Nieuw-Zeeland reisblogs

Reis naar Nieuw Zeeland en Australie 2009

mrozendaal was er (tot 28 mrt 2009) Gepost op 30 mrt 090 reacties

Reis naar Nieuw Zeeland en Australie 2009
8 feb, 22:42
08-02
we zijn bezig met de voorbereidingen voor de reis, kleren uitzoeken die we mee willen nemen etc.
22-2
aankomst in Singapore, naar ons hotel voor alleen de dag want we gaan vanavond weer verder. na het hotel de taxi in naar de haven en hebben daar een rondvaart gemaakt.
s'avonds weer naar het vliegveld waar het heel rustig was en relaxed. na een wat ruige vlucht komen we een dag later aan in Nieuw Zeeland.
23-2.
kamers nog niet klaar dus wij naar het centrum van christchurch om te kijken wat er te doen is, we hebben de tram genomen die een rondje maakt in het centrum en gelijk alle highlites laat zien.
24-2.
het centrum verkennen shoppen, ook zijn we in een klein aquarium geweest waar ze ook een levende kiwi hadden. wel lachen dat er zo'n 10 man naar 1 kiwi staan te kijken waar je geen geluid mag maken en dat 10 minuten lang. na deze dag weer moe op de kamer en ik zit in de hal van het hotel mijn blog te schrijven, morgen moeten we er weer vroeg uit bed (05.30) we gaan met de trein van de westkust naar de oostkust vandaag begint onze tocht met de auto.
25-2.
08.25 vertrekt de trein naar de andere kant van het eiland, begin van de reis lijkt op Nederland vlak schapen, koeien en veel groen. na een uur komen de bergen in zicht net als in oostenrijk, we gaan hierdoor heen en zien we mooie beelden, na zo'n 4 uur hebben we het wel gehad maar moeten nog een uur omdat we vertraging hebben gehad onderweg door werkzaamheden. bij aankomst in Greymouth werden we verrast door het mooie weer ca 21 gr. en zon, die ochtend gingen we weg met 10 gr. en regen.
Vanuit Greymouth zijn we naar het noorden gereden in onze huur auto (SUV van Ford, naam ben ik even kwijt)
naar de Pancake rocks, het lijkt op een gestapelde pannekoeken. Hierna zijn we naar ons resort gegaan we hadden 2 kamers naast elkaar met een tussendeur zodat we toch bijelkaar waren. het uitzicht was de zee op 100 meter afstand, het was een heerlijke plek, gaan slapen en wakker worden met het geluid van de zee op de achtergrond.
26-2.
We gaan naar het zuiden eind doel Fox Glacier. Onderweg in Pukanaki (of zo iets)
dit plaatsje staat bekend om de Jade, dus shoppen en kijken!! hier vandaan langs de kust naar Franz Josef Glacier daar hebben we onze eerste gletser op Nieuw Zeeland gezien, nu zit ik in een Bed & Breakfast dit verhaal te maken, helaas kan ik weer geen foto's uploaden, als je ziet op wat voor computer ik nu zit zullen jullie me uitlachen volgens mij 20 jaar oud maar wel internet. Morgen gaan we als het helder weer is een helicopter vlucht maken over de gletsers die in deze buurt zijn.
27-2.
Half 8, koffie en dan door de achtertuin naar de helicopter aangekomen bij de heli kunnen we gelijk instappen binnen een paar minuten vliegen we over de gletsjer, daarna naar de top van mount Fox, waanzinig het uitzicht. vliegen verder naar mount Cook de hoogste berg van Nieuw Zeeland daar aangekomen worden we gedropt op de sneeuwvlakte aan de rand van de top, je weet niet waar je kijken moet alles is indrukwekkend. even later weer de heli in en nog een rondje langs de twee toppen van deze bergen en weer terug naar de ontbijt tafel waar we weer heerlijk gegeten hebben.
Afscheid nemen van de gasten en de eigenaren gaan we verder naar het zuiden.
