Abel Tasman NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kanoën door het Abel Tasman National Park

Abel Tasman NP,
Nieuw-Zeeland


Het Abel Tasman National Park is een van onze hoogtepunten tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland. De beste manier om het park te bewonderen is door met een kano langs de kust te varen.
Tijdens deze tocht kun je genieten van de prachtige natuur en zeehonden, pinguïns en dolfijnen.
We vertrokken met de kano via de split Apple rock naar een klein rustig eilandje om daar te genieten van onze lunch,GPS: 40°59'37.0"S 173°02'58.0"E . We hebben hier genoten van het prachtige uitzicht en de stilte om ons heen.
We vervolgde onze tocht langs de twee eilanden die voor de kust lagen. Er zwommen zeehonden heel dicht bij ons. Eentje wilde zelfs op onze kano springen! Er lagen ook veel kleine zeehonden te slapen op de rotsen, je kon heel dichtbij komen, wat een prachtige en grappige dieren om te zien.
Door het zien van al dat moois waren we de tijd vergeten, overenthousiast wilden we om de twee eilanden heen kanoën Het bleek dat we nog 20 minuten hadden om terug te komen op ons beginpunt wat normaal gesproken drie uur kanoën is. We hebben nog nooit zo hard geroeid, maar we waren natuurlijk veel te laat terug.