Nieuw-Zeeland reisblogs

Nieuws vanuit Nieuw Zeeland deel 2

jonneke is er nu(tot 29 jan 2009) Gepost op 30 jan 090 reacties

Hier komen weer wat verhaaltjes hoor :D

Donderdag 15/01

Wow, er is gewoon al weer meer dan een week voorbij hier! Het gaat echt zoo snel!
Wat er deze week gebeurt is:

Woensdag -> Toen we wakker waren en ons tentje uitkropen merkten we pas hoe mooi NZ is (dinsdag kwamen we om 23:30 pas aan). We stonden vlakbij een (zwart?) strandje en tussen hele gave bergen in. Na een korte strand/berg wandeling gingen we naar het centrum van chch om te zoeken naar een camper. Tom & Annabel hadden een paar dagen daarvoor een goede camper gezien die niet al te duur was dus daar reden we als eerste naartoe. Ergens op een verlaten parkeerterrein stond de rakker geparkeerd en gelukkig stond er een telefoon nummer op. Nina belde op en er bleken nog wat campers beschikbaar te zijn. We reden anar het bedrijf toe waar ons oog meteen op een mooi exemplaar viel (jawel, met koelkast!). Helaas was deze iets te duur voor een paar armzalige backpackertjes. Nadat we een beetje hadden rondgelopen en de andere vans hadden bekeken (allemaal tegroottekleinteduur) vroegen we aan de knakker die ons hielp of 'ie niet iets aan de prijs kon doen (natuurlijk met de benodigde "kijkmijeensikbenzielig" - blik -> werkt altijd :P) en na een paar minuten bedenkelijk te hebben gekeken zij hij dat het ook wel voor $70 per dag kon (tip: in OZ en NZ kun je echt overal afdingen.. ook in winkels enzo, echt chill). Dat hebben dus meteen gedaan watn dat is echt asociaal goedkoop voor een camper! Nadat we alles hadden afgehandeld gingen we rondjes rijden (we waren zoo blij), boodschappen doen en zijn we een hostel binnengesneaked om te douchen. We zijn te gierig om voor een camping te betalen dus we camperen wild (maar dat betekent helaas dus ook geen douche of wc..) Om 23:00 uur reden we naar het vliegveld om Sylvi op te halen en daarna zijn we naar een parkeerplek gereden om te slapen (het was toch wel erg krap met z'n 4en in de camper dus de volgende ochtend hadden we al meteen besloten dat er steeds 2 mensen in de van slapen en 2 in de tent :P).

Donderdag -> Na de nodige discussies hadden we besloetn eerst naar het Noorden te gaan (zodat we eerst de Abel Tasman Coast Track konden doen en de Glecier Walk & daarna lekker veel tijd zouden hebben voor de Westkust). We hebben meteen Abel Tasman geboekt (de campings iig). Drie dagen hiken met onze backpacks!!!
Daarna zijn we doorgereden anar Kaikoura waar je heel mooi kon rondwandelen en zeehonden kon zien :). Toen een plekje gezocht om te overnachten.

Vrijdag -> 'S ochtends eerst een dolfijnentrip geboekt (-> 4 geb. ga ik met wilde dolfijnen zwemmen!) en daarna zijn we doorgereden naar Nelson waar we even rondgelopen hebben en vervolgens weer een nice campeerplekje hebben gezocht (dit maal naast een zwembad).

Zaterdag -> Beetje vroeg opgestaan en heerlijk gezwommen in het zwembad. Daarna de stad in geweest en om een uurtje of 4 zijn we doorgereden naar Marahau (begin v/d Abel Tasman Coasttrack). Daar hebben we een watertaci geboekt voor dinsdag. Je loopt met de AT track namelijk naar een bepaald punt vanwaar je opgehaald moet worden (met een watertaxi dus) Daarna mochten we gratis (jawel!) op de camping staan.

Zondag, maandag, dinsdag -> Abel Tasman Coasttrack! Echt een aanrader! Het was niet heel zwaar (ongeveer 4 uur per dag) maar dat was juist wel fijn voor ons, onervaren kneusjes :P. De track was echt heel mooi en na die 3 agen voelde ik m'n beentjes toch wel! De terugweg met de watertaxi was ook wel nice. We gingen heel snel en hebben onderweg ook nog zeehonden en pinguings gezien! We hadden trouwens heel veel gelukt met het weer -> bijna continu zon, alleen de laatste dag heel even een klein beetje regen. (Het is hier sowiso overdag heel warm).

Woensdag -> Beetje rondgereden & mooie zonsondergang gezien :).

Donderdag -> Vandaag zijn we in Punakaki (mooie naam :P) waar pancakerocks & blowholes zijn (en busladingen japanners die de pancakerocks 'opeten' voor de foto). Nina is de hele dag met Tom & Annabel op pad. Heb net een nice wandeling gemaakt met Sylvi en Simone naar een of andere grot. Het was nog een heel gedoe om daar te komen omdat we, heel slim, een weg op waren gereden die niet toegankelijk voor campers was. We dachten dat het ons als ervaren backpackers wel zou lukken. Binnen 5 minuten hadden we al een probleem omdat er een tegenligger aankwam. Toen kwamen we er meteen achter waarm deze weg niet toegankelijk voor campers is: een super smalle weg naast een soort van afgrond. Best spannend... Toen Simone een paar uur later de auto ook nog eens midden op de weg wist te parekeren was dat wel weer genoeg avontuur voor 1 dag :P.
We hebben net gegeten en gaan zo Nina, Tom & Annabel even zoeken zodat we met z'n allen ergens kunnen overnachten.
-Morgen gaan we naar de Fox Glecier waar Simone & ik graag op willen (Nina & Sylvi niet -> willen besparen voor hun skydive).

jonneke Positie 31715 (0 p.) Lid sinds 25-09-2008 Foto's en tips: 162 Blogs: 57 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer terug thuis
4 2
Gepost op 29 mei
Nederland Zeeland
Nog maar 1 nachtje slapen!!
0 8
Gepost op 21 mei
Australië Sydney
Vaarwel Melbourne!
0 6
Gepost op 18 mei
Australië Melbourne

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.