Wellington reisblogs

Wellington, het zuiden van het noorden

corinerick was er (tot 17 mrt 2010) Gepost op 20 jun 110 reacties

15 maart vertrekken we in de ochtend met onze camper richting Wellington, onze laatste stop op het Noorder Eiland. De wegen zijn hier goed, dus we schieten relatief goed op. Relatief, omdat onze atmosferische diesel geen snelheidsrecords zal breken en bij elke bult hoger dan de Holterberg is de snelheid er weer uit. Maar we komen er wel… In de loop van de middag zijn we in Lower Hutt, vlak boven Wellington. Hier blijven we twee nachten.

De volgende dag gaan we naar Wellington, het Den Haag van Nieuw Zeeland. Door de spits, dus eens iets langere reistijd dan verwacht. Allereerst naar het interactieve Te Papa museum. Dit is een aanrader, ook voor kinderen. Een museum klonk L. en K. niet erg aantrekkelijk, maar uiteindelijk kregen we ze met moeite weer mee naar buiten. Vervolgens met de Cable Train naar de botanische tuin en een mooi uitzicht over Wellington. In de botanische tuin is een mooie speeltuin waar L. en K. zich prima vermaken. Met de trein weer terug en nog even shoppen in de stad voor we terug gaan naar onze camping.

17 maart in de ochtend vertrekken we per ferry naar het Zuider Eiland. Dit was het eerste deel Nieuw Zeeland. En het belooft nog zeker net zo mooi te worden in het deel dat nog gaat komen!

corinerick Positie 15061 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.