Napier

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Art Deco Napier

Napier,
Nieuw-Zeeland


Napier wordt ook wel de Art Deco City genoemd, daarom is het des te leuker om in stijl te slapen in “The Masonic” een Art Deco hotel uit de jaren 30. In 1931 vond de grote Hawkes Bay aardbeving waardoor heel Napier verwoest werd. De stad is opnieuw opgebouwd in de architectuurstijl van die tijd – Art Deco. Er zijn weinig plekken op de aarde waar er zo’n grote concentratie Art Deco gebouwen bij elkaar is als in Napier. “The Masonic” ligt strategisch in het centrum aan de boulevard (Marine Parade) en nabij de lokale Visitors information Centre. Voor meer info, fotos en evt boekingen van het hotel raadpleeg hun [url="http://www.masonic.co.nz/" target="_blank"]website[/url]

Uit ervaring kan ik zeggen dat het genieten is in deze veelzijdige stad. Meerdere Art Deco sightseeing tours zijn te doen, wandelend of lekker decadent al rijdend in een auto uit dat tijdperk. Ik heb een geweldige paar uur met ‘Bertie’ en zijn rode Buick gehad, hij haalt je helemaal in jaren 30 stijl en kledij op vóór je hotel. Shoppen kan ook want er zijn verschillende Art Deco winkels met kleding, juwelen, porselein en meubels uit de jaren 30.
Maar er is meer:
De prachtige Jan van Genten kolonie bij Cape Kidnappers is te bezoeken op meerdere manieren, via het strand of ‘boven’ langs over privé landerijen. De [url="http://www.gannetsafaris.co.nz/ " target="_blank"]laatste[/url] heb ik gedaan, geweldig mooi over de schapenfarms.
Tevens zijn rondom Napier de oudste en beste wijnbereiding huizen, zodoende is een wijntour en proeverij de moeite waard. Meer informatie, tours en activiteiten bij [url="http://www.napiercity.co.nz/" target="_blank"]Napier Visitors Information Centre [/url]aan 100 Marine Parade.

Meer info over Art Deco Napier is te vinden onder [url="http://www.artdeconapier.com/" target="_blank"]deze link[/url]