West-coast

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mutukiekie, het mooiste strand van Nieuw Zeeland

West-coast,
Nieuw-Zeeland


Mutukiekie beach is een van de minder bekende stranden van Nieuw Zeeland maar voor mij een van de mooiste. Het strand is alleen bereikbaar in de periode van 1 uur voor tot 1 uur na laagtij. Buiten die periode is het onbereikbaar door het hoge water.
Het strand ligt aan de westkust, zo’n 20 minuten rijden zuidelijk van de beroemde Punakaiki Pancake Rocks. Als je vanaf Greymouth richting Westport rijdt kom je langs het strand gereden maar je mist het vrij gemakkelijk omdat de weg op dit punt veel hoger ligt dan het strand. Als de weg daalt kun je je auto langs de weg parkeren op het punt 42°18'53.2"S 171°16’46.9"E.
Hier loop je het strand op en sla je linksaf, na zo’n 20 tot 30 minuten lopen kom je aan bij de prachtige seastacks. Rotsformaties in het water die deels droogvallen bij laagtij. Probeer te gaan lopen zo’n anderhalf uur voor laagtij dan ben je op tijd bij het strand. Je hebt dan zo’n 2 uur om het strand te ontdekken en te fotograferen voordat je weer terug moet omdat het water dan weer te hoog komt te staan en je opgesloten wordt tussen hoge kliffen.
Naast de prachtige rotsformaties kun je hier ook genieten van getijdenpoelen. Door het terugtrekkende water vallen de rotsen droog en blijven plasjes over waarin allerlei zeeleven zich op houdt.
Dus ben je op weg naar de Punakaiki Pancake Rocks, zoek een getijdentabel op en breng, indien mogelijk, absoluut een bezoek aan dit zelden bezochte maar schitterende strand.