Northland, Bay of Islands

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Northland, Bay of Islands image

Kerikeri, Bay of Islands

Northland, Bay of Islands
Nieuw-Zeeland
Deanbanffer

Kerikeri, Bay of Islands

Hallo daar aan de andere kant van de wereld!

Gisteren zijn we in de ochtend vertrokken met onze auto (Toyota Corolla) vanuit Auckland naar het noorden van Nieuw Zeeland, genaamd Northland.
Het begon al goed, want het was een regenachtige dag en we moesten natuurlijk links gaan rijden.....
Dat is echt even wennen als je op eens aan de andere kant van de auto zit met het stuur rechts en de bijrijder links. Als je dus rechts of links af wilt slaan je de ruitenwisser ziet bewegen. Maar gelukkig zijn we de stad goed uitgekomen en kwamen we daarna op rustigere wegen richting het noorden.

We moesten deze dag op weg naar de plaats Kerikeri in de Bay of Islands. Onderweg veel mooie natuur gezien, in deze regio is het landschap vooral heel glooiend maar wat ook opvalt is dat je palmbomen ziet in combinatie met naaldbossen en yucca's. Soms lijkt het landschap op Zwitserland of Oostenrijk en dan waan je je 5 minuten later weer in een tropische omgeving.
Tip van de dag was onze lunchstop: een erg leuke B&B, Matakohe House, met restaurantje gerund door een ouder echtpaar genaamd Lynn en Alex. Het ligt in het gebied van de Kaori bomen, wat de grootste bomen ter wereld zijn en vroeger gebruikte men deze bomen om lijm ed mee te maken. Maar de Maori gebruikten de bomen om krijgskano's te maken, die hebben we al gezien in het Auckland Museum.

We vervolgden onze trip nu richting het Kaori Forest om de bomen eens in levende lijve te zien. Onderweg wel waarschuwingsborden tegengekomen voor de Kiwi, maar helaas nog geen echte gezien...
Eenmaal aangekomen in het bos volgde een wandeling op zoek naar de 2e grootste boom van de wereld. Deze boom zie je op de foto, die is echt HUGE!!!! In omvang maarliefst 16,4 meter en ruim 45m hoog. Je weet echt niet wat je ziet, is bijna niet te bevatten. De begroeing in dit bos is heel divers en alles staat onwijs dicht op elkaar, ook hier weer soort varenpalmbomen en yucca's ed.

Daarna zijn we verder gereden naar onze eindbestemming Kerikeri. Omdat we pas laat de auto kregen vanmorgen zouden we later aankomen in Kerikeri, dus maar even bellen dat we laat zouden aankomen. En wat bleek, zijn het Nederlanders die het runnen, die zitten echt overal!
Bij aankomst waren we echt heel aangenaam verrast, een top locatie en super mooie huisjes. Deze mensen hebben 5 jaar geleden de sprong gewacht om hun droom waar te maken en zijn nu sinds 2 jaar de trotse eigenaren van een mooi stuk grond met 4 luxe cottages in een vallei in Kerikeri, zie de foto. Ons huisje had een volledige keuken, enorme badkamer, terras en grote slaapkamer. Van alle gemakken voorzien, zelfs Nederlandse TV, BVN TV ons wel bekend van Curacao:)

Volgende dag waren we al weer vroeg wakker, door alle vogels in de omgeving en toch de jetlag.
Op zich niet heel erg, want voor vandaag hadden we verschillende plannen. We wilden namelijk een boottocht gaan maken door de Bay of Islands om de dolfijnen in hun natuurlijk omgeving te kunnen zien.
Eerst zijn we wat plaatsjes in de omgeving gaan bekijken zoals Russell en Paihia en hebben ons voor de eerste keer moeten insmeren met factor 30, dat wordt hier door iedereen aangeraden door de sterke straling van de zon.
Om 12.30 begon onze boottocht, wij maar hopen dat we de dolfijnen ook gaan zien want dat gebeurd niet altijd. Maar we hadden geluk want na slechts 10 minuten hadden we al een groep van zo'n 20 dolfijnen gevonden. Wat gaaf om ze zo in het wild te zien. Zie de foto. Toch heel anders dan wanneer je met ze in een zwembad ligt.

Nou luitjes dat was het dan weer wat betreft de bay of Islands, morgen vervolgen we onze reis richting Coromandel.
Weer bedankt voor al jullie reacties en tot snel weer!
Dennis en Anouk

Foto's

a2b92.jpg
a2b92.jpg
Deanbanffer
65d49.jpg
65d49.jpg
Deanbanffer
430ab.jpg
430ab.jpg
Deanbanffer