Abel Tasman NP

'520501' door JoshuaX '520501' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Baai tot baai

JoshuaX

Watertaxi's zijn de beste manier om Abel Tasman NP te verkennen. Er is geen ander gemotoriseerd vervoer om bij de prachtige baaien te komen. Het mooie is dat je van de ene naar de andere baai kunt wandelen waar een watertaxi je dan weer een paar uur later op komt pikken. Onze wandeling bracht ons van Bark Bay via uitzichtpunten, rivieroversteken via hangbruggen en andere baaien naar het eindpunt wat je op de foto ziet, Torrent Bay, waar al enkele wandelaars op het strand zitten te wachten op de watertaxi. Een prachtige twee uur durende wandeling en een leuk avontuur met de snel varende watertaxi's, je stuitert af en toe over het water.

'483643' door Ellen69 '483643' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Abel Tasman

Ellen69

De Abel Tasman Coast Track is een fantastische meerdaagse wandelroute door oeroude bossen van Nieuw-Zeeland afgewisseld met charmante, prachtige baaien - groot en klein. Opvallend zijn de goudgele stranden, en het zuivere aquamarijnkleurige water van de zee, werkelijk hemels. Bij deze foto kan ik wegdromen bij het oneindige water, de zon die heerlijk scheen bij een temperatuur van 28 graden, meer konden wij ons niet wensen. De track hoef je overigens niet helemaal te lopen om van deze pracht te genieten; een watertaxi kan je afzetten op een bepaald punt vanaf waar je kunt gaan lopen.

'484414' door Ellen69 '484414' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Doorkijkje

Ellen69

De Abel Tasman coast track is prachtig door de vele afdalingen die je kunt maken naar ingesloten baaien - groot en klein. Je wordt verrast door de prachtige goudgele strandjes en het helder blauwgroene water, kunt tijdens de wandeling dus ook een heerlijke duik nemen om af te koelen, of simpelweg genieten van je lunch in de koele schaduw van de bomen langs het strand. Op de foto een doorkijkje op het strand, met zicht op die mooie Tasmaanse zee.

'523331' door JoshuaX '523331' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Kajaktocht met gids

JoshuaX

Met z'n zessen staan we op een strandje te droogpeddelen op een rijtje, dit moet wel een koddig gezicht zijn van een afstandje. We zijn hier met een watertaxi naar toe gebracht. Als de gids tevreden is met onze prestaties gaan we in tweepersoons kajaks op weg, precies zoals je die op de foto ziet. Voor mij in de kajak zit een Duitse meneer. "Daar gaan we naar toe", zegt de gids en hij wijst op een prachtig klein eilandje uit de kust. Als we daar aankomen zien we tientallen zeehondjes liggen en zwemmen. We leggen de peddels stil en er komen er een aantal naar ons toe gezwommen. Ik kan ze over het bolletje aaien als ik wil, zo nieuwsgierig zijn ze, zo dichtbij. Fantastisch..... We peddelen om het eilandje heen, daar zie ik een rots met een gat erin en boompjes erop, recht voor een inham met een wit strandje. Het is te idyllisch voor woorden. We gaan aan wal en eten de door de gids meegebrachte lunch terwijl hij vertelt over de geschiedenis van Nieuw Zeeland. Dan gaan we terug, maar niet zomaar. De gids ontvouwt een zeil, we gaan parrallel liggen met de kajaks en houden het zeil omhoog. Zo zeilen we met een lekker briesje in de rug terug. Wat een geweldige ervaring. Natuurlijk kun je zelf een kajak huren en er op uit trekken, maar zo'n gids weet precies waar je moet zijn, een aanrader. Ik heb deze tocht gemaakt in het Abel Tasman NP, je kunt eenvoudig boeken in het plaatsje Marahau dat maar één straat heeft, dus het kan niet missen. Een andere topplek in Nieuw Zeeland om te kajakken is bij Cathedral Cove op het schiereiland Coromandel.

'525544' door WeirdosopWereldreis '525544' door WeirdosopWereldreis

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Een privéstrand in...

WeirdosopWereldreis

De beste manier om het Abel Tasman National Park te verkennen is met de kajak. Je krijgt zelf de vrijheid om je route te bepalen en je kan aanmeren waar je wilt. Zo kan je bijvoorbeeld een privéstrandje zoals op de foto opzoeken om even te pauzeren. Doordat sommige strandjes niet per voet te bereiken zijn, krijg je nog meer privacy. We konden niet heel lang op het strand blijven liggen omdat het vrij snel vloed werd. Verderop in zee ligt Adele Island waar je een kolonie zeeleeuwen kan bekijken van dichtbij. Na een tijdje daar te hebben gedobberd, en we weer terug peddelden, zagen we dat ons privéstrandje al bijna was verdwenen onder water. Hou dus rekening met eb en vloed!

