Milford Sound

'449401' door dreamer666 '449401' door dreamer666

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Fotograaf @ Milford..

dreamer666

Een lokale fotograaf aan het werk tijdens een mooie zonsondergang aan Milford Sound. Hij vertelde ons dat je hier heel veel geluk moet hebben met het weer en dat we 'lucky' waren om het zo te zien.

'514607' door RoelBeurskens '514607' door RoelBeurskens

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Milford sound on a...

RoelBeurskens

Hier regent het 300 dagen per jaar. Vooral in september wanneer deze foto is genomen. De dag hiervoor en 2 dagen erna was de weg er naar toe door het slechte weer dicht. Veel geluk dus. Door naar voor en naar achter te stappen (de voorgrond in ogenschouw nemend) heb ik de zon half achter de berg uit laten komen voor goeie dosis tegen licht in de foto.

'457691' door chateau '457691' door chateau

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Milford Sound

chateau

De tocht door de Milford Sound was er voor ons één van mist, heel veel wind, en nóg meer regen. Fotograferen op een boot die enorm deint viel niet mee. Het is natuurlijk prachtig als de weergoden meewerken op zo'n dag, maar dit had toch ook wel iets. De watervallen waren behoorlijk aangezwollen en door de harde wind werd alles uit elkaar geblazen.

'484306' door Ellen69 '484306' door Ellen69

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Wandelen in...sprookj

Ellen69

Tja, ik schreef het al eerder, de Milford Track is een prachtige meerdaagse wandeling door prachtig beechforest in Nieuw-Zeeland, vervolgens over de Mackinnon Pass met prachtige vergezichten over de bergpas (als je het weer treft tenminste!), vervolgens weer door heerlijke groener-dan-groen bossen langs rivieren en talloze sprookjesachtige watervallen. Ik zou deze wandeling iedereen aanraden die dit mooie land bezoekt.

'491767' door elinedg '491767' door elinedg

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Boottocht Milford...S

elinedg

Vanuit Queenstown is het goed mogelijk om het gebied van de Milford Sound te bezoeken. Met eigen vervoer kan het gebied niet volledig betreden worden en het is daarom aan te raden om het gebied te bezoeken in de vorm van een bustour of om het gebied te verkennen via een meerdaagse hike. Er worden verschillende dagtours aangeboden waarbij de busreis en een boottocht in zitten. In Queenstown wordt beweerd dat je vooraf zowel de bus als de boot moet boeken maar wij kwamen erachter dat je de boot ook los kan boeken als je bij de Milford Sound bent aangekomen. De prijzen liggen dan lager en je kan je keuze laten afhangen van de weersomstandigheden.

'306748' door woltonjolton '306748' door woltonjolton

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Mystic Milford Sound

woltonjolton

Toen ik aankwam bij de Milford Sound was er zoveel mist dat er helemaal niets te zien was van de schitterende natuur op deze plek. Enkele minuten later klaarde het in een keer op en verscheen de sound...

'483723' door Ellen69 '483723' door Ellen69

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Sprookjesbos

Ellen69

De Milford Track is een vierdaagse wandeling in Nieuw Zeeland, die loopt van Lake Te Anau tot Sandfly point, waarna je per boot naar Milford Sound gaat. Deze wandeling heeft op mij grote indruk gemaakt; als je plannen hebt naar Nieuw Zeeland te gaan, plan deze wandeling in! Boek ruim van tevoren (de hutten waarin je onderweg verblijft zijn snel volgeboekt, de wandeling is erg geliefd, en er is slechts een beperkt aantal plaatsen). Wij hebben genoten van het prachtige 'beech forest'. Door de enorme hoeveelheid regen die hier jaarlijks valt, is het bos zo nat dat werkelijk alles is begroeid met mos. Dat maakt het een groener dan groen sprookjesbos, met ontelbare watervallen - groot en klein- gedurende de track. Het weer werkte in ons geval uitzonderlijk goed mee; veel zon, geen regen.