Eerste stop de watervallen in de Haast Pass
Het landschap is bergachtig tussen Oostenrijk en zwitserland in soms ruig en soms glooiend
daar tussden in enorme meren zoals het Wanaka meer en Hawea meer, het weer vandaag is mooi en zonnig weer, het is elke dag afwachten wat het weer brengt zo kan het warm zijn zo kan het regenen.
We zitten nu in Wanaka Lodge (www.tewanaka.co.nz) waar we de nacht doorbrengen. Morgen gaan we naar Te Anau dit ligt nog meer naar het zuiden.
28-2.
Met het ontbijd een opstootje het brandalarm gaat af, even in de eetkamer kijken en jawel Jan staat met zwarte toast in zijn handen hij was de boosdoener voor het alarm.
Na een eenvoudig ontbeid gaan we verder, onderweg door bergen en dalen gereden, ook door het wijn en fruit gebied gereden. Aan gekomen in Te Anau weer een leuke loge waar we achterin de tuin slapen, in mooie kamers.
s'morgens zelf je ontbijd klaar maken en weer gaan naar de Doubtfull Sounds, een fjord waar we ook de nacht doorbrengen op het schip.
1-3.
Op weg naar Doubtfull Sounds, langs mooie wegen en vergezichten gelukkig voor mij maar 20 km verder dus lekker uitgeslapen en een klein stukje rijden komen we aan op onze opstap plaats aan.
Vanuit hier met een bootje over het meer, daarna met de bus over een pas met hele stijle bergen en dan eindelijk de boot die ons door de fjorden vaart. Het weer werkt niet echt mee veel lage bewolking en regen.
maar echt schitterend. later op de dag gingen Jan Heleen en Marieke met een bootje langs de fjord daar kregen ze allerlei dingen te zien en te horen over de fauna en flora in de fjord, ik bleef op de boot en wat zag ik daar 6 dolfijnen aan de andere kant, het was een mooi gezicht en het is zo stil in zo'n fjord je hoorde de dolfijnen ademhalen geweldig. naderhand toen we weer verder gingen kwamen we weer de dolfijnen tegen de kapitein gooide het gas open en de dolfijen kwamen langs de boot en sprongen met de boot mee, je had Marieke moeten zien helemaal verrukt van de dolfijnen. na het buffet en een presentatie over de fjorden werd het tijd om te gaan slapen. we sliepen in een 4 persoons hut met een gordijn als deur met was gelegenheid op de gang, het leek wel een schoolreisje.
2-3.
Volgende ochtend beter weer wat helder dan een dag ervoor, er was die nacht maar 25mm regen gevallen en er ontstonden kleine watervallen. tijdens het ontbijd hadden we ja het is niet gelogen weer dolfijnen, dus weer iedereen naar buiten en kijken.
Wie heeft dat wel eens meegemaakt tijdens het ontbijd dolfijnen!!??
Na het ontbijd kwamen we in een inham met een paar watervallen, daar werd de motor uitgezet van de boot en werd gevraagd heel stil te zijn om naar alle verschillende vogels te luisteren en het vallen van het water, dit moment was echt enorm de stilte, de vogels en het vallende water, dit is niet te beschrijven. na deze belevenins terug naar de haven in de bus met het bootje en om ca. 12.30 uur waren we weer bij de auto.
Ik zit weer in Te Anau in een internetcafe dit verhaal te doen. zometeen gaan we naar het vliegveldje waar we naar Stuward Island gaan om kiwi's te gaan spotten.
Hier blijven we 2 nachten dus zal ik waarschijnlijk daarna het verhaal kunnen maken als we weer op vaste land zitten, ik verwacht niet dat we op het eiland internet hebben. tot dan.
3-3.
Ja hier zijn we weer op Stuward Island hebben ze ook internet!!
