Tongariro Crossing

'461425' door jamievanommering '461425' door jamievanommering

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Emerald lakes

jamievanommering

Deze foto maken wij tijdens onze mooiste dagwandeling in Nieuw-Zeeland; de Tongariro Alpine Crossing. Net nadat we het hoogste punt over zijn, hebben we zicht op deze geweldige groene meertjes. Om er te komen moeten we via een vrij steil grindpad afdalen. Maar dat is de moeite waard!

'503308' door jamievanommering '503308' door jamievanommering

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongariro Alpine...Cr

jamievanommering

Het is ongetwijfeld de meest spectaculaire dagwandeling die je in Nieuw-Zeeland kan maken: de Tongariro Alpine Crossing. Je bent er een uurtje of acht zoet mee en halverwege word je beloond met dit uitzicht op de Ngauruhoe vulkaan (beter bekend als Mount Doom; een van de filmlocaties van Lord of the Rings). Het is vaak slecht weer in dit gebied. Kom je in de buurt van de Tongariro Alpine Crossing? Check dan goed de weersvoorspelling en kies een zonnige dag uit. Met slecht weer mag je de wandeling namelijk niet maken.

'522907' door DaphneLange '522907' door DaphneLange

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongariro,...Nieuw-Ze

DaphneLange

Adembenemende uitzichten, besneeuwde bergtoppen, prachtige landschappen, dat is Nieuw-Zeeland. Hier zien we Tongariro. Tijdens de wandeltocht heb je de mooiste uitzichten, het is behoorlijk zwaar en soms wil en kun je niet meer maar het is zo enorm de moeite waard. Tijdens de 8 uur durende tocht loop je door verschillende landschappen en drink je water uit de riviertjes, verser kan niet. En dan kom je, na een hele klim, boven en is dit het uitzicht! Daar doe je het toch voor? Ohja en deze foto is niet bewerkt, dit is "puur natuur", dat is toch wel even een vermelding waard dacht ik zo.

'525658' door EmilyGohres '525658' door EmilyGohres

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Een spectaculaire...w

EmilyGohres

De Tongariro Alpine Crossing is een van de meest populaire wandeltochten in Nieuw-Zeeland die je binnen een dag kunt lopen. Na een lange klimtocht tussen de vulkanen Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe door, word je beloond met een fantastisch uitzicht over een spectaculaire vallei met felgroene meren. Mount Ngauruhoe heeft model gestaan voor Mount Doom in de Lord of the Rings-films. De wandeling is het zwaarst wanneer je weer naar beneden moet lopen, waarbij je meer dan een kilometer in hoogte daalt. De route is 20 kilometer lang, en hier doe je ongeveer 8 uur over. Je kunt er ook voor kiezen om een of beide vulkanen nog te beklimmen, maar dan moet je flink doorlopen om de laatste bus naar het dorp te halen. Misschien kan je de twee komende dagen niet meer lopen, zoals ik, maar dat is het absoluut waard!

'286230' door Rsteeghs '286230' door Rsteeghs

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Turquoise meertjes

Rsteeghs

Tijdens een van de mooiste wandelingen die R. en ik maakten (de Tonggariro Crossing) werden we na een pittige klim over los lavagesteente bovenaan de top beloond met dit schitterende uitzicht: zwartbruin gesteente, rotspieken, zwaveldampen en twee turquoise meertjes in de diepte. Als je heel goed kijkt zie je beneden, net linksboven het kleine meertje een paar stipjes. Dat zijn mensen. Zo krijg je een aardig idee van de enorme uitgestrektheid van dit gebied. Zo mensen, wat een heerlijk frisse dag was het vandaag en hij is nog niet voorbij! Morgen wordt het weer warm, want dan staat goudgeel op het programma!!!

'508341' door scorpio62 '508341' door scorpio62

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongariro Alpine...Cr

scorpio62

Nieuw-Zeeland, noordereiland, Tongariro National Park. De Tongariro Crossing staat omschreven als een wandeling, 19,4 km, waar je zo'n 7 tot 8 uur over doet. Pittig, in soms snel veranderende weersomstandigheden, waarbij de ondergrond ook heel erg verschilt. Desalniettemin: FANTASTISCH!! Zeker als je, net als wij, het geluk mag hebben dat je de kraters kunt bereiken met een strak blauwe hemel. Soms word je heel erg duidelijk gemaakt dat je als mens maar een klein, nietig deeltje van die mooie aardkloot uitmaakt, maar als je dat moment dan in zo'n omstandigheid mag ervaren wil je er alleen maar van genieten. Heel erg gaaf en het afzien dubbel en dwars waard!

'274985' door Tsjikatilo '274985' door Tsjikatilo

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Achter de wolken

Tsjikatilo

Nog 3999 te gaan...keer mijn lens schoonpoetsen bedoel ik dan. De laaghangende bewolking, de motregen en de harde wind maakten het mijn toestel niet makkelijk om te focussen. Ikzelf deed niet anders om maar rechtovereind te blijven op de smalle richeltjes ergens aan de top van de Tongariro crossing. Maar als je dan wordt getrakteerd op wat blauwe lucht en als toetje een mooie regenboog...wel dan vergeet je snel dat je rechterzijde compleet bevroren is en je pas halverwege bent....