'542515' door RobHoekstra '542515' door RobHoekstra

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Grijs, grauw en...dru

RobHoekstra

De landschappen in Nieuw Zeeland zijn spectaculair en veranderen om de 50 kilometer. Het weer jammer genoeg ook. Op weg naar Milford Sound scheen het zonnetje en leek er geen vuiltje aan de lucht maar eenmaal daar sloeg het helemaal om. De boot die ons door de fjorden voer was gelukkig overdekt. Het enige voordeel van de harde regen waren de ontelbare watervallen die langs de steile bergen omlaag kletterden. Dit is een ZW foto maar wijkt niet veel af van de werkelijkheid daar destijds.

'283854' door Mireille '283854' door Mireille

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Kobalt bergwater

Mireille

Van Queenstown vliegend in een zes persoons vliegtuig naar Milford Sound. De besneeuwde bergketens was werkelijk een adembenemend gezicht. De ruigheid, fjorden, vergezichten en kobalt ijsmeren waar stukken ijs in drijven hoog tussen de bergpieken.

'524349' door Trude '524349' door Trude

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Milford Sound

Trude

Het absolute hoogtepunt van de Milford Sound is de Mitre Peak. ( berg in het midden van de foto) De berg is 1692 meter hoog. De Milford Sound is bij mooi weer een onvergetelijke ervaring.

'419833' door RobHoekstra '419833' door RobHoekstra

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Gaaaaap

RobHoekstra

Eerder plaatste ik een foto van een Kea die net wilde wegvliegen waardoor zijn mooie kleuren beter zichtbaar waren. Nu een plaatje van twee Kea's in hun bescheiden groene verenkleed. De achterste vond het maar een saaie voorstelling zo te zien.

'301948' door Diana '301948' door Diana

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Hooikoorts

Diana

De route van/naar de fjorden van de Milford Sound is een van de mooiere routes in Nieuw Zeeland. Nadat we een boottocht in de fjorden hadden gemaakt was het tijd om te genieten van al het moois dat de terugtocht ons te bieden had, zoals dit mooie lupineveld dat gewoon vanaf de weg te bewonderen was. Zoals een echte fotgraaf betaamt (...) was dit uiteraard niet goed genoeg dus ik vond het nodig om met mijn neus midden in dat veld te gaan staan voor "de perfecte" foto, met als resultaat dat ik de rest van de middag snuffend en niesend heb doorgebracht.....

'515825' door JoshuaX '515825' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Groot, groter,...groo

JoshuaX

De Milford Sound kan alleen met superlatieven beschreven worden. De centrale Mitre Peak die op de meeste foto's te zien is, komt 1695 meter loodrecht uit het water. Watervallen van 160 meter hoog zijn eerder regel dan uitzondering door het hele fjord heen. Zeehonden liggen aan de kant op de rotsen. En ook al regent het hier dan 2 op de 3 dagen, een boottoer is een 'must'. Want bij regen zie je overál water omlaag kletsen. Wij hadden geluk met een klein buitje, wolken, maar ook regelmatig een zonnetje. Een geweldige ervaring van ongeveer 2 uur, door het fjord heen en terug (de benaming 'sound' is een vergissing, want officieel is het een 'fjord'). Op de foto zie je zo'n toerboot onder aan één van de vele 800 meter hoge wanden van het fjord. Tip: de weg naar de Milford Sound is vanuit het dichtstbijzijnde plaatsje Te Anau 125 km lang, maar is de meteen ook de mooiste weg van Nieuw Zeeland. Trek er dus zeker een hele dag voor uit, vertrek vroeg, want onderweg heb je ook nog stopplaatsen.

'544863' door Nikki '544863' door Nikki

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Milford Sound

Nikki

Na een mooie rit over route die op UNESCO lijst staat, boottocht over Milford Sound gemaakt. Van tevoren gehoord dat het in Milford Sound veel drukker zou zijn met toeristen dan in Doubtful Sound. Ik was er eind oktober en viel het aantal toeristen enorm mee. Voor zover we andere boten gezien hebben, illustreerde ze de indrukwekkende hoogte van de kliffen.