Gisteren aan gekomen met een 8 persoons vliegtuigje dat was een ervaring op zich.
weer een mooi B&B waar we zitten met een uitzicht op de baai, we zijn vandaag met een watertaxi naar Oval Island geweest waar heel veel vogels verblijven, je loopt door een regenwoud heen van de ene kant van het eiland naar de andere kant van het eiland, we hebben de meeste vogels gezien die we tegen konden komen. De kiwi tour hebben we afgezegd omdat je een hele goede contditie moet hebben en veel moet klimmen in en uit bootjes, dus dit zagen we niet zitten, ook mag je geen foto's maken en het is een wandeling van 4 uur in het donker.
dus we houden hier een rustdag. vanavond krijgen we een diner deze wordt gemaakt door een vrouwtje van het eiland ze maakt het eten thuis en komt dan langs maakt de tafel klaar en serveert het eten in het B&B.
gisteren is ze langs geweest om te bespreken wat we wilde eten. ze komt op haar fiets met bloemen want een auto heeft ze niet. we zullen zien wat het wordt het eten moet echt heel lekker zijn.
zo jullie weer even lekker gemaakt we gaan morgen ochtend tegen 8.00 uur weer in het vliegtuigje terug en gaan we verder naar het noorden, het weer momenteel is zalig zon en een lekkere temperatuur.
4.3
Wendy serveert ons om 7.00 uur het ontbijt.
Het is wederom heerlijk, we genieten nog even van het uitzicht voor we naar het vliegveld gaan.
Na een rustige tocht gaan we met de auto verder naar het noorden.
Op een van de stops onderweg komen we nog eerst het zuidelijkste punt van Nieuw Zeeland Slope Point.
Na een koffiestop gaan we naar de Mc Lean watervallen, het was een behoorlijke klim maar was de moeite waard.
Halverwege de middag komen we aan bij Greenwood Farmstay, dit is een schapenboederij ergens midden in de bergen.
Bij de deur hangt een briefje dat de gastheer en dame ongeveer om half vijf terug zijn en dat we ons alvast thuis gingen voelen door de koffers uit te pakken en alvast een bak koffie te nemen. Het i ongeloofelijk dat het hele huis open was niets was op slot we konden overal bij (dit kan bij ons helemaal niet)
Toen de gastvrouw arrieveerde verontschuldigde zij zich omdat ze zo laat van haar werk kwam, gelijkerdijd vroeg ze of wij bezwaar hadden om die avond mee te gaan naar een barbeque? dat hadden we dus niet.
De reden hiervoor was dat haar man gevraagd was om met 20 personen een 4x4 tocht te organiseren en men had dus voor deze avond een bbq georganiseerd. Plaats van deze avond was op een prive strand van een vriend, waar de pinguins en zeeleeuwen ook op hetzelfde strand aanwezig waren. de bbq kwam van een aanhanger die net zo groot was ca. 1 x 1,5 mtr. de 20 personen waren lid van de Lions Club en waren voornamelijk boeren uit het noorden, die elk jaar met elkaar een paar dagen gingen 4x4 rijden, de volgende ochtend werden we uitgenodigd om met hun echt 4x4 te gaan rijden bij weer een andere
bevriende boer.
5-3.
Hier hebben we door de duinen gereden gehobbeld, op de mooiste punten werd er een verhaal vertelt hoe het land ontstaan was. vervolgens met 11 4x4 wagens over het strand en daar weer naar zeeleeuwen gekeken, na de lunch hebben we afscheid genomen en zijn weer verder gegaan richting Dunedin.
tot zover ik word van deze computer een beetje gek want deze is zo traag als ik een zin heb ingetypt moet deze met het eerste woord beginnen. morgen zal ik verder gaan als ik een computer tegenkomt.
In Dunedin aangekomen werden we verwelkomt door Alan, even schrikken hij had een broek aan met allemaal fruit in felle kleuren, in eerste instantie dachten we dat het een homo was maar bleek getrouwd te zijn met Olivia, zij was de adhd van het stel.
Zij was iers en hij was een schot.
Het huis was een oud huis van rond 1860 met allemaal kamertjes en doorgangetjes en het was victoriaans aangekleed met rozenbehang etc. heel erg leuk. Hij was de kok en zij de gastvrouw die erg aanwezig was en overal een verhaal bij had, we hebben erg veel gelachen met haar.
6.3.
