Zuid Centraal Eiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwemmen met dolphins

Zuid Centraal Eiland,
Nieuw-Zeeland


In Kaikoura op het Zuidereiland kun je dolfijnen bekijken vanuit een helikopter of vliegtuigje. En als je mazzel hebt zie je ook nog een orka. Alleen het jammere daar van vind ik persoonlijk dat het zo ver weg is, de afstand tussen jou en het dier is vanuit de lucht een flink stuk.
Daarom hebben wij besloten om een andere variant te kiezen: zwemmen met de dolfijnen. 's Morgens in alle vroegte trek je je wetsuit aan en samen met de andere waterratten ga je op excursie opzoek naar de dolfijnen in de oceaan. De zeebodem bij Kaikoura bevat een diepe kloof waardoor er veel voedsel voor de dolfijnen zit. Als de zee onrustig is kun je seasick pills innemen, de reisleiding verkoopt deze maar de apotheek ook (van te voren navragen).
Na een half uurtje varen hadden we de dolfijnen gevonden. Ondertussen was de zon ook goed opgekomen en iedereen maakte zich gereed om een duik te nemen.
Go Pro in de aanslag en filmen maar! De dolfijnen reageren op geluid dus het was de bedoeling om leuk te gaan 'toeteren' met je snorkel. As je even boven water kwam om het water uit je snorkel / bril te halen was dit ook een erg leuk schouwspel om te horen.

link: http://www.encounterkaikoura.co.nz/