'325933' door Rsteeghs '325933' door Rsteeghs

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Sprookjesachtig mooi

Rsteeghs

Bij mijn hiervoor geplaatste foto van Milford Sound was de mist al opgetrokken, na een dag vol regen. Op deze foto die ik in de vroege ochtend maakte op weg naar de boot waarmee we een prachtige tocht door het fjordengebied zouden maken trok de mist in flarden op om boven de kliffen te verdwijnen. Een sprookjesachtig mooi gezicht en het begin van een geweldige dag door het schitterende gebied!

'518566' door Ellen69 '518566' door Ellen69

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Idyllisch plekje

Ellen69

De Milford Track is een van de vele mooie wandelroutes die je kunt lopen in Nieuw-Zeeland; ik zou deze zeker aanraden als je de mogelijkheid hebt. Wel (ruim) van tevoren boeken, onderweg kun je niet kamperen dus je bent aangewezen op de hutten onderweg, waarvan je slechts gebruik kunt maken als je hebt gereserveerd. De route is adembenemend mooi, door prachtige 'beech forests', met onderweg honderden watervalletjes (zoals op deze foto), waardoor je langs de meest idyllische plekjes loopt.

'527158' door speedy '527158' door speedy

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Droombestemming

speedy

De Milford Sound is een fjord van maar liefst zestien kilometer en de meest bezochte attractie van het Fiordland National Park. Dit fjord snijdt diep het land in en de bergwanden rijzen tientallen meters de lucht in waarvan spectaculaire watervallen het donkere water in donderen. Zeer indrukwekkend is de Mitre Peak, een berg in de vorm van een mijter van 1.692 meter die rechtstreeks uit het diepe fjord oprijst

'463195' door michael-kimmy '463195' door michael-kimmy

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Paarse bloemen in...b

michael-kimmy

De weg naar Milford Sounds is werkelijk prachtig en alleen het mogen rijden van deze weg is al een feest. Onderweg zijn er een hele hoop prachtige plekken om te stoppen en te genieten van de omgeving!

'256538' door SaskiaG '256538' door SaskiaG

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Mitre Peak

SaskiaG

Een van de bekendste herkenningspunten van de Milford Sound is deze Mitre Peak. De naam is gegeven omdat de berg op een bisschopsmijter zou lijken.

'243598' door SaskiaG '243598' door SaskiaG

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Mitre Peak

SaskiaG

In het Fiordland NP. Mitre Peak dankt zijn naam omdat het gelijkenis zou hebben met een mijter van de bisschop. Wij hadden het geluk om een hele zonnige, heldere dag te hebben. Meestal regent het of is het er mistig.

'545311' door JoshuaX '545311' door JoshuaX

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Vier Characters

JoshuaX

Deze vier knapen kwamen we tegen op onze cruise door de Milford Sound. Achteraan is een speels kereltje aan het kopjeduikelen op het droge. De Prima Donna vooraan haalt er duidelijk zijn neus voor op; 'hem ken ik niet hoor, niets met hem te maken'. Wat een air!! De twee anderen zijn duidelijk liever lui dan moe, als je er tien vissen tussen gooit zullen ze nog niet in beweging komen. De lamlendigheid straalt er af. Ik vond het vier echte "characters", daarom verdienen ze alle vier een plekje op de foto :O) Je hebt ook kans onder meer dolfijnen te zien op zo'n cruise, dat geluk hadden we helaas niet. Maar deze jongens vergoedden veel.

'342264' door leonnebussemakers '342264' door leonnebussemakers

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuwschierig aagje

leonnebussemakers

Nieuw-Zeeland is het land van de vogels, en dit nieuwsgierige aagje kwam bijna bovenop mijn telelens zitten! De Kiwi's noemen deze vogel een Tomtet, een schuchter beestje maar als je heel stil bleef zitten dan overwon de nieuwsgierigheid, en kwam hij zelfs op onze schoen of rugzak zitten!

'311580' door vinnie-g '311580' door vinnie-g

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Mirror Lake vlakbij..

vinnie-g

Onderweg naar het indrukwekkende Milford Sounds. Een nat en mistig begin, gevolgt door een urenlange rit die steeds mooier, zonniger, blauwer en ruiger word. Een aantal stops maken is zeker een aanrader om even verder te kijken dan het asfalt.