Wellington

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De grote onbekende

Wellington,
Nieuw-Zeeland


Christchurch is veel in het nieuws geweest door de aardbevingen, recent weer. Auckland is de bekendste en grootste stad van Nieuw Zeeland.
Maar Wellington is toch echt de hoofdstad, maar voor velen de grote onbekende. Het is de 'windy city', want net als in Chicago waait het er vaak en vrij hard. We hebben er een hele dag rondgelopen en vonden het meer dan de moeite waard. Het is een mix van modern, zoals het parlementsgebouw the Beehive, in de vorm van een bijenkorf, statige Amerikaans aandoende straten, maar ook Engels aandoende gemoedelijke buurten.

Hier aan de havenkant, op de foto, vindt je veel kunst, ook de brug op de achtergrond bijvoorbeeld. Ook staat hier Te Papa, het zes verdiepingen tellend, gratis toegankelijke nationale museum. Hier leer je alles over de Maori cultuur en de Nieuw Zeelandse natuur.

Wellington is de plek waar je oversteekt van het Noorder- naar het Zuidereiland, maar het is een aanrader hier ook een dag te vertoeven zodat je ook wat stad en cultuur proeft tussen al het natuurgeweld in. Het is ons uitstekend bevallen.