Nieuw-Zeeland foto's & tips

'490593' door quagga '490593' door quagga

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Lake Matheson

quagga

4.15 uur. Het deuntje van "krekels" dringt zich aan mij op. Tijd om op te staan. Vanmorgen gaan we naar de zonsopkomst bij Lake Matheson kijken en fotograferen uiteraard. Beroemd vanwege de fraaie reflecties van Mt Cook en Mt Tasman (als het windstil, droog en helder is tenminste). Een uurtje rijden tot bij Fox Glacier, dan nog een half uur wandelen door een donker, donker bos. (Denk dus aan een zaklamp mocht je dit ook ooit gaan doen). Om 6 uur zijn we ter plekke. Het is nog erg donker en er is niets te zien. Statief opzetten, een proeffoto... en .... mist. Geen bergen, geen reflectie. Balen. Maar naarmate de tijd verstrijkt trekt de mist langzaam weg en uiteindelijk heb ik deze foto kunnen maken. De twee eendjes doorbreken even de nagenoeg perfecte spiegeling. Daardoor voor mij helemaal perfect.

'491215' door quagga '491215' door quagga

Nieuw-ZeelandWanaka

Nieuw-ZeelandWanaka

Wanaka Tree

quagga

Deze boom is wellicht de meest gefotografeerde boom van Nieuw Zeeland.Hij staat vlak bij Wanaka in het Lake Wanaka. Persoonlijk vind ik hem ook erg fotogeniek, vooral tegen zonsondergang. Voor deze foto heb ik gebruik gemaakt van een ND filter waardoor ik een lange sluitertijd kon gebruiken. Hierdoor werd het water mooi zacht. Gratis en voor niets te bewonderen.

'461527' door jamievanommering '461527' door jamievanommering

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Coromandel

jamievanommering

Als de Kiwi's vakantie hebben, gaan ze graag naar het Coromandel schiereiland. Niet voor niets, want het is hier zeer idyllisch! Een blauwe zee, prachtige stranden, licht glooiende heuvels en natuurlijk hier en daar een kudde schaapjes. De buitenlandse toerist komt hier nauwelijks, omdat ze in hun planning vaak niet veel tijd hebben uitgetrokken voor het Noordereiland. Wij kunnen het echter van harte aanraden, vooral als de Pohutukawa boom in bloei staat (december)!

'516605' door JoshuaX '516605' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Idyllisch strand

JoshuaX

Op het schiereiland Coromandel kun je naar Cathedral Cove wandelen, waar twee stranden gescheiden worden door een grote rots met een doorgang erin, waardoor je toch van het ene naar het andere strand kunt lopen. Het is een idyllische plek waar je kunt genieten van de omringende natuur en de beide mooie stranden. De foto is genomen vanuit de doorgang in de rots.

'449401' door dreamer666 '449401' door dreamer666

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Fotograaf @ Milford..

dreamer666

Een lokale fotograaf aan het werk tijdens een mooie zonsondergang aan Milford Sound. Hij vertelde ons dat je hier heel veel geluk moet hebben met het weer en dat we 'lucky' waren om het zo te zien.

'533688' door JoshuaX '533688' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

De beste wandeling...

JoshuaX

De mooiste manier om Mount Cook te zien is waarschijnlijk vanuit de lucht, zittend in een helicopter. Als je daar nou geen tijd voor hebt, het niet ziet zitten een helicopter in te stappen, of als je het te prijzig vindt (want dat is het!), is er een uitstekend alternatief, de Hooker Valley Track. Deze wandeling is de beste omdat: - dit de eenvoudigste manier is om Mount Cook van 'top to bottom' te zien. De piek van Cook zie je overal in het NP, maar hier zie je de hoogste berg van Nieuw Zeeland in al haar glorie, al na drie kwartier wandelen. - de weg er naar toe zeker even mooi is als het einddoel. Rechts van je kijk je 50 km ver weg over een laagvlakte, links heb je bergen en bergmeren, een overweldigend landschap. - je niet hoeft te klimmen en dalen, maar wel twee avontuurlijke hangbruggen oversteekt zoals de mensen op de foto. Na de bocht naar rechts zie je Mount Cook, de verwachtingen zijn hoog gespannen! Als je nog wat langer wilt genieten, kun je nog eens drie kwartier doorlopen tot aan Hooker Lake dat recht aan de voet van Mount Cook ligt. De Hooker Valley track start op een aparte parkeerplek dicht in de buurt van het hotel de Hermitage, waar je na de wandeling kunt lunchen met fantastische uitzichten door metershoge ramen.

