Northland, Bay of Islands

Zwemmen met dolfijnen...

SaskiaG was hier op 2010-02-20 Gepost op: 2010-02-23 3 reacties.
Na een lange reis via Frankfurt en Singapore kwamen we op 16 februari eerst in Sydney aan. Hier hebben we tijd gehad om de stad te verkennen en zijn we naar het mooie gebied van de blue Mountains gegaan. Hier hebben we het geluk gehad om kangaroes, kaketoes en parkieten in de vrije natuur te zien. Uiteraard zijn we daar ook nog naar de Three Sisters gaan kijken. Een mooie rotsformatie. Na 2 dagen zijn we doorgevlogen naar onze eigenlijke doel. Nieuw Zeeland. Na 2 dagen op het mooie schiereiland Coromandel ( echt de moeite waard! Ga zeker wandelen naar Cathedral Cove. Let op, deze is alleen tijdens eb en 2 uur ervoor en erna bereikbaar! Anders kun je er niet onderdoor lopen). Op 20 februari kwamen we dan aan in de Bay of Islands, ons doel: zwemmen met dolfijnen. We hadden een erg mooie zeiltocht geboekt bij Carino. 6 uur lang op zee tussen de eilanden doorvaren, en als de dolfijnen het toelaten mocht je met ze gaan zwemmen. Maar ja, dan moet de natuur wel meewerken. Na 6 uur gevaren te hebben was het aantal dolfijnen dat we gezien hebben NUL. Jammer, maar zo blijkt maar weer, de natuur laat zich niet dwingen. Wel hebben we een aantal little blue pinguins gezien, de kleinste pinguinsoort ter wereld. Dat was in ieder geval iets. Dus mocht je ooit deze kant op komen en een dolfijnentocht gaan maken, je hebt geen garantie dat je zult zien. Maar als je gaat is de zeiltocht met Carino absoluut een aanrader. We hebben een heerlijke dag gehad. De komende 3.5 week zijn we nog hier om nog veel moois te gaan beleven!!
0
3
Alle blogs van SaskiaG
 

3 reactie(s) bij "Zwemmen met dolfijnen..."

 • profile image comment

  Jammer van de dolfijnen, maar verder is er veel te genieten. Nog veel plezierde komende weken.

  Door Jelle51 • geplaatst op 2010-02-23 16:03:25
 • profile image comment

  Wat een heerlijk berichtje jammer van de dolfijnen maar inderdaad die laten zich niet dwingen. Wij wensen jullie nog heel veel plezier daar maar dat zal wel lukken.

  Door schenkel • geplaatst op 2010-02-23 12:30:05
 • profile image comment

  Wat jammer dat de dolfijnen niet meewerkte.Leuk iets van jullie te horen heel veel plezier de komende weken. Hartelijke groetjes, Margo

  Door gorke • geplaatst op 2010-02-23 10:18:25

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.