Fiordland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Majestueus Milford

Fiordland,
Nieuw-Zeeland


Wandelliefhebbers kennen hem vast wel: een van de Great Walks, de Milford Track.

Wij hebben hem vorig jaar februari gelopen en het was werkelijk een fantastische ervaring!
Om überhaupt de wandeling te mogen lopen, moet je een klein jaar van te voren (rond april) op het moment dat de online inschrijving opent achter de computer zitten om de hutten en het vervoer te reserveren. Het zijn net concertkaarten van Adele, zo snel zijn de hutten gereserveerd. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat de wandeling aangeschreven staat als een van de mooiste ter wereld en er per nacht maar 40 mensen in een hut mogen slapen. Dit maakt wel dat, als je er dan bent, je vrijwel alleen loopt en nauwelijks iemand tegen komt. Je kan in alle rust genieten van de door gletsjers uitgeslepen vallei waar je de eerste 1,5 dag doorheen loopt. Om de derde dag direct te starten met een klim naar de McKinnon Pass. Vandaar heb je een geweldig uitzicht over het dal waar je doorheen bent gekomen en kijk je aan de andere kant honderden meters naar beneden. Tja, aan die kant moet je afdalen en dat is pittig. Wij hadden het geluk dat het geweldig weer was, maar het komt vaak genoeg voor dat het verschrikkelijk hard regent dus goede spullen zijn een must!
De vierde dag loop je de meeste kilometers, maar het parcour is nagenoeg vlak. De omgeving wel weer totaal anders! Uiteindelijk eindig je bij Sandfly Point en word je per boot door de Milford Sound naar de bus gebracht.

Je kunt de wandeling ook onder begeleiding van een gids lopen. Dan loop je in een groepje en word je bagage vervoert per helikopter en hoef je zelf geen eten mee te nemen. Je slaapt ook in andere hutten. Meer luxe, maar minder avontuur.