Nieuw-Zeeland reisblogs

Nieuws vanuit NZ deel 6 (maar eigenlijk vanuit Melbourne)

jonneke was er (tot 05 feb 2009) Gepost op 08 feb 096 reacties

Ok mensen, hier het laatste stuk :)

Woensdag 21/01

We zijn naar de Milford Sound geweest (fjord). Was erg mooi maar de cruise was $64 wat ik het toch niet helemaal waard vont want het regende keihard (het regend daar 360 dagen per jaar) waardoor we de helfd van de tijd binnen moesten zitten & nauwelijks iets zagen. Op het dek was het wel super mooi met allerlei watervallen enzo. We staan nu ergens te kamperen (heb geen idee waar :P).

Donderdag 22/01

Vandaag waren we in Te-anau.. Niet echt veel gedaan, alleen een stukje gewandeld met Simone, was wel nice.

Dinsdag 03/02

Afgelopen tijd niet zo veel gedaan. Iedereen is het reizen een beetje zat heb ik het idee. We hebben de afgelopen paar maanden ook zoo veel gezien! Nouja, dat komt vanzelf wel weer goed neem ik aan, haha.
Sylvi is ondertussen vertrokken naar Auckland en van daaruit vliegt ze weer terug naar Aus. (Zij moest al eerder terug omdat ze de 5e in Perth moet zijn).
Morgen gaan Nina en ik met dolfijnen zwemmen, daar heb ik wel heel veel zin in!!


Woensdag 04/02

Woooooow!! We hebben net met een stuk of 300 wile dolfijnen gezwommen en dat was echt zoooooo vet!!!!! Echt niet normaal! We moesten er om 8:30 zijn en toen kregen we wat uitleg en konden we onze wetsuits aantrekken (heel charmant :P). Toen gingen we op die boot met maar heel weinig mensen (om de dolfijnen te beschermen)..
Op een gegeven moment zaten we dus middenin die grote groep, echt zo spectaculair! Toen de schipper toeterde mochten we het water in om met ze te zwemmen. Heel gek was dat! Sommigen zijn heel erg geinteresseerd en willen met je spelen enzo. Dan moet je om ze heen circelen, dat vinden ze leuk. Ze maakten ook allemaal salto's enzo, heel vet om te zien. Er waren ook heel veel babies, suuper schattig!! We mochten de dolfijnen ook niet aanraken omdat ze dus wild waren. Ze willen niet dat ze teveel aan mensen gewend raken.
We mochten drie keer in het water, gemiddeld denk ik 10 minuten per keer.
Het was echt zooooo nice!
In het begin was ik trouwens wel zenuwachtig want die schipper vertelde doodleuk dat er heel veel haaien daar zwemmen.. Witte haaien enzo.. Dus ik dacht al als ik maar niet wordt opgegeten. Maar later vertelde hij dat dolfijnen en haaien vijanden zijn en dat ze bij elkaar uit de buurt blijven dus dat we, zolang we bij de dolfijnen waren, niks te vrezen hadden. Heb er maar zo weinig mogelijk aan gedacht toen ik in het water lag, haha.

Zondag 08/01

We zijn weer terug in Melbourne in het oude vertrouwde huis in Elgin Street :D
Gisteren een huisfeest gehad, was heel erg gezellig (maar ook erg warm.. 45 graden!!)
Morgen gaan Simone en ik op zoek naar werk in de buurt (wordt waarschijnlijk iets van fruitplukken ofzo).jonneke Positie 31742 (0 p.) Lid sinds 25-09-2008 Foto's en tips: 162 Blogs: 57 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer terug thuis
4 2
Gepost op 29 mei
Nederland Zeeland
Nog maar 1 nachtje slapen!!
0 8
Gepost op 21 mei
Australië Sydney
Vaarwel Melbourne!
0 6
Gepost op 18 mei
Australië Melbourne

