Auckland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Auckland image

Vliegen, wachten, vliegen, wachten, slapen

Auckland
Nieuw-Zeeland
WeirdosopWereldreis

Vliegen, wachten, vliegen, wachten, slapen

16 - 19 februari:

Eindelijk is het dan zover: de grote reis gaat beginnen! Al ruim 1,5 jaar keken we hier naar uit en nu is het dan ein-de-lijk zover!! Om 10:00 uur spraken we met beide families af op Schiphol, om daar nog even wat te drinken en dan ons uit te zwaaien. Onze tassen werden ingeleverd; wat best snel ging! We zijn meteen door gegaan naar de gate, waar we nog 'maar' drie kwartier hoefden te wachten. Rond 12:15 uur mochten we het vliegtuig van Cathay Pacific in en kon de ruim tien uur durende vlucht naar Hong Kong beginnen!

We waren de lucht nog niet in of het ging alweer helemaal mis. Op de een of andere manier hebben we altijd problemen met WATER op onze vakanties (Valencia: overstroming door de regen; Napels: Airco die precies in de koffer van Sanne lekte). Nu dus ook: tijdens het opstijgen kwam er een enorme waterstraal uit het plafond, precies op Sanne d'r schoot. Gevolg: hele broek + stoel nat, yes. Helaas was er geen andere plek meer vrij in het vliegtuig, dus kreeg Sanne gewoon een kleedje over d'r stoel heen zodat ze in ieder geval droog kon zitten. Verder was het een prima vlucht: best lekker eten, goede films en niemand die achter ons zat. Helaas zaten we wel naast de keuken, waardoor we de hele tijd in een mengelmoes van allerlei geuren zaten (soms lekker, soms minder lekker).

Rond 7:00 uur (lokale tijd) landden we in Hong Kong. In Nederland was het ongeveer 00:00 uur, dus wij waren best moe. We hadden een tussenstop van zo'n 8 uur voor de boeg dus gingen meteen op zoek naar een plekje waar je lekker kon zitten/liggen. Ergens liggen werd meteen al moeilijk, omdat elke stoel leuningen had. Zitten werd het dus. Uiteindelijk een beetje doelloos rondgelopen en maar bij de Burger King aan een tafel gaan zitten. Daar hebben we een ruime tijd Friends zitten kijken, waardoor de tijd wat sneller ging. Op het vliegveld van Hong Kong is ook een IMAX-bioscoop, maar dat was best wel duur dus dat hebben we maar niet gedaan... (gierig eigenlijk)

Om 15:25 uur vertrok eindelijk ons vliegtuig naar Auckland. Deze keer geen watertaferelen gelukkig. We waren voor ons gevoel al de hele nacht op en waren dus heel erg moe. Emily heeft de halve vlucht geslapen en was niet wakker te krijgen voor eten, terwijl Sanne maar geen goede positie kon vinden om in te slapen. Dus toen heeft ze maar een half seizoen van The Great British Bake-Off (de Engelse variant van Heel Holland Bakt) gekeken.

Iets voor 7:00 uur landden we in Auckland. EINDELIJK! Toen begon het grote wachtfestijn weer: eerst in het vliegtuig om er überhaupt uit te komen. Vervolgens moesten we door immigratie waar ook een mega lange rij stond (het leek de Efteling wel). Daarna konden we onze tas van de band halen. Daar hoefden we wonderbaarlijk genoeg niet te wachten, want ze lagen al op de band. Maar het was te mooi om waar te zijn, want we moesten nog een keer door een soort immigratie. Hier controleerden ze of je geen 'illegale' goederen het land in smokkelden. Letterlijk alles was illegaal: van een appel tot een tent. Zelfs water mocht niet! Gelukkig deden ze niet moeilijk over onze flesjes water en zakje pinda's. Rond 8:30 uur waren we dan eindelijk buiten het vliegveld! Maaaaarrrr: we konden pas vanaf 13:00 uur ons appartement in. Nog meer wachten dus, yessss! We wilden eerst op het vliegveld wachten, maar zijn toch maar alvast de stad in gegaan met de Skybus.

Om 10:15 uur stonden we voor ons appartement, en inderdaad: we konden er nog niet in. De eigenaresse zou een sleutel in de brievenbus verstoppen, maar die lag er nog niet. Tegenover ons appartement stond een bankje waar we de hele tijd hebben zitten wachten. Elke keer als er iemand naar buiten kwam kregen we een beetje hoop, maar meestal werd die hoop gelijk met de grond gelijk gemaakt... Zelfs de Masuka-look-a-like (Dexterfans begrijpen dit) had geen sleutel. Rond 12:30 uur was daar dan eindelijk de reddende engel en konden we naar binnen! Spullen neergelegd en bijna meteen in slaap gevallen. Vergeten een wekker te zetten dus we werden opeens om 1:00 uur wakker, oeps...

We zijn de hele nacht nog wakker gebleven en 's ochtends lekker gaan douchen en ontbijten. Daarna even naar de megasupermarkt hier om de hoek gegaan (ze hebben zelfs zuurkool van HAK en beschuit van Bolletje!) om wat te eten te halen voor 's middags en 's avonds. Daarna nog even lekker op ons balkonnetje gezeten in de zon (het is hier ongeveer 25 graden, heerlijk!). Rond 13:30 uur nog even de stad in gegaan. Alles is hier op loopafstand, erg fijn! Eerst naar de beroemde Skytower gelopen, waar je voor $ 25 (= ongeveer € 15) naar boven kon. Dat vonden we de moeite niet dus hebben we alleen even in de souvenirshop gekeken. Je kan er ook van af springen (aan een touw uiteraard). Bijna 200 meter hoog is die toren, dus dat was niks voor ons :-). We zagen iemand naar beneden springen, binnen 10 seconden was hij beneden.

Vervolgens zijn we weer terug gelopen richting Queen Street (grote winkelstraat). Vanaf daar zijn we verder gegaan naar Albert Park. We verwachtten een soort Vondelpark, met grasvelden en vijvers, maar het leek wel een jungle! Hele grote bomen met rare kronkelende takken en mega grote wortels. Super gaaf om te zien! Morgen vind hier ook het Lantern Festival plaats, waar het Chinese Nieuwjaar wordt gevierd. Er zijn dan allemaal martial arts voorstellingen, diabolo cursussen, eetkraampjes en natuurlijk honderden lantarens. We zijn erg benieuwd!

Foto's

c8928.jpg
c8928.jpg
WeirdosopWereldreis
574a6.jpg
574a6.jpg
WeirdosopWereldreis
574a6.jpg
574a6.jpg
WeirdosopWereldreis
0ab8a.jpg
0ab8a.jpg
WeirdosopWereldreis
0ab8a.jpg
0ab8a.jpg
WeirdosopWereldreis
afee1.jpg
afee1.jpg
WeirdosopWereldreis
afee1.jpg
afee1.jpg
WeirdosopWereldreis
0f5fd.jpg
0f5fd.jpg
WeirdosopWereldreis
0f5fd.jpg
0f5fd.jpg
WeirdosopWereldreis
eb5fb.jpg
eb5fb.jpg
WeirdosopWereldreis
eb5fb.jpg
eb5fb.jpg
WeirdosopWereldreis
658a6.jpg
658a6.jpg
WeirdosopWereldreis
658a6.jpg
658a6.jpg
WeirdosopWereldreis
f4527.jpg
f4527.jpg
WeirdosopWereldreis
f4527.jpg
f4527.jpg
WeirdosopWereldreis