'439231' door marjoleinoudejans '439231' door marjoleinoudejans

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Blauwe kratermeren

marjoleinoudejans

Wat een mazzel... De Tongariro Crossing kunnen lopen terwijl er nog sneeuw ligt! Vaak is deze wandelroute dan gesloten, omdat het te gevaarlijk is met sneeuw. Na een pittige wandeling kwamen we aan op het hoogste punt van de route, met dit geweldige uitzicht als beloning... Wat een fantastisch moment!!!

'490817' door elinedg '490817' door elinedg

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Camping met uitzicht

elinedg

Verblijf tip voor iedereen. Voorafgaand aan de tongariro crossing verbleven wij op de camping van 'discovery lodge'. Naast een camping hebben ze ook lodges en ze organiseren verschillende activiteiten. Prachtig uitzicht en alles goed voor elkaar. Ook bereikbaar via bus en verzorgt transfers naar het beginpunt van de tongariro crossing. Voor backpackers die aangewezen zijn op ov en niet houden van standaard bustours en hostels een echte aanrader.

'457149' door chateau '457149' door chateau

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongariro-crossing.

chateau

Op het moment dat we aan de 19 kilometer lange Tongariro-crossing begonnen was het stralend weer. Echter bovenop één van de kraters van Mount Ruhepahu was het bijna helemaal bewolkt met zo nu en dan nog een zonnetje. Vreemde gewaarwording om over warm, mul lavazand te lopen terwijl op de roodgekleurde wanden van de krater sneeuw ligt.

'286955' door Rsteeghs '286955' door Rsteeghs

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Laatste!!!

Rsteeghs

Mijn laatste foto in deze enerverende (en drukke ;-) themaweek maakte ik tijdens de Tonggariro Crossing wandeling. Links onderin de foto zie je het pad waarover R. en ik hadden gelopen, waarna we werden beloond met dit uitzicht op o.a. Mount Ngauruhoe (Mount Doom uit de Lord of the Rings), de hoogste berg op de foto. De berg daarvoor is Red Crater, ook prachtig en we zijn er vlak langs gewandeld. Het stoom dat je ziet is afkomstig van de turquoise zwavelmeertjes waarvan ik eerder deze week een foto plaatste en die foto maakte ik vanaf de berg helemaal rechts op de foto (je ziet vanaf daar ook een grijs pad omlaag slingeren). Het leek me wel een mooie foto om deze dag (rood-wit-blauw) en deze themaweek vol kleur mee af te sluiten. Echt geweldig hoe iedereen heeft meegedaan, dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken! Bedankt voor alle mooie foto’s! Ik heb inmiddels in de wandelgangen vernomen dat ik geacht wordt een prijs uit te reiken voor de mooiste foto en dat doe ik natuurlijk heel graag! Degene met de mooiste foto krijgt binnenkort een fantastische en zeer toepasselijke beloning opgestuurd, dus doe nog maar even je best!

'275620' door Rsteeghs '275620' door Rsteeghs

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Zwavelpoel

Rsteeghs

Tijdens mijn mooiste wandeling ooit (Tongariro Crossing in Nieuw Zeeland; zie voor meer info mijn tip hierover) was dit één van de vele prachtige zwavelpoelen die we onderweg tegenkwamen in het bijzondere landschap. Het stonk gelukkig niet!

'445438' door marjoleinoudejans '445438' door marjoleinoudejans

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Kratermeer Tongariro

marjoleinoudejans

Het is prachtig, de Tongariro Crossing (tegenwoordig omgedoopt tot Tongariro Alpine Crossing) kunnen lopen terwijl er nog sneeuw ligt! Vaak is deze wandelroute dan gesloten, omdat het te gevaarlijk is met sneeuw. Dit is het zicht op een van de vulkanen en kratermeren op deze 20 km lange trekking.

'400023' door damfschoenmakers '400023' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Walk

damfschoenmakers

Heen en terug wandelen in dit prachtige natuurgebied, zo'n slordige 17 km in de benen. Kapot maar voldaan lagen we vroeg in bed nog na te genieten van deze mooie tocht. En iedereen die dit kan lopen is het een echte aanrader.