'531781' door monieklangelaan '531781' door monieklangelaan

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Kanoën door het Abel

monieklangelaan

Het Abel Tasman National Park is een van onze hoogtepunten tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland. De beste manier om het park te bewonderen is door met een kano langs de kust te varen. Tijdens deze tocht kun je genieten van de prachtige natuur en zeehonden, pinguïns en dolfijnen. We vertrokken met de kano via de split Apple rock naar een klein rustig eilandje om daar te genieten van onze lunch,GPS: 40°59'37.0"S 173°02'58.0"E . We hebben hier genoten van het prachtige uitzicht en de stilte om ons heen. We vervolgde onze tocht langs de twee eilanden die voor de kust lagen. Er zwommen zeehonden heel dicht bij ons. Eentje wilde zelfs op onze kano springen! Er lagen ook veel kleine zeehonden te slapen op de rotsen, je kon heel dichtbij komen, wat een prachtige en grappige dieren om te zien. Door het zien van al dat moois waren we de tijd vergeten, overenthousiast wilden we om de twee eilanden heen kanoën Het bleek dat we nog 20 minuten hadden om terug te komen op ons beginpunt wat normaal gesproken drie uur kanoën is. We hebben nog nooit zo hard geroeid, maar we waren natuurlijk veel te laat terug.

'221256' door albertensandra '221256' door albertensandra

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Roof on fire

albertensandra

Lokatie, Nelson, Nieuw-Zeeland. Een toepasselijk foto op kerstnacht. Ik neem aan dat deze kerk vandaag ook wel vol heeft gezeten voor de kerstdienst, maar dan zonder sneeuw op de daken. Deze foto is afgelopen februari genomen.

'483116' door Ellen69 '483116' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Bewandel de prachtige

Ellen69

Net terug van vakantie naar Nieuw Zeeland. We hebben daar de prachtige Abel Tasman coast track gelopen, vier dagen lang door prachtige bossen en ingesloten strandjes. En dat met een stralende zon en 28 graden. Aan het einde van de dag een heerlijke duik in een van de helderblauwe lagunes.. dit is de eerste foto die ik ervan plaats, als ik het goed heb onthouden was dit Torrent Bay.

'262917' door olgabuijsman '262917' door olgabuijsman

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Boompje op rots

olgabuijsman

Tijdens een wandeling in het Abel Tasman NP in Nieuw-Zeeland kwam ik op een strandje terecht waar ik dit boompje aantrof. In kleur is het ook een mooie foto, maar ik vind dat het zwart/wit een mooier effect geeft.

'398197' door Minke1989 '398197' door Minke1989

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Uitkijk

Minke1989

Tijdens een dag wandeling in Abel Tasman National Park een prachtige uit kijk.. de scheiding van de kleur van het water in onvoorstelbaar. November 2011

'568171' door JoshuaX '568171' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Frenchmans Bay

JoshuaX

Ik kom toch wel weer een aantal prachtige plekken tegen als ik door mijn fotoarchief van Nieuw Zeeland blader. Zo verbleven we een week in Abel Tasman National Park, het kleinste NP van Nieuw Zeeland, maar toch relatief ontoegankelijk. Het enige vervoer hier is namelijk de kajak, watertaxi's en de benenwagen. Er liggen in het park slechts twee lodges, dan nog enkele lodges aan de rand, en een camping. Buiten de uren dat de watertaxi's varen, heb je dan ook alle ruimte en rust om van strandjes te genieten zoals hier in de lagune van Frenchman's Bay, midden in het park gelegen. Vanaf het water is deze lagune maar 4 uur per dag bereikbaar rond hoog tij. Je kunt er ook naar toe lopen via de Tasman Coastal Track die van boven naar beneden door het park loopt.

'454257' door damfschoenmakers '454257' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Zwart

damfschoenmakers

Deze Nieuw Zeelandse zwarte scholekster kwam ik tegen op het strand die met zijn lange snavel in het zand aan het wroeten was naar voedsel.

'405398' door damfschoenmakers '405398' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Ergernis?

damfschoenmakers

Deze kleine sprinkhaan ergerde zich misschien geel en groen aan mij omdat ik hem ontdekt had en er macrofoto's van maakte. Hij had zich goed verstopt in het struikgewas en als hij zich niet had bewogen had ik hem ook niet gezien.

'513044' door saskiahamminga '513044' door saskiahamminga

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Klein paradijsje

saskiahamminga

Tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland maken we een geweldige tocht door het Abel Tasman National Park op het Zuidereiland. We laten ons met een bootje afzetten op een van de goudgele stranden en wandelen, deels over het strand, deels wadend door riviermondingen, en stukken door het bos, terug naar het startpunt. Zo adembenemend mooi, steeds heb je uitzicht op de azuurblauwe zee, wat mooi afsteekt tegen de groene bossen op de achtergrond. De volgende dag maken we een tochtje met een zeekajak langs deze kust. Onderweg zien we zeehonden, en voelen ons echte ontdekkingsreizigers: we zijn alleen op de wereld. Wat een ongelofelijk prachtig gebied...Hier hoop ik echt nog eens terug te komen en een van de meerdaagse tochten te maken die hier mogelijk zijn.

'388818' door damfschoenmakers '388818' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Bobby?

damfschoenmakers

Hier is kuifje maar waar zijn Haddock en Bobby? Deze kuifkwartel kwamen we tegen toen we gingen wandelen in NP Abel Tasman. Van dit mannetje kon ik een close up foto maken.