Weer een mooi gedekte ontbijttafel met overheerlijke gerechten zoals eieren met zalm, pancakes french toast (wentelteefjes)
Met een volle buik het centrum van Dunedin in om een beetje rond te kijken en te shoppen. in de middag werden we opgehaald om een wildlivetour te maken naar Otago Peninsula, we worden afgezet op een bood die ons naar de zee bracht waar een kolonie reuze Albatrossen zaten. deze albatrossen zijn 1.20 mtr groot en 3,5 mtr breedt als ze de vleugels uit hadden. Het is een ongelooflijk mooi gezicht om deze vogels over de golven te zien zweven, kan je niet voorstellen als je het niet met eigen ogen hebt gezien. Hierna werden we weer opgepikt en zijn we verder gegaan naar het strand waar we 2 verschillende pinguins gezien de geeloog pinguin en de Red Christen pinquin deze laatste kwam maar zelden op dit strand.
Na een paar meter over het strand gelopen kwamen we zeeleeuwen tegen dit keer 3 mannetjes en er ontstond ook een klein gevecht tussen deze, waar wij op 2 meter afstand stonden, geweldig!
Hierna gingen we naar een ander deel van het strand maar daar haakte Heleen, Marieke en ikzelf even af, omdat de weg naar het eerste strand al heftig was heel stijl naar beneden dus ook weer heel stijl naar boven, de andere kant bleek nog stijler te zijn en daar zaten zeehonden, wij hebben de pijp aan maarten gegeven en is Jan wel mee gegaan.
Na afloop werden we weer in ons B&B gebracht en daar hadden we een heerlijk diner.
Het eten was zalig, alles zelf gemaakt zelfs het hert wat we aten had Alan zelf geschoten, Alan had namelijk vreemde hobbies jagen was er een, maar ook zwemmen met haaien zonder kooi vond hij ook spannend.
een leuk stel om nooit meer te vergeten.
nu weer lekker slapen voor de volgende dag.
7.3.
Vandaag een lange autotocht, eerst gaan de meiden strijken, we hadden al onze was aan Olivia gegeven dus moet er even gestreken worden gelukkig hadden ze een strijkmachine.
Na deze arbeid gingen we op pad naar Akaroa.
Onderweg in Moeraki gestopt om de Boulders te bekijken dit zijn ronde stenen in de zee,
erg apart. laat in de middag aangekomen in Akaroa in Maison de la Mer, dit huis is zo mooi maar morgen meer, we gaan nu slapen.
Maison de la Mer is een in franse stijl, alles klopt.
8.3.
Fantastich ontbijt, alles zelf gemaakt en/of uit eigen tuin. Bruce en Caroll zijn erg aardig. Vanuit de woonkamer uitzicht op de baai. s'Morgens even rond gelopen daarna naar de haven want we gaan zwemmen met de dolfijnen. na een omkleed partij in een wetsuite de boot op en hopen dat we de dolfijnen tegenkomen, nog geen 10 min. zien we de eerste dolfijnen dus iedereen het water in. Na een tijdje rond te hebben gedobberd willen de dolfijnen niet komen.
Nu naar een andere plek daar zien we jonge zeehonden maar geen dolfijnen jammer, weer verkassen we zitten nu achter een vissersboot die het afval van de vis aan het weggooien is, dit is een kans om ze te gaan zien zegt de kapitein, we zien veel albatrossen, en meer zeevogels die bij ons niet voorkomen maar geen dolfijnen.
Terug in de baai zien we ze dan toch nog.
Iedereen het water in en afwachten en ja hoor er komt er 1 aan recht op Marieke af gaat langs haar heen en zwemt tussen de andere door, dit gebeurd 3x achter elkaar en dan zijn ze weer verdwenen.
Terug in de haven krijgen we te horen dat het onder de maat was en krijgen we wat geld en een hoop verontschuldigingen omdat we weinig dolfijnen hebben gezien, waar maakt je dat nog mee!?
We lopen terug en ontmoeten nog een paar mensen die we tegen zijn gekomen in de loop van onze reis dus even bij praten met een drankje. 's avonds weer lekker gegeten in een van de kleine restaurants.