'460343' door Bart Brouwer '460343' door Bart Brouwer

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Road to the Mountains

Bart Brouwer

Al liftend reisde ik Nieuw-Zeeland door, met in mijn backpack niet veel meer dan een voorraadje ingeblikt voedsel, wat kleding en een zeer lichtgewicht eenpersoonstentje. Op deze foto had ik net een wandeling gemaakt aan de voet van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, en probeerde vanaf daar een lift te vinden naar de volgende bestemming. Dit bleek al snel een moeilijke opgave. Het was al tegen het eind van de dag, waardoor iedereen die mij eventueel een lift kon geven al was vertrokken. Dit vond ik eigenlijk niet zo'n probleem aangezien ik nu genoodzaakt was om mijn tentje op te zetten in dit prachtige berglandschap.

'422621' door dreamer666 '422621' door dreamer666

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Hangbrug

dreamer666

Als je gaat wandelen in Nieuw-Zeeland zie je ze heel veel deze hangbruggen. Deze was aan de Fox gletsjer. Het was 1 van de weinige droge momentjes omdat er juist een stormfront overkwam. Van de gletsjerwandeling die we voorzien hadden kwam niets in huis. We hebben bijna 2 volle dagen in het motelletje moeten zitten wachten op wat droog weer.

'491597' door quagga '491597' door quagga

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Panorama vanaf Red...

quagga

De Tongariro (Alpine) Crossing is een pittige wandeling die algemeen gezien wordt als de mooiste en spectaculairste 1-daagse wandeling van Nieuw-Zeeland. Bekend van o.a. Mt. Ngauruhoe, beter bekend als Mt. Doom uit de LOTR trilogie. Op de foto staan we op het hoogste punt van de wandeling bij Red Crater en hebben een fabuleus uitzicht over o.a. de Emerald Lakes (ja de kleur is echt) en meer naar rechts Oturere Valley. Als je goed kijkt zie je links op de kam wat mensen richting de Emerald Lakes lopen waardoor je een klein beetje gevoel voor de "enormiteit" van het landschap kunt krijgen. Dit is een must-do voor mensen die Nieuw-Zeeland als bestemming kiezen. Even openen svp.

'462513' door michael-kimmy '462513' door michael-kimmy

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Owharoa Falls

michael-kimmy

De Owharoa Falls is een 6 meter hoge waterval, deze prachtige waterval ligt pal langs de weg vlakbij Karangahake gorge en is vanaf de parkeerplaats binnen 5 minuten bereikbaar!

'492268' door quagga '492268' door quagga

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Pancake Rocks

quagga

Aan de westkust van het Zuidereiland vind je in Punaikaki deze aparte rotsformaties. Rotsen die eruit zien als een stapel pannenkoeken. Bij vloed en een krachtige wind van zee wordt het water via blowholes meters hoog de lucht in geperst. Bij deze foto heb ik een ND filter gebruikt (lange sluitertijd) om de beweging van het water zichtbaar te maken

'441478' door dreamer666 '441478' door dreamer666

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Church of the good...

dreamer666

Wellicht de meest gefotografeerde kerk in Nieuw-Zeeland aan Lake Tekapo. De foto werd genomen bij zonsopkomst waarbij er juist een moment was dat de voorkant volledig opgelicht werd. Een magisch moment.

'514607' door RoelBeurskens '514607' door RoelBeurskens

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Milford sound on a...

RoelBeurskens

Hier regent het 300 dagen per jaar. Vooral in september wanneer deze foto is genomen. De dag hiervoor en 2 dagen erna was de weg er naar toe door het slechte weer dicht. Veel geluk dus. Door naar voor en naar achter te stappen (de voorgrond in ogenschouw nemend) heb ik de zon half achter de berg uit laten komen voor goeie dosis tegen licht in de foto.

'461425' door jamievanommering '461425' door jamievanommering

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Emerald lakes

jamievanommering

Deze foto maken wij tijdens onze mooiste dagwandeling in Nieuw-Zeeland; de Tongariro Alpine Crossing. Net nadat we het hoogste punt over zijn, hebben we zicht op deze geweldige groene meertjes. Om er te komen moeten we via een vrij steil grindpad afdalen. Maar dat is de moeite waard!

'491060' door elinedg '491060' door elinedg

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Kaikoura omgeving

elinedg

De meeste reizigers bezoeken Kaikoura voor de walvissen, dolfijnen en zeehonden. Vanuit het kleine maar gezellige plaatsje kan je trips maken met kayak, boot, vliegtuig en helikopter om deze bijzondere dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Wij hebben onszelf een dag rondom Kaikoura moeten vermaken omdat wegens harde wind de walvistour -waar we voor kwamen- niet door kon gaan. We hebben een wandeling gemaakt rondom de landtong waar Kaikoura op ligt. We stonden verstelt van de prachtige kustlijn en de vele zeehonden. De route is ongeveer 15 kilometer in totaal en kan ook gedaan worden met een fiets (wel behoorlijk wat stijgen en dalen).

