Abel Tasman NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kajaktocht met gids

Abel Tasman NP,
Nieuw-Zeeland


Met z'n zessen staan we op een strandje te droogpeddelen op een rijtje, dit moet wel een koddig gezicht zijn van een afstandje. We zijn hier met een watertaxi naar toe gebracht. Als de gids tevreden is met onze prestaties gaan we in tweepersoons kajaks op weg, precies zoals je die op de foto ziet. Voor mij in de kajak zit een Duitse meneer.

"Daar gaan we naar toe", zegt de gids en hij wijst op een prachtig klein eilandje uit de kust. Als we daar aankomen zien we tientallen zeehondjes liggen en zwemmen. We leggen de peddels stil en er komen er een aantal naar ons toe gezwommen. Ik kan ze over het bolletje aaien als ik wil, zo nieuwsgierig zijn ze, zo dichtbij. Fantastisch.....

We peddelen om het eilandje heen, daar zie ik een rots met een gat erin en boompjes erop, recht voor een inham met een wit strandje. Het is te idyllisch voor woorden. We gaan aan wal en eten de door de gids meegebrachte lunch terwijl hij vertelt over de geschiedenis van Nieuw Zeeland.

Dan gaan we terug, maar niet zomaar. De gids ontvouwt een zeil, we gaan parrallel liggen met de kajaks en houden het zeil omhoog. Zo zeilen we met een lekker briesje in de rug terug.
Wat een geweldige ervaring.

Natuurlijk kun je zelf een kajak huren en er op uit trekken, maar zo'n gids weet precies waar je moet zijn, een aanrader. Ik heb deze tocht gemaakt in het Abel Tasman NP, je kunt eenvoudig boeken in het plaatsje Marahau dat maar één straat heeft, dus het kan niet missen. Een andere topplek in Nieuw Zeeland om te kajakken is bij Cathedral Cove op het schiereiland Coromandel.