En weer terug naar onze B&B nog even nagenieten van het uitzicht en weer naar bed.(www.maisondelamer.co.nz)
9.3.
Na weer een voortreffelijk ontbijt gaan we weer op pad naar Hammer Springs.
Onderweg een keur van landschappen zo rijden we in de bergen en zo lijkt het wel of je in nederland rijd zo plat als het kan, met de uitzondering dat je aan de horizon de bergen ziet.
Na een paar uurtjes komen we aan in Hammer Springs, bekend om zijn warmwaterbronnen.
Onze B&B opgezocht het Cheltenham House hier hebben we 2 mooie tuinhuisjes in een hele groote tuin, wederom zijn de gastvrouw en heer uiterst vriendelijk en behulpzaam.
Hierna gelijk naar de warmwaterbronnen om lekker te relaxen, er waren baden vanaf 33 gr.c. t/m 42 gr.c. met alle maal een andere samenstelling qua mineralen enz. Op het moment dat we helemaal geweekt waren zijn we teruggegaan om ons te verkleden voor de half zeven borrel met hun en een spelletje snooker, er stond in een van de kamers een groot wedstrijd snookertafel.
Jan en ik speelden snooker en onze gastheer schonk de glazen bij en hield de score voor ons bij. Na het diner in het centrum weer lekker naar je bed. We realiseerden ons dat de dagen nu wel erg snel voorbij gaan, maar daar niet lang bij stil blijven staan we hebben nog veel te zien.
10.3.
Ontbijt in ons tuinhuisje met alles erop en eraan tegek!
Na het ontbijt zijn de meiden en Jan even het dorp in gegaan om even te shoppen en ik zit dit verhaal te schrijven want ik liep een beetje achter. zodadelijk gaan we naar Marahau dat ligt in het noorden aan het Abel Tasman National Park waar we de komende 2 nachten zullen verblijven we hebben daar een 2 bedroom chalet, zal mij benieuwen.
hier alvast de site www.abeltasmanmarahaulodge.co.nz
tot misschien morgen, ik weet niet of daar internetverbinding is.
10.3.
Na een fantastich ontbeit in ons huisje gaan we op weg naar Abel Tasman, we komen s'avonds aan in Abel Tasman We komen in onze loge aan en gaan we eerst even boodschappen halen voor de volgende morgen, want in het park kunnen we niets krijgen.
11.3.
de volgende morgen gaan we oppad we hebben een aqua taxi waar je bij het kantoor in de boot stapt en vervolgens met de traktor naar het water wordt gebracht, dit is voor ons een hele aparte ervaring.
Aangekomen op een van de stranden waar we af worden gezet bleek na een paar minuten wandelen al gauw dat heleen problemen kreeg met ademhalen, haar neus en oren zaten verstopt. Na een korte wandeling werden we weer opgehaald door de taxi en gingen we iets teleurgesteld naar onze loge.
Maar niet getreurd er was een stad in de buurt dus gaan we shoppen.
s'avonds zijn we naar de fat tui gegaan om eten te halen dit is een keet waar men giganttische hamburgers maken die we ons goed lieten smaken.
12.3.
Weer op pad naar de walvissen in Kaikura.
Aangekomen in ons onderkomen kregen we te horen dat we helaas niet de kamers kregen die we hadden geboekt maar we kregen de kamers met zeezicht, dit was een geweldig uitzicht over de baai, men vertelde dat als je s'morgens aan je ontbijt zat dolfijnen kon zien zwemmen in de baai, onze verwachtingen waren groot .
13.3.
Om 10.00 uur zullen we vertrekken voor de walvis spotten, helaas is het weer niet helemaal wat het zijn moest er was slecht weer op zee en werd de toer afgezegt, een beetje teleurgesteld gingen we terug naar het stadje , daar hebben we nog even rond gekeken en dan door naar Christchurch hier brengen we onze laatste nacht door op het zuider eiland van nieuw zeeland.
Morgen vliegen we naar Brisbane en zullen we Jan en Maus ontmoeten. zo ik ben klaar voor vandaag tot de
14.3.