'398032' door damfschoenmakers '398032' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Uitgesneden

damfschoenmakers

Bij een kunstenaar in de tuin stond dit kunstwerk, mooi houtsnijwerk uitgesneden uit een boom en daarna mooi afgewerkt. Als je naar Abel Tasman NP gaat kun je dit niet missen.

'523858' door DaphneLange '523858' door DaphneLange

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Farewell Spit

DaphneLange

Tijdens onze roadtrip door Nieuw-Zeeland hebben we ontzettend veel gezien en gedaan. Waar je ook rijdt, vanaf elk punt heb je de prachtigste uitzichten en eigenlijk wil je in elke bocht stoppen om even te genieten van het moment en een foto te maken! Tot het irritante aan toe want ja, zo haal je je bestemming natuurlijk nooit! Maar wat wil je met zoveel natuurschoon om je heen. Het is niet te beschrijven maar door de foto's krijg je wel een beetje een idee. Tenminste, dat is de bedoeling. Zo kwamen we ook uit bij Farewell Spit, even van het gebaande pad af om te kijken wat daar te zien is. Eenmaal aangekomen met onze bolide waande we ons op het einde van de wereld. Je kunt echt niet verder ... Het uitzicht is ook hier weer adembenemend. De prachtige groene heuvels vol met witte schaapjes vormen een mooi contrast met de enorm blauwe zee, waar een aantal zeehondjes fijn aan het spelen zijn in het water. In de verte duiken er vrolijke dolfijnen door de golven. En terwijl de zee onder je in beweging is heb je hier eindeloze vergezichten. Ja, Nieuw-Zeeland is echt ontzettend de moeite waard. Huur een auto, rij door het prachtige landschap (je komt zelden andere auto's tegen), stop ontelbare keren en geniet van elk klein detail in dit grootste land. I love it!

'306298' door Trude '306298' door Trude

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Opkomende zon

Trude

In de omgeving van National Park Abel Tasman zagen we vroeg in de ochtende de zon doorbreken. Het is genieten van alle verschillende kleuren die minuut tot minuut verschillen. De geluiden van de vele verschillende vogels op de achtergrond maken het dan helemaal compleet.

'245413' door riknikele '245413' door riknikele

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Abel Tasman

riknikele

Het Abel Tasman National Park is een schitterend park aan de noordkust van het zuidereiland. We hebben voor een hele middag kayaks gehuurd en zijn zo langs de kust gaan zoeken naar ongerepte stranden, een geweldige ervaring!

'382558' door damfschoenmakers '382558' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Kuifje

damfschoenmakers

Toen wij een met de watertaxi werden afgezet om vervolgens 10 km terug te lopen in dit mooie NP Abel Tasman kwamen wij deze kuifkwartel tegen die statig op een boomstronk zat en mooi voor mij eerst deed poseren om vervolgens de struiken in te vluchten.

'439776' door NVerhage '439776' door NVerhage

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Kea op Frans Jozef...

NVerhage

Tijdens een wandeltocht op de Frans Joze Geltsjer kwamen we een Kea tegen. De Kea komt voornamelijk voor in de buurt van Mount Cook (aan de andere kant van de Frans Jozef Gletsjer) en is familie van de inheemse papagaaien.

'567630' door JoshuaX '567630' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Tractor pulling

JoshuaX

Kajakken in het Abel Tasman NP is een belevenis op zich, eilandjes met verlaten strandjes en zeehondjes, dat soort zaken, je snapt het wel. Maar het begint al bij het te water gaan. De watertaxi's brengen je naar één van de witte strandjes, om van daaruit te gaan kajakken met je gids. Maar als het eb is, komen de watertaxi's droog te liggen. De oplossing is om met je groepje kajakkers en gids alvast in de watertaxi te stappen, waarna deze met tractors richting het water worden gereden. Mooi om dat gade te slaan in de ochtend, hier gaan er twee op een rijtje, zelf ging ik ook zo te water op een later tijdstip. De overbelichting links vind ik zelf mooi bij het tafereel passen, het representeert het ongewisse avontuur wat je tegemoet gaat.

'355592' door Diana '355592' door Diana

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Te groot...

Diana

Locatie Abel Tasman NP. Dit prachtige kunstwerk kwamen wij tegen in de tuin van een kunstenaar in Abel Tasman NP. Hij verkocht al zijn stukken, dus ook dit prachtexemplaar dat hij in zijn voortuin uit een boom gesneden had en daar in al zijn pracht stond te pronken. Leuk voor thuis,, maar ja, hoe krijg je zo´n ding thuis? Om te beginnen boompje uitgraven en daarna in de handbagage mee in het vliegtuig.....? Jammer maar helaas....we hebben het maar bij een foto gelaten.

'404636' door damfschoenmakers '404636' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Kroost

damfschoenmakers

Dit mannetje houdt mij en ook zijn kroost in de gaten terwijl ze langs de bosrand naar eten aan het zoeken zijn. Ik vond dit erg leuke vogels namelijk de kuifkwartel hoe toepasselijk ook haha.