Micronesië malaria

Is er malaria in Micronesië en wat zijn de malaria gebieden Micronesië? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Micronesië, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Micronesië. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Micronesië verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Micronesië om te zien of jouw Micronesië reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Micronesië is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Micronesië

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Micronesië.  

Informatie over Micronesië

Meer Micronesië inspiratie

'526672' door iKat '526672' door iKat

MicronesiëYap

MicronesiëYap

Cut the crab in Yap

Deze jongen zit er natuurlijk fantastisch uit....maar...niet te vreten!! Yap is een ieniemini eilandje in Micronesië en er is bijzonder weinig te doen behalve dat je hier met mantaroggen kan snorkelen!!!! Deze kreeft is de lokale specialiteit maar hoe groter hoe minder smakelijk bij deze soort. Wel een plaatje om te zien, dat dan weer wel.

Laat kaart zien

Laatste Micronesië artikelen

Met onze reisgids Micronesië ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.