Auckland reisblogs

Auckland, mooie stad aan het water

MMeijaard was er (tot 13 mrt 2012) Gepost op 17 okt 120 reacties

Ik ben in Nieuw-Zeeland! Jazeker! Zondagnacht (lokale tijd) ben ik geland op Auckland Airport na een lange vlucht. Dag 1 stond dus ook in het teken van mijn jetlag: misselijk, moe, belabberd, humeurig. Kortom, geen dag om over naar huis te schrijven, maar dat heb ik nu zojuist gedaan !

Ik kan nu slechts een korte impressie geven van mijn eerste dagen hier. Auckland is geen bijzondere stad, maar ik vind het wel erg mooi en leuk hier! Dat heeft denk ik deels te maken met de laidback sfeer, deels met hoe het er hier uitziet. De straten zijn hier breed, brede stoepen, veel groen, veel licht in de stad, en overal ben je dicht bij het water. Genieten! Het is zeker echt een stad om lekker doorheen te slenteren, even ergens te gaan zitten, boekje erbij, lekker in de zon! De temperatuur hier is op dit moment te vergelijken met zomer in Nederland. Het is het ene moment heerlijk strandweer, dan komt er weer ineens een fikse zeewind opzetten waardoor je even een trui aan moet doen, maar over het algemeen is het gewoon kortebroeken-slipper-hemdje-zonnebril-weer!

Het hostel is tof! Het zit natuurlijk stampensvol met backpackers die vrijwel allemaal supersociaal zijn en openstaan voor nieuwe contacten. Ik ga meestal ‘s avonds richting de hostelbar, en daar zitten dan een hoop mensen waar je gewoon lekker bij kunt gaan zitten. Om 19.00 (of zoals ze hier zeggen: 7PM, moet ik even aan wennen) wordt er een bescheiden gratis avondmaaltijd geserveerd, daarna zijn er activiteiten in de hostelbar. Zo heb ik al meegedaan aan de pubquiz, de beerpong-wedstrijd en een pool-toernooi. Op die manier heb ik al veel leuke mensen ontmoet! Het is hier een komen en gaan van mensen, allemaal met uiteenlopende plannen en routes. Echt heel interessant om alle verhalen aan te horen! En zoveel nationaliteiten!

In Auckland zelf heb ik ook al het één en ander gezien. Zo ben ik dinsdag naar Waiheke Island geweest, één van de vele eilanden in de baai bij Auckland. Prachtig! En hoe kan het lopen: ik liep daar alleen rond, maar liep gewoon toevallig een Frans meisje tegen het lijf die daar een beetje moeilijk op haar landkaart zat te kijken en hoppa; de rest van de middag ben ik met haar op stap geweest, hartstikke gezellig! En Waiheke Island is niet onaardig zoals ik al zei:

Gisteren heb ik een tourtje door Auckland gedaan met een bus. Een enthousiaste, typische NZ-surfdude vertelde een hoop tijdens de reis en we zijn regelmatig uitgestapt op mooie plekjes, zoals bij de Skytower, op een heuvel met een geweldig uitzicht op de stad, een oud stadspark (prachtige bomen en planten hebben ze hier! Van die grote dikke bomen, palmbomen, grote varens, noem maar op!), een enorme brug die Auckland met één van haar eilanden verbindt, mooie oude straten, heel leuk om de stad te leren kennen.

Mijn plan tot dusver is om nog tot ten minste mijn verjaardag in Auckland te blijven en daarna een trip naar de Bay of Islands te maken in het noorden, en bij terugkomst in Auckland de bus naar het zuiden te pakken. Ik ga denk ik met een busorganisatie hier het land doorcrossen. Die bus gaat via alle mooie plekken die ik wil zien, zoals surfmekka Raglan, de Bay of Plenty, Milford Sound, Abel Tasman National Park, en nog naar veel meer hot spots. Die bus zit vol met backpackers en je kan uitstappen waar je wilt, en hoe lang je wilt. Het is deels georganiseerd, deels ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. En in twee maanden kan ik een hoop zien. Zin in!

Conclusie: het komt wel goed met mij.

Tot de volgende!

Maria

MMeijaard Positie 31958 (0 p.) Lid sinds 10-09-2012 Foto's en tips: 10 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De drukke kruispunten in de stad, waarbij iedereen, echt iedereen, tegelijk mag oversteken. En prachtige brede straten, met bomen en veel ruimte. Leuke sfeer, leuke stad!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Adrenaline capital Queenstown, and more!
2 0
Gepost op 17 oktober
Nieuw-Zeeland Queenstown omgeving
Het prachtige zuidereiland van Nieuw-Zeeland
2 1
Gepost op 17 oktober
Nieuw-Zeeland Queenstown omgeving
Abel Tasman Paradise!
2 0
Gepost op 17 oktober
Nieuw-Zeeland Abel Tasman NP

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.