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Lief dochtertje;
Ook vrijdag kwam tntpost weer aan onze deur; nu met een grote doos vanuit Nieuw Zeeland.
Zoals je al vertelde zaten daarin prachtige schoenen met hele hoge hakken; een schitterend jurkje een unieke ketchup dispenser en natuurlijk nog meer zaken. Dit alles zullen wij goed voor jou bewaren en zodra je weer terug bent in ons landje kun je dan alles gaan dragen cq gebruiken.
Verder hier alles puik in orde. Zometeen rijd ik naar Bergen en ga samen met Jikke lekker even de stad in om alvast de sferen van de vastenavond op te gaan snuiven. Het motto voor dit jaar is; vastenavond da's pas vekansie.
Dus ik zou zeggen Oudoe en tot binnenkort

Door: • Geplaatst op

Ha dochtertje;
Gisteren bracht tntpost een grote stevige enveloppe met daarin jouw cdtje met foto's. Het ziet er overal weer prachtig adembenemend mooi uit. Ook de filmpjes zijn vaak indrukwekkend; zeker die van de helikoptervlucht boven de gletsjer en de beelden van die machtig hoge bergen in de wolken en de sneeuw.
De foto's van oudejaarsnacht in Melbourne met al die besnorde mannen zijn werkelijk hillarisch.
Het wachten is nu dus op je vrachtje kleding en schoenen. Ben benieuwd wat er allemaal in dat pakketje zal zitten.
Knuf, kroel en heeeeeeeeel veel groetjes, moesje

Door: • Geplaatst op

Hoi Jonneke, ben benieuwd wat voor werk je gaat doen, ervaring in de horeca heb je inmiddels voldoende en als zeeuws meisje zijnde moet ook fruitplukken geen probleem zijn( of is er geen fruitcorso meer in Goes?) Hier staat alles in het teken van de vastenavend, maar dat kennen ze daar niet zeker? We zullen aan je denken als we de stad ingaan. liefs van je tante

Door: • Geplaatst op

hee jonnie,
al werk gevonden? ik ga van de zomer waarschijnlijk ook maar weer bessen plukken, ik heb ook allemaal vakantie plannen, maar ja moet ook wel een beetje geld hebben.ben namelijk van plan om een maand naar luxemburg (geen frankrijk meer, maar daar praten ze ook frans) bij een neef van maria (de buurvrouw) te gaan au pairen, ze hebben 2 kinderen en een piano en paard. ga er in de mei vakantie misschien een dagje of wat heen om kennis te maken. en ik ga naar hongarije met manon, ireen, heidi en jet, dat is al helemaal gepland, heb er wel zin in. en natuurlijk nog op vakantie met jan, maar waar heen weten we nog niet.

verder ben ik gister naar utrecht naar een proeftoelating geweest, was best interessant, ik was echt dood zenuwachtig voor niets, want het was tenslotte maar een proeftoelating, vooral veel en chill gekletst, nog wel een liedje gezongen (ain't got no) en nog een solfege toest besproken/les mee gemaakt.

en ik ben nog steeds aan t werk bij oudjes, een heeft een gebroke neus en ligt nu al een week in t ziekenhuis. en nog zo een vrouwtje die wil 2 weken op vakantie naar spanje en misschien mogen jan en ik op haar hondje/huis passen:)lijkt me wel lache, t hondje is knal wit en heet natalia:P:P ik hoop dat ie na 2 weken bij mij nog steeds zo wit is:O:P

met dolfijnen zwemmen is echt zo cool. heb ik in curacao ook gedaan he, maar die waren niet wild en super tam, je mocht ze wel met vlakke hand aanraken, echt een tere huis hebben die besten, soort zacht leer ofzo. maar echt bijzondere dieren ja!

xx tot de volgende keer!
*smak*

Door: • Geplaatst op

Ha lief nichtje,
Gelukkig horen we weer van je, ik begon je verhalen alweer te missen.
Het lijkt me inderdaad supergaaf om met dolfijnen te zwemmen, ik heb me voorgenomen, alvorens ik mijn graf in ga, dit absoluut nog eens te doen. Of dat dan zo ver weg zal zijn betwijfel ik (Australie bedoel ik natuurlijk) maar dat ik het nog eens doe, dat is zeker. Verder alles cool? Dat hoef ik eigenlijk niet te vragen he?
Heel veel liefs van tante. Oh ja, en oom.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.