Abel Tasman NP vaccinatie

Ga je op reis naar Abel Tasman NP, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Abel Tasman NP. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Abel Tasman NP en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Abel Tasman NP kan namelijk van gebied tot gebied in Abel Tasman NP verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Abel Tasman NP nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Abel Tasman NP.  

Informatie over Abel Tasman NP

Beste foto's & tips van Abel Tasman NP

'520501' door JoshuaX '520501' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Baai tot baai

JoshuaX

Watertaxi's zijn de beste manier om Abel Tasman NP te verkennen. Er is geen ander gemotoriseerd vervoer om bij de prachtige baaien te komen. Het mooie is dat je van de ene naar de andere baai kunt wandelen waar een watertaxi je dan weer een paar uur later op komt pikken. Onze wandeling bracht ons van Bark Bay via uitzichtpunten, rivieroversteken via hangbruggen en andere baaien naar het eindpunt wat je op de foto ziet, Torrent Bay, waar al enkele wandelaars op het strand zitten te wachten op de watertaxi. Een prachtige twee uur durende wandeling en een leuk avontuur met de snel varende watertaxi's, je stuitert af en toe over het water.

'483643' door Ellen69 '483643' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Abel Tasman

Ellen69

De Abel Tasman Coast Track is een fantastische meerdaagse wandelroute door oeroude bossen van Nieuw-Zeeland afgewisseld met charmante, prachtige baaien - groot en klein. Opvallend zijn de goudgele stranden, en het zuivere aquamarijnkleurige water van de zee, werkelijk hemels. Bij deze foto kan ik wegdromen bij het oneindige water, de zon die heerlijk scheen bij een temperatuur van 28 graden, meer konden wij ons niet wensen. De track hoef je overigens niet helemaal te lopen om van deze pracht te genieten; een watertaxi kan je afzetten op een bepaald punt vanaf waar je kunt gaan lopen.

'484414' door Ellen69 '484414' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Doorkijkje

Ellen69

De Abel Tasman coast track is prachtig door de vele afdalingen die je kunt maken naar ingesloten baaien - groot en klein. Je wordt verrast door de prachtige goudgele strandjes en het helder blauwgroene water, kunt tijdens de wandeling dus ook een heerlijke duik nemen om af te koelen, of simpelweg genieten van je lunch in de koele schaduw van de bomen langs het strand. Op de foto een doorkijkje op het strand, met zicht op die mooie Tasmaanse zee.

Laat kaart zien