9640

De weg naar Milfordsound is een bekende route die ons door vele toeristen al was voorgegaan. Prachtig dat zeker, maar nog bijzonderder vonden wij onze overnachtings plek. Ongeveer 8 kilometer van de hoofdweg kwamen we aan bij `Hollyford Camp´ dat in de prachtige Holleyford Valley gelegen is aan een gletsjerstroompje.
“The home of legends, tall stories and laughter.”

Het was net of je een grote stap terugdeed in de tijd.
Bij aankomst zagen we een houten huisje waaruit bleek dat we op het goede adres waren beland. Voor het huis stond een verzameling aan oude ‘zooi’ (gereedschap, oude benzinepomp etc.) en een grote paal volgehangen met allerlei bewegwijzeringen (de bovenste pijl wees omhoog en er was ´heaven´ opgeschreven). Aan een klein riviertje lagen kleine houten cabines waar je kon overnachten. Na aankomst was er niemand te bekennen totdat uit een houten huisje een viezige man ons ´welkom´ heten. Naast zijn huis had hij een klein museum gecreëerd wat bestond uit allemaal dingen die herinnerde aan de moeilijke en tijdrovende bouw van de ‘Milford Road’ en de ‘Homer Tunnel’.

Er was een douche, en het water werd op een hout gestookte ketel verwarmd, het zal je dan ook niet verbazen dat we moesten aangeven hoe laat we wilden douchen. Elektriciteit is te verkrijgen door een generator die ’s avonds aanging.
Echt een unieke plek, helemaal toen we ’s avonds de ‘glow worms’ zagen verschijnen. Een impressie van de lokatie kun je bij mijn foto’s terugvinden. Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat wij hier waren, maar veel zal er op deze authentieke plaats niet veranderd zijn verwacht ik.