'355008' door Diana '355008' door Diana

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Geluk bij een ongeluk

Diana

Locatie: Tongariro NP. De Tongariro Crossing is een van de uitdagendste hikes die je als wandelliefhebber kunt ondernemen in Nieuw Zeeland. Deze 19,5 km lange tocht brengt je naar de krater van Mount Tongariro en onderweg wordt je getrakteerd op de meest mooie uitzichten. Deze tocht stond dus hoog op ons lijstje. Het nadeel van deze tocht is helaas ook de grilligheid van het weer dat je onderweg kunt hebben. Daartoe adviseert men om eerst de informatie in het visitorcenter te controleren. En ondanks het prachtige weer zag het er voor die dag niet goed uit voor ons; regen, sneeuw en hagel onderweg met een temperatuur op de top tijdens buien rond het vriespunt. Je hoeft geen Einstein te zijn om tot de comclusie te komen dat het slimmer is om maar iets anders te gaan doen, hetgeen we dan ook maar gedaan hebben. De vulkaan heeft inderdaad de gehele dag in de wolken gehangen, doch tegen de late namiddag hadden de weergoden er schijnbaar genoeg van en schoof het wolkendek weg, waardoor we wel nog een mooi uitzicht cadeau kregen. En dat zie je niet vanaf de top!

'404199' door RoMa2009 '404199' door RoMa2009

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Ogenschijnlijke rust

RoMa2009

December 2012, Noordereiland, Nieuw-Zeeland. Mount Ngarahoe (decor voor Mount Doom in de film Lord of the Rings) ligt er vredig bij in het National Park Tongariro maar dat is slechts uiterlijke schijn. De Ngarahoe behoort tot de meest actieve vulkanen ter wereld en slechts enkele dagen geleden heeft hier in de nabije omgeving nog een vulkaanuitbarsting plaatsgevonden. Het haalt zelf het nederlandse nieuws. Voor ons betekent dit dat wij één van de mooiste wandelingen op onze aarde (de Tongariro Crossing) niet kunnen maken. De natuur bepaalt wat de regels zijn.

'457699' door damfschoenmakers '457699' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Zicht

damfschoenmakers

Af en toe zie je deze berg niet vanwege de mist maar wij hadden geluk en hadden we een mooi uitzicht op deze grote berg bij de Tongariro crossing.

'508456' door scorpio62 '508456' door scorpio62

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongariro Alpine in..

scorpio62

Na afloop van onze crossing door het Tangariro National Park (zie eerdere foto), fris gedoucht, de spieren weer ontspannen hebben we genoten van de ondergaande zon die de hoogste krater van dit park rood liet kleuren. Duidelijk wat anders dan rood door de lava of het vuur maar misschien wel minstens net zo'n fantastisch gezicht. Je realiseert je dan echt dat je een bofkont bent ;-)

'449457' door damfschoenmakers '449457' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tangariro

damfschoenmakers

Heerlijk om hier een wandeling te maken in dit mooie gebied en dan ook nog prachtig weer hebben. Uitzicht hadden we op deze prachtige berg / natuur.

'559308' door karinm '559308' door karinm

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Mordor

karinm

Het land van Mordor, in de film The Lord of the Rings, kun je zelf ervaren als je de Tongariro Crossing loopt; het gebied was in 2000 de plek waar een deel van deze films is opgenomen. De crossing is een tocht door het meest bizarre, ruige landschap dat je je kunt bedenken. De 3 vulkanen die je tijdens je tocht tegenkomt zijn Tongariro, Ruapehu en Ngauruhoe (ngau-ruh-hoo-wie, met de klemtoon op hoo.) De Tongariro en de Ngauruhoe kunnen als uitstapje van de route ook nog beklommen worden, dit zijn wel lastige beklimmingen vanwege de losse steentjes en gruis, maar zeker de moeite waard. Trek sowieso een hele dag uit voor deze wandeling, en wees voorbereid op een plotselinge omslag in het weer. Vaak kan de tocht niet eens worden gelopen omdat het weer te slecht is. Wij hadden geluk, de geplande dag konden we deze geweldige wandeltocht maken in prachtig weer. Op de foto zie je de Red Crater, het hoogste punt op de route waar je naar toe klimt (1886m); de kleur komt van het vele ijzer in de grond. Deze vulkaan is nog steeds actief. Vlak na de Red Crater kom je bij de Emerald lakes, waarvan ik in een ver verleden al eens een foto heb geplaatst.

'441104' door chapootje '441104' door chapootje

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Krater in rust

chapootje

Vulkanen vind ik een van de mooiste natuurfenomenen. De vormen, de kleuren, de enorme natuurkracht die ze uitstralen. Op deze foto een van de kraters van de Tongariro in Nieuw Zeeland. Wij maakten de wandeling in 2007. Sindsdien is deze actieve vulkaan nog enkele keren uitgebarsten.

'488340' door damfschoenmakers '488340' door damfschoenmakers

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Bergen

damfschoenmakers

Als je van wandelen en mooie landschappen met een mooi uitzicht houdt moet je hier naar toe de Tangariro crossing. Prachtige natuur met goede wandelpaden helemaal naar boven toe waar je een mooi uitzicht hebt op de 2 kratermeren.

'396632' door reneevaessen '396632' door reneevaessen

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongoriro crossing,..

reneevaessen

De helderblauwe kleur van dit meer wordt veroorzaakt door (giftige) mineralen die zich in dit water bevinden. Het is dus erg ongezond om in dit water te zwemmen, al nodigt de kleur je hier wel toe uit...