04.00 uur op om 6.30 uur te gaan vliegen naar Brisbane de tocht duurt 3,5 uur, aankomst 7.30 uur, dit is heel raar maar het is wel tijd besparend.
na aankomst staat de auto klaar en we gaan op weg naar Bundaberg, deze reis is ongeveer 5 uur rijden. onderweg komen we een heleboel bekende dingen tegen waar we 13 jaar geleden zijn geweest, zoals de pub, de pineapple, het standbeeld in Gympie van de goudzoekers en nog veel meer.
in de middag komen we aan bij onze appartement, deze was op de 3e verdieping met een hoek terras en een groote kamer, keuken en slaapkamers, met uitzicht op de zee, geweldig.
Gauw even de koffers naar boven en naar Jan en Maus, deze zaten al de hele dag te wachten. Onze ontmoeting was net of je ze gisteren had gezien ze waren amper veranderd, nouja ze waren dikker geworden dit komt door de medicijnen, na een paar uurtjes was het wel te merken dat ze niet in orde zijn, maus even aan de beademing en Jan was al heel gauw moe, maar we zijn toch nog naar de club gegaan om even te eten en aan de pokies (gokmachines)
15.3.
lekker uitgeslapen Heleen dacht dat Jan nog sliep maar die lag al een paar uur te lezen op bed en dacht dat ik en Marieke nog op bed lagen maar wij waren al lang op, dus Heleen maar wachten want ze wilde de koffers uitpakken en de was doen, na een tijdje kwam hij uit de slaapkamer en heel verbaast zij hij oohh zijn jullie al op?
Heleen moet hierom heel hard lachen omdat zij al die tijd zat te wachten op Jan.
Na een heerlijk ontbijt, en nog een was in de machine, gingen we weer naar Jan en Maus.
Deze dag was het beter weer dan gisteren, minder benauwd en de luchtvochtigheid was ook minder, Deze avond hadden we de traditionele visavond met oesters, groote garnalen, en nog wat vis soorten. Na deze geweldige maaltijd hebben we de afwas gedaan en zijn weer terug gegaan naar Bagara (Bundaberg).
16.3.
Weer heerlijk uitgeslapen lekker aan modderen Jan en ik even broodjes halen voor het ontbijt, en weer lekker ontbijten.
even foto's kijken die we gemaakt hebben op een grootbeeld TV, daarna weer naar Jan en Maus, onze laatste avond bij hun, Jan had al verteld dat we eenvanavond een BBQ hebben deze BBQ ziet er als volgt uit; worsten, T-bone steaks, spare ribs en steaks, weer te veel voor een paar mensen.
Na een emotioneel afscheid moeten we door.
17.3.
zijn we weer op pad gegaan, koffers pakken en naar Hervey Bay.(ca 2 uur) naar Mieke en George, George is een oud collega van Marieke die hier zijn komen wonen na zijn vut. 's middags komen we aan in Hervey Bay, na een hartelijk welkom van deze mensen hebben we in de tuin gezeten wat gezwomen in het zwembad en natuurlijk wat gedronken.
Het was op het moment dat we in de schaduw zaten maar 33gr.c. water temp. 29gr.c.
Mieke heeft kippesoep gemaakt en hebben deze met smaak gegeten, op de hele vakantie hadden we nog geen gewone soep op want ze kennen geen kippe- of tomatensoep, dus smullen, na deze maaltijd even naar de club, ja weer even naar de pokies even gokken. nu zit ik aan de laptop van george met een rum cola dit verslag te maken.
wat we morgen gaan doen is nog de vraag maar dat kunnen jullie morgen wel weer lezen.
18.3.
