Auckland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Auckland image
Auckland image Auckland image

Auckland

Auckland
Nieuw-Zeeland
Reefje

Auckland Council

Seek.co.nz is mijn nieuwe favoriete website geworden. Ik weet alleen niet of het wederzijds is, aangezien de vele werk advertenties me nog steeds niet aan een baan hebben geholpen. Elke dag bellen met 4 verschillende uitzendbureaus levert alleen maar een hoop gezucht op aan de andere kant van de lijn. En ja, ik ben de eerste die ze bellen als er wat voorbijkomt. Na een week elke dag dezelfde routine uit te voeren, komt Madison uitzendbureau haar belofte na. Ze hebben een administratieve klus van 4 weken bij de Auckland Council.

De Auckland Council regelt alles van park onderhoud tot parkeervergunningen en evenementen. Dat zou toch zeker een mooie ingang zijn, als ik hier wat connecties op kan doen voor een toekomstige events klus. Na een busrit van 20 minuten, sta ik voor de balie van de Auckland Council in Takapuna. Voor mij staat een meisje van ongeveer mijn leeftijd. Uit haar verhaal maak ik op dat zij ook vandaag voor het eerst begint. Als we eenmaal samen in de lift staan en we wat meer van elkaar te weten komen, blijkt dat we allebei door Madison zijn aangenomen om op dezelfde afdeling te werken voor de komende 4 weken. Wel zo gezellig!

Het werk is niet heel bijzonder. Wij zijn voornamelijk aangenomen om de stapel (nou ja 4 stapels) papieren achterstand weg te werken. Het gaat voornamelijk om ingevulde bijstandsformulieren. We moeten alle gegevens in de computer typen en checken, de formulieren terug sturen als er gegevens ontbreken en als alles compleet is de formulieren afhandelen. En dat elke dag voor de komende 4 weken! Gelukkig is het team leuk en blijken Monica en ik veel gemeen te hebben.

Monica is net iets jonger dan ik (27 jaar) en woont tijdelijk bij haar moeder met haar man. Ze is Nieuw Zeelandse, heeft ook flink wat gereisd en heeft haar man in Israël leren kennen. Samen hebben ze een tijdje in Barcelona gewoond (waar hij vandaan komt) en hebben ze onlangs besloten om terug naar Nieuw Zeeland te verhuizen. Zij wilde graag een grafisch ontwerp studie afronden in Auckland en vervolgens een mooie baan vinden. Alleen…is dat nog niet echt gebeurd. Haar vriend werkt ook voor de Auckland Council, maar dan in het centrum van Auckland. Lastig vindt ze het wel om weer te settelen in Auckland.

Elke pauze genieten we van elkaars gezelschap en de bijbehorende verhalen / dromen die we elkaar in geuren en kleuren vertellen. Het lijkt net alsof we elkaar al jaren kennen. Met gemak snijden we verschillende onderwerpen aan over reizen, cultuur verschillen, eten, familie en vrienden. Het is dan ook bijzonder raar wanneer het einde na 4 weken in zicht is. Als we samen de bus uitstappen geven we elkaar een big hug en beloven we zo snel mogelijk af te spreken en onze vriendjes aan elkaar voor te stellen. Alleen komt die ontmoeting er niet. Twee maanden na onze laatste werkdag, vertelt Monica dat ze hebben besloten om terug naar Barcelona te gaan. Wie weet zien we elkaar volgend jaar in Barcelona met een tafel vol tapas en glazen sangria voor ons, zoals we wel vaker besproken hadden tijdens onze pauzes.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.