Auckland reisblogs

Een eerste kennismaking met Nieuw Zeeland

corinerick was er (tot 10 mrt 2010) Gepost op 19 jun 111 reacties

6 maart 2010 rond het middaguur landen we op het vliegveld van Auckland. Na een (voor C. en R.) nacht zonder c.q. erg weinig slaap zijn we aan de andere kant van de wereld aanbeland. We gaan vlot door de douane en immigratie en zijn snel bij de organisatie waar we de camper hebben gehuurd. Na een inspectie en een instructie gaan we ‘on the road’. Eerst even boodschappen doen en dat door naar het ‘Top 10 Holiday Park’ in Auckland. De middag is al om als we goed en wel op onze plek staan. De jongens kunnen nog even lekker spelen in de speeltuin, douchen en dan onder de wol.

De volgende dag staat Auckland op het programma. Omdat we nog moeten wennen aan het tijdsverschil zijn we er niet heel vroeg uit. Met de bus naar Auckland duurt ook nog eens een klein uur. Eerst dus lunchen en dan verder struinen door de binnenstad. We gaan omhoog in de Skytower, en bekijken Auckland vanaf 186 en 220 meter hoogte. Een fantastisch uitzicht. L. is vooral onder de indruk van de personen die een ‘skydive’ doen vanaf de toren. Via Albert Park lopen we terug en pakken de bus terug. Auckland lijkt geen stad te zijn om erg lang te blijven hangen.

De volgende dag pakken we onze boel in en rijden we eerst naar een attractie in Auckland waar pinguïns, haaien en andere vissen te zien zijn. Met een ’snowmobiel’ gaan we langs de pinguïns. Er zijn twee soorten pinguïns te zien die beide leven op de Zuidpool. Na de pijlstaartroggen zien we haaien en andere vissen. Rond de middag lunchen we nog even in Auckland en vertrekken we naar Paihia, gelegen aan de Bay of Islands. Eind van de middag komen we aan. We zoeken een plekje in de buurt van de speeltuin zodat we zicht hebben op L. en K. als ze aan het spelen zijn.

Dinsdag 9 maart staat een boottocht op het programma. C. houdt niet van deining en de jongens zijn nog te jong om mee te gaan, dus R. gaat alleen. Het is laagseizoen, dus de boot zit bij lange na niet vol. Even buiten de haven zien we al snel een groep dolfijnen. Dit was het doel van de trip: zwemmen met dolfijnen (in het wild en niet in gevangenschap). Na eerst de dolfijnen te hebben bekeken volgt een instructie en kunnen we het water in. Gewapend met snorkel, flippers en onderwatercamera worden we ‘gedropt’. In totaal zullen er drie ‘drops’ volgen en krijg ik de kans om de dolfijnen tot op een meter te naderen. Met dank aan de onderwatercamera is dit ook vastgelegd zodat het thuisfront getuige kan zijn… ’s Middags gaan we nog even shoppen en met de jongens naar het strand. Steentjes en takken in de branding gooien blijven ze leuk vinden.

Woensdag is het alweer tijd om te vertrekken. Een lange reisdag volgt. Ongeveer 500 kilometer te gaan met een langzame camper door heuvelachtig gebied via B-wegen. We rijden aardig door en hebben zo’n 8 uur nodig om op onze volgende bestemming te komen: Rotorua. Het geothermisch meest actieve gebied van Nieuw-Zeeland.

corinerick Positie 14502 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

hoe vond je de route naar Rotorua? Hobbitachtig landschap? we twijfelen nog of we zelf gaan rijden of met de bus (geen foto van de dolfijnen?)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.