Weer een nieuwe dag, eerst lekker ontbijten en dan even shoppen in Hervey Bay, we hebben een leuk cadeau voor Miek en George gekocht. we zitten nu lekker in de tuin (15.30 uur) en zitten aan de borrel, vanavond zal Mieke een lekkere pan bami maken, er zijn vandaag ook 2 meiden aangekomen die aan het backpacken zijn en zullen hier een avond slapen voordat ze weer doorgaan naar Fraiser Island dus het is gezellig vanavond bij het eten want dan zitten we met 8 man te eten.
het is heerlijk bij George en Mieke lekker releaxed even bijgepraat met name George en Marieke over TNT. Leuk is wel dat ik en Jan ook veel mensen kennen die bij TNT gewerkt hebben of nog werken, dus dat is heel leuk.
vanmiddag hadden we trouwens ook nog bitterballen die Mieke zelf gemaakt had deze waren ongeveer net zo groot als een tennisbal maar wel erg lekker.
19.3.
op dit moment zit ik alleen in het huis van George en Mieke ze zijn even nog aan het shoppen, dit geeft mij de gelegenheid om heerlijk even naakt te gaan zwemmen in het zwembad en wat foto's uploaden.
het zijn niet veel foto's maar dat komt thuis nog wel ik moet nog een selectie maken van ca.900 foto's tot nu toe, onderweg heb ik er al zo'n 200 weggegooid.
Als iedereen er weer is gaan we op pad naar Brisbane waar we nog een nachtje slapen en dan met het vliegtuig naar Sydney gaan.
20.3.
in de morgen even ontbijten en naar het vliegveld een beetje shoppen voor souveniers en dan het vliegtuig in. in anderhalf uur zijn we in Sydney we stappen als laatste uit het vliegtuig want we zaten helemaal achterin het vliegtuig, toen we de gate uitkwamen stonden Jane en Rinus ons op te wachten. Heerlijk om ze weer te zien.
Met alle bagage gaan we met de trein en de metro naar het appartement in Darling Harbour Star City is de naam en heeft ook een casino. Het is een mooi 3 slaapkamer appartement met een schitterend uitzicht op Sydney en de haven. We hebben een hoop bij tekletsen en onder het genot van een borrel en een hapje is het zo laat.
21.3.
Direct uit bed gaan de meiden eerst zwemmen en daarna een lekker brekkie (ontbijt)zoals Jane altijd zegt.
Even boodschappen gehaald want we krijgen vandaag en morgen visite van de kinderen en hun familie, tegen de middag komen Sheridon en haar man Shane met de kinderen Harrison en Ashton. Later komt Scott, de kleine jongen van Jane en Rinus die is uitgegroeid tot een beul van een kerel van 22.
dus weer kletsen en daarna zwemmen met z'n allen. Scott heeft in het hotel wat champagne geregeld en zitten de dames in de spa met champagne.
Na deze heerlijke middag moeten we weer afschijd nemen van Sheridon en Scott met familie. s'avonds gaan we naar china town waar we heerlijk hebben gegeten, na een borrel zijn we voldaan naar bed gegaan.
22.3.
Vandaag komt de oudste dochter Belinda met haar man Marcus en de kinderen Sean Jackson en Lily ook deze mannen en kleine Lily hebben we nog nooit gezien altans Sean wel.
Dus weer even bij kletsen beetje zwemmen in het zwembad, ja het leven kan hard zijn.
In de schaduw doe ik en Jan nog een potje scrabble en gaan weer naar boven het is weer tijd om zich om te kleden en weer naar huis te gaan want ze moeten weer vroeg op om te gaan werken.
Deze avond had Jane het voorstel om bij de visafslag te gaan eten waar je heel goed vis kan eten. Dus wij op pad het was in de buurt maar Jane bleek de weg minder goed te kennen dan ze dacht na een uur te hebben gelopen komen we eindelijk aan bij de visafslag en wat denk je alle restaurants zijn gesloten.
in nog geen 10 minuten zitten we op een terras van een vis restaurant wat nog geen 5 minuten van ons appartement bleek te zijn. Dus we hebben dit haar de hele avond in gevreven.
23.3.
