Lake Taupo

'550774' door hardom '550774' door hardom

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Lady Knox Geyser

hardom

De Lady Knox Geyser vindt je in Waiotapu, 27 km ten zuiden van Rotorua in het hart van de vulkanische zone rond het Taupo meer. Elke ochtend om 10.15 uur spuit de geiser water tot 20 meter in de lucht. De natuur wordt voor de busladingen toegestroomde toeristen een handje geholpen: de eruptie komt door het gooien van een stuk zeep in de geiser opening.

'1089484' door sidonius '1089484' door sidonius

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Drijvende stenen bij.

sidonius

Nieuw Zeeland is onder meer bekend om zijn prachtige meren. Dit is Lake Taupo, en hier gaat het vooral om de stenen op het strand. Heel verrassend blijven die drijven op het water....het is dan ook puimsteen. Ik heb een paar grote stenen meegenomen naar huis en mijn kleinkinderen daar geweldig mee gefopt. " Meiden, even een experimentje. Wat gebeurt er als je een steen in een bakje water legt? Ja, die zinkt. Ik zal het laten zien". Bakje water er bij, stenen er in.....ze drijven! Verwondering en hilariteit. Zo'n wolkenlucht is een extra cadeautje.

'1112038' door Elleke '1112038' door Elleke

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Huka Falls

Elleke

Nabij Taupo bezoeken we de Huka Watervallen, die deel uitmaken van de langste rivier van NZ, namelijk de Waikato. In alle hevigheid stroomt het water naar beneden in kolkende, lichtblauwe tinten. Het lijkt een beetje op de natuurlijke versie van de Piraña in de Efteling. Alleen is het hier geen aanrader om met een rubberen vlot naar beneden te komen. Enkel met een krachtige jet boat (zoals op de foto) kan je tot relatief dichtbij de watervallen varen.

'1112786' door Elleke '1112786' door Elleke

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Fazant

Elleke

Iedereen in Nieuw-Zeeland is in de ban van de kiwi. De bedreigde vogelsoort kan niet vliegen, is een nachtdier en komt enkel voor in NZ. In levende lijve hebben we er geen kunnen spotten, maar tijdens onze wandeling door het geothermische gebied 'Craters of the Moon' liepen we wel deze fazant tegen het lijf. Hij maakte zich wel snel uit de voeten. Niet bedreigd en ze leven gewoon ook bij ons, maar ik vind deze eigenlijk mooier dan de kiwi. Dat zeg je best niet luidop in NZ ;-) Best openen voor een beter beeld.

'1112468' door Elleke '1112468' door Elleke

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Danger - HOT - Steam.

Elleke

Bij een wandeling door ‘Craters of the Moon’ nabij Taupo maken we voor het eerst in Nieuw-Zeeland zichtbaar kennis met de actieve vulkanische aarde onder onze voeten. Zo ver je kan kijken stijgen er dampen op vanuit de grond. Ook vele borrelende modderpoelen. De aarde lijkt hier zijn scheten – met soms ietsie meer – te laten ontsnappen. Zo ruikt het ook. :-) Toen wij er liepen, waren er niet veel andere mensen te bekennen, maar mss had het ook te maken met het vreselijke weer. Droog was het bepaald niet!

'1095709' door hardom '1095709' door hardom

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Nieuw-ZeelandLake Taupo

Huka Falls

hardom

De Huka Falls liggen op het Noordereiland op zo'n 10 km van Lake Taupo. De Waikatorivier wordt hier in een canyon geperst, hetgeen een woest schuimende stroomversnelling en kleine cascades oplevert. De Waikatorivier is de langste rivier van Nieuw Zeeland en versmalt hier van een kleine 100 meter breedte in amper 15 .