Rotorua reisblogs

modderpoelen en geisers

ingevalk was er (tot 11 mrt 2008) Gepost op 30 mrt 090 reacties

Vandaag stonden modderpoelen, kokende meertjes en stroompjes en veel kleurige terrassen op het programma. Ook wij gingen voor de geyser van 10.15u naar Wai-o-tapu. Eerst kaartje scoren bij de ingang van het thermal wonderland. Samen met drommen mensen lopen we die kant uit. Maar plots zie ik een bekend gezicht aan de andere kant van het pad. “Driekske, ben jij dat”? Aan de andere kant van de wereld kom ik een oud-collega van de ABN tegen. Ze is samen met haar man ook al een paar weken op vakantie en ook begonnen op het Zuidereiland. Bij de Geiser treffen we elkaar weer en wisselen de vakantieverhalen tot nu toe uit. Dan is het tijd voor de eruptie; het mannetje loopt naar voren laat zijn zeepje in de geiser vallen en enkele minuten later spuit het z’n 26000liter kokend water de lucht in. Een geweldig gezicht, maar ergens verwacht je nog heel veel meer, maar dat blijft uit.
We zeggen elkaar weer gedag en gaan ieder ons weg. Wij naar het thermal wonderland. Vooral het terras met daarin weer een meer dat de champagnepool wordt genoemd is prachtig om te zien. Ook het geluid dat uit de modderpoelen opstijgt is erg grappig. Raar idee dat dat allemaal veroorzaakt wordt uit het allerbinnenste van de aarde.

Na een paar uur staan we weer buiten. We keren terug naar Rotarua en gaan naar het Visitors buro. In een reismagazine hebben we gelezen over de Hidden Valley, maar in geen enkel boek wordt het nog genoemd en we waren het ook onderweg niet tegengekomen. Uit een brochure blijkt dat het beter bekend staat als Orakei Korako ja en die hebben we wel op een bord zien staan. Dus opnieuw gaan we highway 5 af richting Taupo en slaan nu af bij Mihi Bridge. Weer 21km countryroad met bochten waaraan geen eind lijkt te komen, maar dan doemt opeens een klein parkeerplaatsje op. Dat stond ook al in het tijdschrift: niet-toeristisch! Met een boot worden we naar de overkant gebracht van het riviertje en daar leidt een plankier langs nog veel meer terrassen, poelen, geisers en een grot met heeeerlijk warm water. En dat alles temidden van een prachtig woud. Ja dit mag wel hidden blijven; Super!

Morgen vertrekken we weer. Op naar Tauranga; dolfijnen en misschien ook wel orka’s. Zou geweldig zijn.

ingevalk Positie 5788 (0 p.) Lid sinds 15-10-2007 Foto's en tips: 30 Blogs: 24 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Thermal village
blogfoto nr. 2
hidden valley
blogfoto nr. 3
champagne poel
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

griep attack
3 0
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali
Ubud
3 1
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali
Paradijs
2 0
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.