Nieuw-Zeeland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

De bergpapegaai

Nieuw-Zeeland


Hoewel de Kea (de enige bergpapegaai ter wereld) met uitsterven wordt bedreigd, kom je hem regelmatig tegen als je door Nieuw-Zeeland reist. Het is een prachtig beest om te zien, maar hij is wel wat vernielzuchtig. Hij staat er om bekend ruitenwissers van auto's kapot te maken en alles wat los en vast zit op te eten...

Deze foto is gemaakt in Arthurs Pass National Park. Dit park wordt door veel mensen overgeslagen omdat het niet geheel op de route ligt. Het ligt midden in de Nieuw-Zeelandse alpen. Maar een bezoek zeker meer dan waard.

Wij hebben hier de Avalanche peak beklommen. Een prachtige maar ontzettend zware dagwandeling waarbij je 1100 meter moet stijgen over een afstand van 2,5 km. Een behoorlijke klim dus.
Ik heb een aantal keer op het punt gestaan om om te keren en weer te gaan afdalen. Maar na even rusten toch iedere keer weer doorgegaan. En wat was ik blij dat ik toch doorgezet heb! Een uitzicht zoals ik het nog nooit eerder heb gezien, een 360 graden view. Schitterend! En we hadden mazzel met het weer want het was super helder!

Ook de Kea's wisten deze prachtige plek te vinden. Behalve dat het wandelen gratis is, kost het wel heel veel energie om er te komen. Maar het was zeker de moeite waard. Na van het prachtige uitzicht genoten te hebben moesten we nog wel even 1100 meter dalen, ook nog behoorlijk pittig.