Een makkelijk ontbijt want we gaan vandaag Sydney exploren. Eerst met de ferry naar het centrum het 1e doel het Opera House. Niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant gaan we bekijken. Binnen is het net zo indrukwekkend als de buitenkant. Na een uur een tour te hebben gehad zijn we naar de Botanic Gardens gegaan dit ligt naarst het Opera House in het park hebben we onze lunch genuttigd met boven onze hoofden een kolonie vleermuizen. Na nog wat gewandeld te hebben door deze mooie tuin, overigens gratis voor het publiek, zijn we terug gegaan met de ferry. s'avonds hebben Jan en Rinus spagetti gekookt voor ons en het was weer heerlijk.
24.3.
Heleen is jarig, Marieke heeft s'morgens vroeg een taart gekocht en met z'n alle gingen we Heleen wakker maken met taart en gezang, hierna brekkie en op naar Bondi Beach. met de bus naar Bondi Beach, dit is een mooi strandje waar veel surfers komen.
vandaag zijn er helaas geen hoge golven maar het weer is heerlijk ca. 29grc.
Na wat rond te hebben gelopen en gegeten zijn we teruggegaan om ons op te maken voor het diner, Heleen mocht kiezen en ze koos voor de Tai. Hier hebben we lekker gegeten en zitten we nu weer (22.00 uur) aan de borrel met een uitzicht over Sydney.
Morgen wordt het een spannende dag voor Jan hij gaat morgenochtend wandelen over de Harbour Bridge dat wil zeggen over de boog.
Dit avontuur later.
25.3.
In de morgen gaan we vroeg op stap want jan moet om ongeveer 10.00 uur bij de Harbour Bridge wezen we gaan met de bus naar de wijk The Rocks, dit is ook de wijk waar vroeger iedereen aankwam om hier te gaan wonen, zo ook Jan en Rinus.
We kwamen er iets vroeger aan en Jan werd gelijk in een andere groep gezet van een half uur vroeger, de hele onderneming duurt 2 uur dat is 1 uur voorbereiding zoals een verklaring invullen, omkleden een blaastest en even oefenen in het pak met de beveiligingsharnas, dan een uur op de brug.
De gang naar de brug in de voet van de brug moet hij door allerlei gangetjes door en dan staan ze op de ronding, daar hebben ze al een mooi uitzicht en dan gaan ze naar boven naar de top van de brug, intussen gaan wij door de Rocks daar heb je leuke winkeltjes en oude panden, in 1 van de oude panden zit ook een oude pub van ca. 1800 nog wat, daar hebben we lekker een drankje genomen, het was voor ons niet te zien wanneer Jan naar boven ging want het was te ver weg zelfs voor de verrekijker, dus nog maar even winkelen. Na 2 uur zijn we Jan gaan ophalen deze was reeds in de winkel van de brug, helemaal enthousiast over wat hij ervaren had, er waren leuke foto's gemaakt dus even kopen, hierna had hij een biertje verdiend.
Nog wat rond te hebben gelopen in de Rocks zijn we naar het hotel terug gegaan om nog even te gaan zwemmen, s'avonds lekker eten en drinken en naar bed.
26.3.
Onze laatste dag in Sydney we gaan met de ferry naar Watson bay dat is een gedeelte van Sydney waar je aan de ene kant de zee ziet en de andere kant de stad, het is namelijk de ingang van de zee naar de haven.
Er zijn 2 rots formaties waar tussenin de scheepvaart door kan. Het is ook de plaats waar veel zelfmoorden worden gepleegd.
In de baai ligt het legendarische restaurant Doles dit is 1 van de oudste en beroemste vis restaurants in heel australie.
Hier hebben we natuurlijk even gegeten, en na een tijdje te hebben gezeten op lekkere banken met het uizicht over de baai en Sydney zijn we teruggegaan naar het centrum.
In het centrum nog wat geshopt en zijn nu weer terug in het hotel vanavond gaan we naar nog een keer lekker eten. Morgen gaan we naar het vliegveld en terug naar huis. Rinus en Jane gaan nog een weekje naar Tasmanie (om uit te rusten van ons).
We zullen zaterdag weer arriveren in Nederland en zullen ons weer warm aan moeten kleden want hier is het ca 30 grc.
Ik zie jullie weer thuis.

mrozendaal Positie 17170 (0 p.) Lid sinds 13-09-2008 Foto's en tips: 54 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.