'490779' door quagga '490779' door quagga

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Mount Cook

quagga

Plaats van handelen: Mount Cook Lookout aan de zuidelijke oever van Lake Pukaki. De avond valt en kleurt de lucht. Mt Cook is duidelijk te zien. Mind you: de afstand van onze standplaats tot aan Mt Cook is ruim 60 kilometer. Jawel: zes nul kilometer. Hoe schoon moet de lucht niet zijn om vanaf die afstand nog zoveel details te kunnen zien.... Dat is pas echt genieten. Even openen svp voor optimaal kijkplezier.

'305122' door Trude '305122' door Trude

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Maori krijger

Trude

Op het Noordereiland zijn veel gelegenheden om op de hoogte raken van de leefwijze van de Maori bevolking. Deze foto heb ik gemaakt tijdens zo'n Maori-ceremonie. Tijdens deze ceremonie dansen en zingen de Maori's in hun eigen taal. Het is ook interessant hun gelaatsuitdrukking te zien.

'520501' door JoshuaX '520501' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Baai tot baai

JoshuaX

Watertaxi's zijn de beste manier om Abel Tasman NP te verkennen. Er is geen ander gemotoriseerd vervoer om bij de prachtige baaien te komen. Het mooie is dat je van de ene naar de andere baai kunt wandelen waar een watertaxi je dan weer een paar uur later op komt pikken. Onze wandeling bracht ons van Bark Bay via uitzichtpunten, rivieroversteken via hangbruggen en andere baaien naar het eindpunt wat je op de foto ziet, Torrent Bay, waar al enkele wandelaars op het strand zitten te wachten op de watertaxi. Een prachtige twee uur durende wandeling en een leuk avontuur met de snel varende watertaxi's, je stuitert af en toe over het water.

'521788' door JoshuaX '521788' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Puur bounty

JoshuaX

Op het Coromandel schiereiland vindt je een echt bounty strand bij Cathedral Cove. Het zijn zelfs twee stranden, gescheiden door een grote rots met een doorgang. Zo kun je van het ene naar het andere strand lopen. Een echt paradijsje waar je de omliggende natuur kunt ontdekken, op het strand kunt picknicken of een stukje kunt zwemmen. De wandeling er naar toe vond ik al prachtig, tussen het groen over de kliffen, met mooie uitzichten. Je doet er ongeveer drie kwartier over vanaf de parkeerplaats. Dit is absoluut één van de beste bountybestemmingen in Nieuw Zeeland.

'483643' door Ellen69 '483643' door Ellen69

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Abel Tasman

Ellen69

De Abel Tasman Coast Track is een fantastische meerdaagse wandelroute door oeroude bossen van Nieuw-Zeeland afgewisseld met charmante, prachtige baaien - groot en klein. Opvallend zijn de goudgele stranden, en het zuivere aquamarijnkleurige water van de zee, werkelijk hemels. Bij deze foto kan ik wegdromen bij het oneindige water, de zon die heerlijk scheen bij een temperatuur van 28 graden, meer konden wij ons niet wensen. De track hoef je overigens niet helemaal te lopen om van deze pracht te genieten; een watertaxi kan je afzetten op een bepaald punt vanaf waar je kunt gaan lopen.

'491512' door quagga '491512' door quagga

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Zonsopkomst aan het..

quagga

De zon komt op, de lucht kleur. Het water kleurt. Machtig mooi. Maar hat gezegde "Ochtendrood, water in de sloot" kwam weer uit. Die dag heeft het behoorlijk geregend. Gelukkig werd het na de middag weer droog zodat we nog het een en ander van Dunedin konden gaan bekijken.

'487841' door chateau '487841' door chateau

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Hidden Valley

chateau

Hidden Valley of te wel Orakei Korako is een geothermisch gebied met 23 actieve geysers. Het bevindt zich tussen Taupo en Rotorua. In dit gebied zijn enkele scènes opgenomen van de film Walking with Dinosaurs.

'491822' door quagga '491822' door quagga

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Panorama Castle Hill

quagga

Rijdend over SH73 (tussen Greymouth aan de westkust en Christchurch aan de oostkust) kom je Castle Hill tegen. Een prachtig gebied met enorme rotsblokken waar je heerlijk rond kunt dwalen. Bekend van o.a. de fantasyfilm The Chronicles of Narnia. Ook hiervoor geldt dat de weidsheid van het landschap het beste tot zijn recht komt middels een panoramafoto. Voor deze foto heb ik 8 foto's aan elkaar "gestitcht".

'458737' door RGvanWylick '458737' door RGvanWylick

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Uitzicht tijdens de..

RGvanWylick

Een foto gemaakt bij Lake McKenzie, tijdens de Routeburn Track. De wandeling net ten westen van Queenstown is één van de negen 'Great Walks' en duurt 3 of 4 dagen. Je begint in het regenwoud met watervalletjes, prachtige groene natuur en mooie heldere rivieren. Daarna kom je boven de boomgrens uit en geniet je van de mooiste natuur denkbaar. Mooie bergen met rotsformaties, besneeuwde toppen, bergmeren en met een beetje geluk een mooie blauwe lucht! Hier wil je naartoe, sterker nog: Je moet!